Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Performanta si eficienta

Puterea pe care o doresti si eficienta de care ai nevoie

Pe langa gama variata de motoare puternice si eficiente pe benzina si diesel, Ford Focus este acum disponibil si in varianta EcoBoost Hybrid. Acest sistem de propulsie hybrid creste puterea, maximizeaza eficienta si minimizeaza emisiile. Iar exteriorul sau a fost conturat intr-o forma atletica si aerodinamica, imbunatatind si mai mult eficienta.

Tehnologia EcoBoost Hybrid

Focus EcoBoost Hybrid utilizeaza un motor electric cu o baterie de 48 volti pentru a sustine motorul pe benzina. In loc sa foloseasca doar energie electrica, motorul electric ofera asistenta la cuplu motorului, oferind o putere suplimentara echivalenta cu 16 CP, o acceleratie cu pana la 20% mai bunaComparativ cu motoarele, reducand necesitatea schimbarii treptelor de viteza. Foloseste, de asemenea, tehnologia de franare regenerativa, care incarca bateria modelului Mild Hybrid prin captarea energiei care se pierde de obicei atunci cand incetinesti. Acest lucru te ajuta sa maresti economia de combustibil si sa reduci emisiile.

FordPass App showing essential information

Informatii esentiale despre calatorie

Computerul de bord iti arata elementele esentiale, cum ar fi distanta parcursa, consumul de combustibil, viteza si temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizeaza aproximativ ce distanta puteti parcurge cu combustibilul ramas in rezervor. Aceasta informatie este utila in special in timpul calatoriilor lungi sau daca mergi intr-un loc izolat. Cu ajutorul aplicatiei FordPass de pe smartphone, poti primi alerte privind starea tehnica pentru anumite componente ale vehiculului. Ca in cazul in care incepe sa se dezumfle un pneu sau daca trebuie schimbat uleiul.

O cutie de viteze automata, sofisticata, cu 8 viteze si cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran

Focus este primul Ford care prezinta aceasta noua si avansata cutie de viteze automata. Oferind acceleratie imbunatatita si schimbare super-fina a vitezelor, este conceputa in intregime sa imbunatateasca experienta de condus si sa amplifice la maximum performanta. Am inlocuit schimbatorul de viteze traditional, imbracat in piele, cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, montat pe consola. Acesta ofera interiorului un aspect mai curat si mai modern. Si mai exista inca o functie utila: atunci cand iti parchezi masina, schimbatorul trece automat in modul parcare.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter
Ford Focus EcoBoost engine

Profita la maximum de motor

Noile si mult imbunatatitele motoare pe benzina Ford EcoBoost de 1,0 si de 1,5 litri sunt concepute sa va asigure toata puterea la care v-ati astepta de la motoare de capacitate mult mai mare. Tehnologia Ford EcoBoost ofera performanta fina, capacitate de reactie si satisfactie personala. Pentru a le face si mai eficiente, ambele motoare au acum functia de dezactivare a cilindrilor. Aceasta dezactiveaza un cilindru atunci cand necesitatea cuplului este redusa, cum ar fi pe autostrada. Cand necesitatea cuplului creste, cilindrul este activat si iti ofera puterea de care ai nevoie.

Un nou standard pentru motoarele pe motorina

Motoarele pe motorina Ford EcoBlue de 1,5 si 2,0 litri sunt motoare extrem de avansate, supraalimentate, care ofera eficienta, performanta si rafinament masurabil mai bune. Noile motoare pot imbunatati eficienta consumului de combustibil si sunt, de asemenea, mai silentioase ca niciodata.

Ford Focus eco mode display detail

Transmisie manuala, cu 6 viteze

Transmisia manuala, cu 6 viteze, din echiparea Focus a fost optimizata pentru a face schimbarea vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa. Transmisia a fost proiectata special pentru a imbunatati dinamica masinii si pentru a reduce consumul de combustibil, ajutandu-te sa te bucuri de o calatorie mai placuta si, in acelasi timp, sa faci mai putine opriri la benzinarie.

Un sistem care te ajuta sa conduci mai eficient

Noua generatie Ford EcoMode monitorizeaza continuu modul in care comportamentul tau de condus afecteaza consumul de combustibil. Un indicator albastru (cerc) pe consola de bord digitala iti arata clar cat de economic conduci. Sistemul poate oferi, de asemenea, sfaturi inainte de curbe, modificari ale limitelor de viteza si multe altele, ajutandu-te sa eviti franarea brusca si ineficienta. Dupa fiecare calatorie, un rezumat al datelor arata sugestii pentru un condus mai eficient in viitor si iti permite sa compari calatoriile anterioare. Pentru un plus de confort, poti vedea performanta de condus si prin intermediul sectiunii cu informatii despre calatorii din aplicatia FordPass. Vezi cum ai putea conduce mai eficient, cu informatii despre franare, accelerare si viraje. Si beneficiaza si de un raport lunar despre consumul de combustibil.

Ford Focus eco mode display detail
Top