Home > Autoturisme > FOCUS ST > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta

Performanta la nivel inalt cere siguranta pe masura. In consecinta, noul Focus ST e echipat cu o gama larga de masuri avansate, pentru a-ti oferi protectie si securitate deplina.

Evita coliziunile la viteze reduse

Tehnologia inovatoare „Oprire activa in oras” il ajuta pe sofer sa evite coliziunile in trafic lent si la viteze de pana la 50 km/h. Asistenta este oferita continuu, sistemul masurand distanta pana la vehiculul din fata,  cand acesta se afla in apropiere. Daca sistemul detecteaza ca vehiculul din fata a incetinit in mod neasteptat, va actiona franele automat.

Comutator ESP

Poti comuta intre doua moduri ale sistemului ESP. Modul Sport iti ofera controlul total asupra cuplului motorului, in timp ce interventiile franei ESP sunt reduse, pentru a permite un stil de condus mai sportiv. Controlul tractiunii este, de asemenea, dezactivat, pentru a genera o invartire mai mare a rotilor, pentru tractiune imbunatatita in situatii specifice, solicitante. ESP si Controlul tractiunii pot fi dezactivate complet prin intermediul „Modului Off (Dezactivat)”.

Red Ford Focus ST rear view close-up
Ford Focus ST showing airbags' positions

Sistemele de siguranta coordonate se activeaza intr-o fractiune de secunda

Focus ST este echipat cu un sistem inteligent de protectie avansat (IPS), care coordoneaza o serie de sisteme de siguranta pentru a-ti asigura protectie maxima tie si pasagerilor tai. Pe langa o caroserie care absoarbe impactul, o serie de airbaguri ajuta la protejarea ocupantilor masinii. Coloana de directie si pedalele sunt, de asemenea, concepute pentru a se retrage la distanta de sofer, ajutand la reducerea riscului de accidentare in cazul unui accident.

Sisteme avansate pentru o franare mai controlata

Sistemul de franare cu anti-blocare roti (ABS) si distributia electronica a fortei de franare se combina pentru a asigura o franare mai bine controlata. 

Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail
Black Ford Focus ST Tyre system

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Top