Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta ta. Prioritatea noastra.

O serie de tehnologii inteligente sunt concepute pentru a te proteja, pe tine, familia ta si colegii de trafic. De exemplu, franarea activa si Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectarea pietonilor si ciclistilor, te pot avertiza in privinta eventualelor coliziuni si pot frana automat, daca tu nu reactionezi la timp.

 

Ford Focus pre-collision assist

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita

Sistemul de asistenta pre-coliziune detecteaza vehiculele si pietonii de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie e conceputa pentru a ajuta sa reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

Te ajuta sa franezi la viteze mai mari

Sistemul de franare activa reprezinta o dotare de siguranta inovatoare, care functioneaza atunci cand te deplasezi cu viteze mai mari de 50 km/h. Tehnologia utilizeaza un RADAR pentru a scana drumul din fata si, daca stabileste ca este posibila o coliziune, te va avertiza. Daca nu reactionezi, sistemul pregateste frana si incepe sa franeze pentru a te ajuta sa incetinesti. La viteze mai mici de 50 km/h, o alta tehnologie iti sta la dispozitie pentru a te ajuta: Oprire activa in oras. Combinate, aceste doua tehnologii iti ofera siguranta asistentei la franare la toate vitezele.

 

Ford Focus active brkaing
Ford Focus with deployed airbags

Airbaguri pentru protectie completa

Pe langa airbagurile frontale pentru sofer si pasager, airbagurile laterale ofera protective pentru zona toracelui si sunt proiectate pentru a indeparta ocupantul de zona de impact. De asemenea, aceste airbaguri pot ridica bratul ocupantului, pentru a lasa mai mult spatiu intre acesta si structura care l-ar putea rani. Airbagurile cortina ofera o acoperire maxima si tetierele protejeaza impotriva traumelor la nivel cervical. La acestea se adauga centurile cu pre-tensionare si limitare a greutatii, sistem de atentionare cu privire la centura pentru toate locurile, precum si un syistem care afiseaza ce ocupanti nu si-au cuplat centurile de siguranta.

Asistenta pentru situatii de urgenta

Sistemul integrat in modelul Ford Focus poate alerta serviciile de urgenta imediat ce detecteaza o coliziune. Dupa ce este activat prin declansarea airbagurilor sau blocarea pompei de combustibil, sistemul va transmite locatia exacta a incidentului si numarul de pasageri din masina. Sistemul permite si comunicarea vocala cu un operator.

 

Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch
Ford Focus driving around the bend

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

 

Ford Focus alloy wheel close up
Ford Focus isofix seat detail

Te ajuta sa veghezi la siguranta copiilor

Ford Focus este proiectat pentru a te ajuta sa ai grija de siguranta copiilor, in orice calatorie. Locurile din spate sunt echipate cu puncta de ancorare ISOFIX, permitandu-ti sa amplasezi cu usurinta doua scaune pentru copii.

Top