Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Performanta si eficienta

Puterea pe care o doresti si eficienta de care ai nevoie

Pe langa gama variata de motoare puternice si eficiente pe benzina si diesel, Ford Focus este acum disponibil si in varianta EcoBoost Hybrid. Acest sistem de propulsie hybrid creste puterea, maximizeaza eficienta si minimizeaza emisiile. Iar exteriorul sau a fost conturat intr-o forma atletica si aerodinamica, imbunatatind si mai mult eficienta.

Blue ford focus side view driving on road

Disponibil in varianta Focus Mild Hybrid

Motorul Focus Mild Hybrid foloseste un motor electric de mici dimensiuni, cu o baterie de 48 volti, pentru a imbunatati eficienta. In loc sa ruleze exclusiv pe putere electrica, motorul electric sustine motorul pe benzina atunci cand este nevoie. Focus Mild Hybrid foloseste totodata tehnologia franarii regenerative, care incarca bateria prin captarea energiei de obicei pierdute atunci cand vehiculul incetineste. Asta contribuie la economia de combustibil si la reducerea emisiilor.

O cutie de viteze automata, sofisticata, cu 8 viteze si cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran

Focus este primul Ford care prezinta aceasta noua si avansata cutie de viteze automata. Oferind acceleratie imbunatatita si schimbare super-fina a vitezelor, este conceputa in intregime sa imbunatateasca experienta de condus si sa amplifice la maximum performanta. Am inlocuit schimbatorul de viteze traditional, imbracat in piele, cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, montat pe consola. Acesta ofera interiorului un aspect mai curat si mai modern. Si mai exista inca o functie utila: atunci cand iti parchezi masina, schimbatorul trece automat in modul parcare.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter
Ford Focus EcoBoost engine

Profita la maximum de motor

Noile si mult imbunatatitele motoare pe benzina Ford EcoBoost de 1,0 si de 1,5 litri sunt concepute sa va asigure toata puterea la care v-ati astepta de la motoare de capacitate mult mai mare. Tehnologia Ford EcoBoost ofera performanta fina, capacitate de reactie si satisfactie personala. Pentru a le face si mai eficiente, ambele motoare au acum functia de dezactivare a cilindrilor. Aceasta dezactiveaza un cilindru atunci cand necesitatea cuplului este redusa, cum ar fi pe autostrada. Cand necesitatea cuplului creste, cilindrul este activat si iti ofera puterea de care ai nevoie.

Un nou standard pentru motoarele pe motorina

Motoarele pe motorina Ford EcoBlue de 1,5 si 2,0 litri sunt motoare extrem de avansate, supraalimentate, care ofera eficienta, performanta si rafinament masurabil mai bune. Noile motoare pot imbunatati eficienta consumului de combustibil si sunt, de asemenea, mai silentioase ca niciodata.

Ford Focus 6-speed manual transmission

Transmisie manuala, cu 6 viteze

Transmisia manuala, cu 6 viteze, din echiparea Focus a fost optimizata pentru a face schimbarea vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa. Transmisia a fost proiectata special pentru a imbunatati dinamica masinii si pentru a reduce consumul de combustibil, ajutandu-te sa te bucuri de o calatorie mai placuta si, in acelasi timp, sa faci mai putine opriri la benzinarie.

Un sistem care te ajuta sa conduci mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evalueaza in mod continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Sistemul citeste viteza, schimbarea treptelor de viteza, franarea si nivelurile de anticipare, plus raportul dintre calatoriile scurte si cele lungi. Software-ul inteligent iti ofera apoi recomandari legate de modul de imbunatatire a economiei de combustibil.

Ford Focus eco mode display detail
Top