Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > FIESTA > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

De ce sa alegi intre putere si eficienta? Cu Ford Fiesta le poti avea pe ambele. Motorul premiat de 1.0 litri EcoBoost pe benzina ofera un amestec ideal intre putere si economie, in timp ce noul motor EcoBoost Hybrid aduce un motor electric pentru a creste puterea si mai mult in timp ce reduce emisiile. In plus, cu o dinamica de conducere sofisticata, Fiesta este o masina care ofera performanta si o experienta de condus fara compromis.

Tehnologia EcoBoost Hybrid

Fiesta EcoBoost Hybrid utilizeaza un motor electric cu o baterie de 48 volti pentru a sustine motorul pe benzina. In loc sa foloseasca doar energie electrica, motorul electric ofera asistenta la cuplu motorului, oferind o putere suplimentara echivalenta cu 16 CP, o acceleratie cu pana la 20% mai bunaComparativ cu motoarele, reducand necesitatea schimbarii treptelor de viteza. Foloseste, de asemenea, tehnologia de franare regenerativa, care incarca bateria modelului Mild Hybrid prin captarea energiei care se pierde de obicei atunci cand incetinesti. Acest lucru te ajuta sa maresti economia de combustibil si sa reduci emisiile.

Ecoboost engine render

Mai multa putere. Mai multa eficienta. Mai multa placere.

Motorul revolutionar de 1.0 litri cu 3 cilindri Ford EcoBoost pe benzina iti ofera o putere de pana la 155 CP, cu o mai mare economie de combustibil si emisii CO2  mai reduse decat generatia precedenta de motoare EcoBoost. Castig pe toate planurile. Poti alege, de asemenea, motorul TiVCT de 1.1 litri care iti ofera o putere de pana la 75 CP cu emisii reduse.

Putere diesel

Preferi un motor diesel? Atunci alege motorul de 1.5 litri TDCi, care dezvolta 85 CP, cu economie excelenta de combustibil.

Render of Ford diesel engine
Ford Fiesta manual transmission

Manuala sau automata? Tu decizi

Gama de transmisii a fost gandita pentru a te ajuta sa profiti la maximum de motorizarea pe care o alegi. Ai la dispozitie optiuni manuale – una cu 5 si doua cu 6 viteze – precum si o transmisie automata cu 6 viteze.

Distactiv. Usor. Eficient.

Noul Ford Fiesta ofera acum varianta de transmisie automata cu dublu ambreiaj (DCT) in sapte trepte de viteza pentru varianta avansata de motorizare EcoBoost Hibrid. Ajutand condusul sa fie mai eficient si mai putin solicitant in conditiile urbane de trafic. Valabil ca optiune pentru varianta de motorizare 1.0 litri EcoBoost Hibrid, transmisia automata cu sapte trepte de viteza DCT ajuta la reducerea de emisii CO2, precum si la costurile de functionare. Performanta electrica hibrida imbunatatita preia si redistribuie energia nefolosita prin franarea cu regenerare. Iar schimbatul lin si fara intreruperi al vitezelor DCT imbunatateste si mai mult Fiesta, un caracter deja distractiv de condus.

Ford Fiesta exterior wheel close up
Ford Fiesta battery

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Top