Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > FIESTA > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta

Ford Fiesta incorporeaza o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tai si vehiculul, in cazul unui accident. Printre dotarile esentiale se numara Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor, sistemul de avertizare in caz de pericol si franare de urgenta, precum si cel de Asistenta la stabilizarea remorcii. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele dintre acestea avand rolul de a preveni accidentele.

White Ford Fiesta trailing behind red car in a city

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita

Sistemul de asistenta pre-coliziune detecteaza vehiculele si pietonii de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie e conceputa pentru a ajuta sa reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

Airbaguri menite sa te protejeze din orice unghi

Pe langa airbagurile frontale pentru pasagerul din fata si sofer, airbagurile laterale ofera protectie la nivelul toracelui si sunt concepute pentru a indeparta ocupantul de zona de impact. Pot, de asemenea, sa ridice bratul ocupantului, asigurand un spatiu mai bun intre acesta si structura periculoasa. Airbagurile tip cortina asigura o acoperire maxima, iar tetierele ofera protectie in cazul unui impact fata-spate. Cu dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranta si limitatoare de sarcina in fata si in spate, plus sisteme de reamintire pentru centura de siguranta, Fiesta te ajuta sa iti pui siguranta pe primul loc.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
White Ford Fiesta side view

Protejarea si securizarea modelului tau Fiesta impotriva furtului

O alarma Thatcham este un sistem sofisticat, care se activeaza automat atunci cand incui Fiesta de doua ori. Alarma va emite un semnal sonor puternic daca este declansata de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza miscare inauntrul vehiculului. In plus, aceasta tehnologie este conceputa pentru a preveni remorcarea nedorita a modelului tau Fiesta. Cu ajutorul aplicatiei FordPass, poti primi o notificare atunci cand este activata alarma masinii tale, indiferent unde te afli. Iar SecuriAlert va trimite o notificare pe smartphone cu privire la orice incercari de acces neautorizat – chiar si cu o cheie furata sau duplicata.

Sisteme avansate pentru o franare mai controlata

Sistemul de franare cu anti-blocare roti (ABS) si distributia electronica a fortei de franare asigura o franare mai bine controlata. Sistemul de asistenta la franarea de urgentă ajuta vehiculul sa franeze mai eficient in cazul unei situatii de urgenta. Sistemul functioneaza prin detectarea presiunii aplicate de sofer pe pedala de frana si prin cresterea automata a acestei presiuni, daca este cazul.

Red Ford Fiesta front view
Blue Ford Fiesta towing a water scooter

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Siguranta ta, prioritatea noastra

Noul Fiesta din generatia urmatoare integreaza o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te proteja pe tine, pasagerii tai si vehiculul, in caz de accident. Printre dotarile esentiale se numara si Sistemul de oprire activa in oras, protectoarele de margini pentru portiere si SYNC 3 cu asistenta de urgenta. Mai sunt disponibile multe alte sisteme, unele avand rolul de a preveni accidentele.

 

 

White Ford Fiesta taillights
Euro NCAP logo

Siguranta de cinci stele

Euro NCAP este cea mai reputata organizatie europeana pentru evaluarea independent a caracteristicilor de siguranta. Organizatia evalueaza siguranta oricarui nou vehicul, folosind masuratori foarte riguroase. Iar rezultatul confirma angajamentul Ford pentru siguranta: punctaj maxim, de cinci stele.

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.

Red Ford Fiesta electronic stability control
Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags

Putere suplimentara pentru franare de urgenta

Sistemul de asistenta la franarea de urgenta ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilitatii, care detecteaza presiunea pe care o aplici pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord. De asemenea, poti primi alerte direct pe telefon prin aplicatia FordPass, care monitorizeaza presiunea din pneuri, nivelul lichidului de parbriz si multe altele.

Ford Fiesta ST alloy wheel detail
Top