Home > Autoturisme > FIESTA > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Tehnologia trebuie sa aiba intotdeauna un scop. Atunci cand pornesti Ford Fiesta, dai viata unei game complete de caracteristici si sisteme inteligente. De exemplu, Asistenta activa la parcare, Tempomatul adaptiv, Asistenta la pastrarea benzii, Recunoasterea indicatoarelor rutiere... Pregateste-te sa te bucuri de tehnologii atat de inteligente si de utile, incat te vei intreba cum de te-ai descurcat fara ele pana acum.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Tempomat care se poate adapta automat la conditiile de trafic

Tempomatul adaptiv cu functia Stop & Go iti permite sa alegi viteza cu care vrei sa te deplasezi, pe care o mentine pentru tine. Daca senzorul RADAR integrat detecteaza un vehicul inainte, va incetini vehiculul tau pentru a pastra o distanta predefinita si chiar il va opri complet daca va fi necesar. Odata ce drumul din fata este liber, sistemul va accelera la viteza aleasa.

Intrari si iesiri din parcare fara stres

Parcarea poate fi cu adevarat o bataie de cap. Dar nu si cu Fiesta. Si aceasta deoarece sistemul de Asistenta activa la parcare foloseste o combinatie de tehnologii pentru a-ti face mai mult decat sa te directioneze in locurile de parcare. Sistemul de asistenta la iesirea din parcare te ajuta si sa iesi din acestea. Sistemul pentru parcare paralela si perpendiculara poate sa detecteze daca masina are loc intr-un anumit spatiu si sa te bage cu spatele in locul respectiv. Iar sistemul de asistenta la parcarea laterala te atentioneaza, de asemenea, daca exista obstacole in lateral.

Ford Fiesta steering wheel
Ford Fiesta wing mirror detail

Tehnologie care vede ce tu nu poti vedea

Un Sistem de asistenta pentru unghiul mort foloseste senzori RADAR care pot scana unghiurile moarte de pe ambele parti ale vehiculului tau Fiesta. Si daca detecteaza un vehicul pe care tu nu il poti vedea, o lumina portocalie afisata in mod vizibil in oglinda laterala de pe partea corespunzatoare se va aprinde pentru a te avertiza. Daca iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra situatiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie si poate emite un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie declanseaza, de asemenea, o lumina pe oglinda retrovizoare exterioara: stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala. Daca reactionati mai greu sau nu reactionati deloc, Sistemul de asistenta la pastrarea benzii iti poate oferi asistenta cu cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Aceasta tehnologie este conceputa pentru suprafete rutiere cu mai multe benzi (precum autostrazile), asa ca se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putand fi dezactivata si manual.

Ford Fiesta on the road

O dinamica a condusului adaptata pentru tine

Fiesta este un vehicul fexibil, care poate fi personalizat si mai mult prin reglarea raspunsului acceleratiei, directiei si chiar comportamentului la schimbarea vitezelor, totul pentru a se potrivi stilului tau de condus si conditiilor de drum. Modurile de condus selectabile includ “Normal”, “Eco” si “Sport”, plus “Trail” si “Slippery” (suprafete alunecoase) pe modelul Fiesta Active.

Lumini de zi LED pentru stil si vizibilitate

Deosebit de economice, aceste lumini de zi avansate asigura faptul ca esti vizibil atat pe timp de zi, cat si de noapte.

Ford Fiesta on the road
Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Asistenta de urgenta Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care iti poate salva viata este Asistenta de urgentaFord Emergency Assistance. In cazul putin probabil al unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct catre Serviciile de urgenta, in locul tau Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta.

 

 

 

Marsarier mai simplu si mai sigur

Stalpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul iti arata obiecte pe care le-ai putea omite si in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat cand selectezi treapta de marsarier.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control, cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem este de asemenea util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Drumuri mai putin obositoare, mai economice

Tempomatul de pe Fiesta include un limitator reglabil de viteza cu sistem inteligent de asistenta. Acesta mentine vehiculul tau in limita de viteza selectata si poate chiar recunoaste indicatoarele rutiere de limitare de viteza si regla viteza ta in consecinta. Sistemul te poate ajuta sa faci economie de combustibil, reduce sansele sa depasesti limita de viteza si, la fel ca toate sistemele cruise control, iti permite sa mentii viteza constanta fara sa tii piciorul pe pedala de acceleratie.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top