Home > Autoturisme > FOCUS ST > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Proiectat si construit pentru a fi o masina performanta, de care sa te poti bucura in fiecare zi, noul Focus ST este actionat de un motor pe benzina EcoBoost de 2,0 litri si 250 CP sau de la noul motor TDCi de 2,0 litri si 185 CP. Ambele ofera un amestec fara compromis, de performanta si eficienta. Asadar, poti beneficia de consum rezonabil, in timp ce te bucuri la maximum de puterea si performanta ST.

Ford Focus ST 2.0-litre TDCi engine

Experienta EcoBoost

Turbocompresor, tehnologie de sincronizare variabila independenta a camelor duble, injectie directa de combustibil de inalta presiune: motorul EcoBoost de 2,0 litri si 250 CP le utilizeaza pe toate pentru a ajunge (la modelul cu 5 usi) de la 0 la 100 km/h in doar 6,5 secunde si pentru a atinge o viteza maxima de 248 km/h (limitata). Acest motor din aluminiu usor reactioneaza excelent la comenzi si este exceptional de eficient, oferind accelerare rapida prin treptele de viteza si un cuplu maxim disponibil de la doar 2.000 rpm.

Putere diesel

Noul motor TDCi de 2,0 litri si 185 CP iti poate propulsa noul Focus ST cu 5 usi de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde si, in continuare, pana la o viteza maxima de 217 km/h (limitata). Puterea maxima este dezvoltata la 3.500 rpm si un cuplu de 400 Nm este disponibil in intervalul 2.000 - 2.750 rpm. Acest randament al cuplului permite o accelerare impresionanta prin treptele de viteza si o performanta puternica la turatii reduse. In cea de-a 6-a treapta de viteza, poti accelera de la 80 la 120 km/h (50-75 mph) in doar 9,7 secunde.

Ford Focus ST 2.0-litre EcoBoost engine

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evalueaza continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizeaza viteza, schimbarea treptelor de viteza, franarea si nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasari pe distante scurte si lungi. Apoi, software-ul inteligent it ofera recomandari legate de modul de imbunatatire a economiei de combustibil.

Ford Focus ST close-up on tachometer with Ford EcoMode
Ford Focus ST battery

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Schimbari ale treptelor de viteza, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Un indicator luminos de pe panoul de bord iti arata momentul optim de schimbare a treptei de viteza, pentru o eficienta maxima a consumului de combustibil. Aceasta reprezinta o modalitate simpla si eficienta, de a asigura deplasari cat mai economice.

Ford Focus ST close-up on tachometer with gear shift indicator
Top