Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Confort si functionalitate

Confortabil si conectat

Linii curate, un aranjament suplu si un aspect rafinat. Interiorul modelului Focus este mai confortabil, spatios si elegant ca niciodata. Iar masina asta are si o inteligenta proprie. Datorita unui modem FordPass Connect, poti ramane conectat la masina ta si la lumea inconjuratoare, oriunde te-ai afla. Asociaza modelul Focus cu aplicatia FordPass si incepe sa te deplasezi inteligent. Cu comenzi de la distanta, cum ar fi blocarea si deblocarea, alerte privind starea tehnica a vehiculului pentru a simplifica intretinerea si o multime de alte functii conectate pentru a imbunatati fiecare calatorie.

 

Deblocheaza latura inteligenta

Aplicatia FordPass te conecteaza perfect cu noul Focus, mentinandu-te in miscare in moduri inteligente si intuitive. Beneficiaza de acces de la distanta la vehiculul tau oriunde te-ai afla, urmareste locatia acestuia si chiar incuie-l de la distanta pentru un plus de liniste. Actualizarile de trafic in timp real, trimise catre sistemul de navigatie al vehiculului, te ajuta sa eviti intarzierile. Iar datorita alertelor privind starea tehnica a vehiculului trimise direct pe telefon, poti gestiona calm si rapid lucrarile de intretinere, cu toate informatiile de care ai nevoie.

Avertizare in caz de pericole

Vehiculele echipate cu FordPass Connect te pot avertiza in legatura cu pericolele locale, precum drumuri in constructie sau vehicule avariate pe drumul din fata. Vehiculul tau Ford primeste informatii de la orice vehicule conectate din apropiere si de la baza de date de incidente publica. Daca vehiculul tau este informat in legatura cu un pericol, un avertisment va fi afisat in panoul de instrumente de bord, care iti va spune care este tipul pericolului si distanta la care acesta se afla. Asta iti va permite sa fii mai bine pregatit si, la nevoie, sa gasesti o ruta alternativa.

Local hazard info screen
Ford Focus B&O

Muzica ta favorita, asa cum ar trebui sa se auda

Oricare ar fi gusturile tale, muzica merita sa sune asa cum a intentionat artistul. Exact la aceasta te poti astepta de la Focus. De ce? Deoarece este disponibil cu B&O. Acest sistem audio premium de 675 wati ofera un sunet bogat si puternic, printr-un sistem ce include 10 difuzoare, woofer si subwoofer. Aceasta tehnologie avansata a fost special conceputa, dezvoltata si reglata pentru Focus de catre specialistii in acustica de la B&O. Asa ca da volumul mai tare si bucura-te de trupele si piesele favorite in sala de concerte din cabina masinii tale.

Ford Focus - hand with mobile with empty battery using wireless charging

Incarca din mers

Interiorul Focus-ului este conceput pentru a amplifica la maxim spatiul si comoditatea. De exemplu, spatiul pentru media din fata schimbatorului de viteze este suficient de mare pentru cele mai mari telefoane inteligente. Iar datorita incarcarii wireless, disponibila, de asemenea, pentru telefoanele inteligente compatibileTooltip, nu a fost niciodata mai usor sa te asiguri ca dispozitivele tale sunt mereu gata de utilizare.

Hands-free cu
SYNC 3

Ford SYNC 3 iti asigura conexiunea. Poti controla telefonul, muzica si navigatia folosind comenzi vocale normale. Si chiar sa trimiti destinatii din aplicatia FordPass de pe smartphone-ul tau, direct la navigatia SYNC 3. Sistemul este prevazut cu un ecran tactil color de 8”, care raspunde la gesturi de ciupire si glisare pentru control intuitiv. De asemenea, SYNC 3 se poate conecta la Apple CarPlay si Android Auto, iar AppLink te ajuta sa accesezi unele dintre aplicatiile tale preferate de pe telefon. 

Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Focus with adjustable seating close up

Scaune reglabile pe 18 directii

Scaunele ajustabile pe 18 directii pot fi reglate exact cum iti este mai comod. Pot fi deplasate in jus sau in jos, in fata sau in spate, poti ajusta unghiul pernei inferioare, poti deplasa suportul lombar si asta nu e tot. Indiferent cat de lunga va fi calatoria ta, fii sigur ca vei sta extrem de confortabil pe toata durata acesteia.

Regleaza perfect caldura

Sunt disponibile scaune incalzite, atat pentru sofer, cat si pentru pasagerul din fata. Iar pentru confortul tau, poti alege dintre trei setari diferite de incalzire pentru fiecare scaun. Volanul incalzit este, de asemenea, conceput pentru a-ti incalzi mainile intr-o dimineata friguroasa, o zi racoroasa sau o noapte geroasa. Iar cu ajutorul aplicatiei FordPass, poti sa incalzesti si sa pregatesti Focus inainte de a parasi locuinta. Porneste motorul si seteaza temperatura cabinei de la distanta, pentru a te asigura ca parbrizul este dezghetat si gata de drum odata cu tine.

Ford Focus heated steering wheel diagram
Ford Focus key free system

Sistemul Key-free inseamna mai putine griji

Sistemul Ford KeyFree iti permite sa incui si sa descui vehiculul fara sa scoti cheia din buzunar sau din geanta. De asemenea, poti deschide usa daca cheia se afla in interiorul masinii sau poti utiliza aplicatia FordPass pentru a o bloca si debloca in siguranta oriunde te-ai afla, fara a avea nevoie de cheie.

Utilizarea in comun a masinii, fara probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey

MyKey iti permite sa setezi limita maxima de viteza, semnalul care sa atraga atentia asupra purtarii centurii de siguranta si chiar volumul sistemului audio. Aceasta tehnologie este conceputa pentru a-ti asigura linistea atunci cand imprumuti masina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poti programa restrictiile dorite pentru cheia respectiva. Poti pastra personal cheia de „admin” si chiar sa ai mai multe exemplare din ambele chei, daca doresti..

Ford Focus mykey free system
Ford Focus easy fuel close up

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fara probleme

Aceasta tehnologie utila face imposibila alimentarea gresita a masinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorita faptului ca sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fara buson, nu va mai trebui sa pui mana vreodata pe un buson murdar.

Previne zgarieturile enervante

Este usor sa lovesti usa de alte lucruri in locuri inguste de parcare. Dar atunci cand deschizi usa unui Focus, apare o bariera de protectie pentru a feri vopseaua masinii tale si a celor de langa alaturi.  

 

Ford Focus door edge protector
Top