Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > NOUL FOCUS ST > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta prin tehnologie smart

Noul Focus ST este dotat cu tehnologii care ajuta la protejarea ta, a pasagerilor tai si a celorlalti participanti la trafic. Controlul electronic al stabilitatii va monitorizeaza constant progresul. Daca sistemul detecteaza o pierdere de tractiune, acesta poate aplica automat frane individuale, ajutand la mentinerea stabilitatii. Componentele de frana mai mari ofera o performanta de franare imbunatatita. Exista, de asemenea, Asistenta pre-coliziune, cu detectarea pietonilor, care te poate avertiza cu privire la potentialele obstacole de pe drum si poate chiar frana, daca este necesar. 

Blue Ford Focus ST driving on wet surface

Putere de oprire remarcabila

Noul Focus ST dispune de un sistem de franare cu performanta imbunatatita, inclusiv etriere frontale, cu doua pistoane, plus componente de disc frontal si posterior mai mari decat la alte modele Focus. Testata la aceleasi limite exigente ca la superautomobilul Ford GT, performanta de franare a noului Focus ST atinge de aproape patru ori rezistenta la decelerare fata de generatia anterioara ST.

Inteligent, convenabil si cu economie de spatiu

Frana de parcare electromecanica este o simpla adaugire care are unele avantaje surprinzatoare. De exemplu, iti ofera mai mult spatiu in habitaclu, este usor de aplicat si nu va trebui sa efectuati service-ul franelor ca de obicei. Pentru a pune frana, tot ce trebuie sa faci este sa apasesi un buton din consola centrala.

Blue Ford Focus ST parked on wet surface
Red Ford Focus demonstrating pre-collision assist

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectarea pietonilor utilizeaza un RADAR si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul detectarii unui vehicul, a unui pieton sau a unui biciclist, sistemul este conceput sa te avertizeze cu privire la o eventuala coliziune. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Top