Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Performanta si eficienta

Putere si eficienta: bucura-te de amandoua

Tehnologia motorului joaca un rol cheie in cazul modelului Focus, ajutand atat la reducerea costurilor de functionare, cat si a emisiilor, asigurand in acelasi timp niveluri optime de putere si performanta. Gama include acum ca optiune un motor pe benzina EcoBoost de 1,5 litri. Acesta include sistemul Auto-Start-Stop, iar economia la combustibil a fost sporita si mai mult in intreaga gama.
Toate motoarele noi au fost proiectate pentru a respecta standardele stricte ale clasei de emisii Euro 6. O versiune avansata a puternicului motor EcoBoost de 1 litru reduce deja emisiile la mai putin de 100 g/km CO2.

EcoBoost 1,0L

O noua versiune a surprinzator de puternicului motor EcoBoost de 1 l va asigura emisii de CO2 sub 100 g/km: este primul vehicul de familie non-hibrid, pe benzina, din Europa, care sa ofere acest lucru.

Putere si eficienta fara compromis

Motorul pe benzina Ford EcoBoost, de 1,5 litri, ofera un consum redus si emisii scazute… fara a compromite puterea si manevrabilitatea.

EcoBoost Engine
Diesel Engine

O optiune noua

Motorul de 1,5L TDCi este unul nou, bazat pe cel de 1,6L TDCi. Acesta e disponibil in doua versiuni de putere – una de 95 CP, dar si una de 120 CP (fata de 115 CP de pe versiunea de 1,6L). In acelasi timp, acest motor maximizeaza economia de combustibil si reducere nivelul de emisii. Motorul este momentan disponibil cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte, precum si cu una automata pe versiunea de 120 CP. 

Motorul diesel de 2,0 litri este, de asemenea, nou si este disponibil in variante cu 150 CP si cu transmisie manuala sau automata PowerShift, cu 6 trepte de viteza. Acest nou motor diesel asigura o reducere semnificativa a emisiilor fata de varianta diesel de 2,0 litri pe care o inlocuieste.

Control maxim in viraje

Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informatii privind suprafata de rulare de 100 de ori pe secunda. (Aceasta inseamna de 33 ori mai repede decat o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informatii, sistemul echilibreaza puterea transmisa la nivelul fiecareia dintre cele doua roti din fata. Acest lucru maximizeaza aderenta si imbunatateste manevrabilitatea, ajutandu-te sa parcurgi virajele, in zonele serpuite ale drumului.

Focus on the road
Ford Focus steering wheel with control buttons in detail

Schimba treptele de viteza rapid, cu varfurile degetelor

Alege o transmisie automata si vei beneficia de optiunea Comenzi de schimbare automata, cu padele, in stilul masinilor de mare performanta. Padelele sunt fixate pe ambele parti ale volanului si, cu ajutorul comenzilor din dreapta pentru trecerea in treapta superioara si stanga pentru treapta inferioara, poti schimba rapid treptele de viteza cu varfurile degetelor, chiar si in viraje

Top