Home > Autoturisme > FIESTA > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

De ce sa alegi intre putere si eficienta? Cu Ford Fiesta le poti avea pe ambele. Motorul premiat de 1.0 litri EcoBoost pe benzina ofera un amestec ideal intre putere si economie, in timp ce noul motor EcoBoost Hybrid aduce un motor electric pentru a creste puterea si mai mult in timp ce reduce emisiile. In plus, cu o dinamica de conducere sofisticata, Fiesta este o masina care ofera performanta si o experienta de condus fara compromis.

Disponibil in varianta Fiesta Mild Hybrid

Motorul Fiesta EcoBoost Hybrid foloseste un motor electric de mici dimensiuni, cu o baterie de 48 volti, pentru a imbunatati eficienta. In loc sa ruleze exclusiv pe putere electrica, motorul electric sustine motorul pe benzina atunci cand este nevoie. Modelul foloseste totodata tehnologia franarii regenerative, care incarca bateria prin captarea energiei de obicei pierdute atunci cand vehiculul incetineste. Asta contribuie la economia de combustibil si la reducerea emisiilor.

Ecoboost engine render

Mai multa putere. Mai multa eficienta. Mai multa placere.

Motorul revolutionar de 1.0 litri cu 3 cilindri Ford EcoBoost pe benzina iti ofera o putere de pana la 140 CP, cu o mai mare economie de combustibil si emisii CO2  mai reduse decat generatia precedenta de motoare EcoBoost. Castig pe toate planurile. Poti alege, de asemenea, motorul TiVCT de 1.1 litri care iti ofera o putere de pana la 85 CP cu emisii reduse.

Putere diesel

Preferi un motor diesel? Atunci alege motorul de 1.5 litri TDCi, care dezvolta 85 CP, cu economie excelenta de combustibil.

Render of Ford diesel engine
Ford Fiesta manual transmission

Manuala sau automata? Tu decizi

Gama de transmisii a fost gandita pentru a te ajuta sa profiti la maximum de motorizarea pe care o alegi. Ai la dispozitie optiuni manuale – una cu 5 si doua cu 6 viteze – precum si o transmisie automata cu 6 viteze.

Anvelope care imbunatatesc eficienta

Anvelopele Fiesta cu rezistenta redusa la rulare sunt proiectate sa reduca energia necesara pentru a le pune in miscare. Acest lucru inseamna ca este nevoie de mai putina putere pentru a te pune in miscare, corelata cu o economie mai mare de combustibil pe durata de viata a vehiculului.

Ford Fiesta exterior wheel close up
Ford Fiesta battery

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Top