Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > FOCUS > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta ta. Prioritatea noastra.

O serie de tehnologii inteligente sunt concepute pentru a te proteja, pe tine, familia ta si colegii de trafic. De exemplu, franarea activa si Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectarea pietonilor si ciclistilor, te pot avertiza in privinta eventualelor coliziuni si pot frana automat, daca tu nu reactionezi la timp.

 

Un plus de liniste sufleteasca

eCall este un sistem integrat in vehicul care alerteaza imediat serviciile de urgenta cu privire la o coliziune care a avut loc. Dupa ce este declansat de senzorii airbagurilor masinii, acesta va transmite locul exact al producerii accidentului si numarul de pasageri din masina. Tehnologia permite, de asemenea, comunicare vocala cu un operator de siguranta. Pentru incidente minore, cum ar fi deteriorarea pneurilor, functia Asistenta Rutiera Ford din aplicatia FordPass iti permite sa soliciti ajutor cu doar cateva atingeri si sa urmaresti calatoria acestora catre tine pe o harta in timp real.

 

Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch
Ford Focus alloy wheel close up

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord. De asemenea, poti primi alerte direct pe telefon prin aplicatia FordPass, care monitorizeaza presiunea din pneuri, nivelul lichidului de parbriz si multe altele.

 

Protejarea si securizarea modelului tau Focus impotriva furtului

O alarma Thatcham este un sistem sofisticat, care se activeaza automat atunci cand incui Focus de doua ori. Alarma va emite un semnal sonor puternic daca este declansata de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza miscare inauntrul vehiculului. In plus, aceasta tehnologie este conceputa pentru a preveni remorcarea nedorita a modelului tau Focus. Cu ajutorul aplicatiei FordPass, poti primi o notificare atunci cand este activata alarma masinii tale, indiferent unde te afli. Iar SecuriAlert va trimite o notificare pe smartphone cu privire la orice incercari de acces neautorizat – chiar si cu o cheie furata sau duplicata.

Ford Focus with red alarm graphic
Ford Focus pre-collision assist

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita

Sistemul de asistenta pre-coliziune detecteaza vehiculele si pietonii de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie e conceputa pentru a ajuta sa reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

Te ajuta sa franezi la viteze mai mari

Sistemul de franare activa reprezinta o dotare de siguranta inovatoare, care functioneaza atunci cand te deplasezi cu viteze mai mari de 50 km/h. Tehnologia utilizeaza un RADAR pentru a scana drumul din fata si, daca stabileste ca este posibila o coliziune, te va avertiza. Daca nu reactionezi, sistemul pregateste frana si incepe sa franeze pentru a te ajuta sa incetinesti. La viteze mai mici de 50 km/h, o alta tehnologie iti sta la dispozitie pentru a te ajuta: Oprire activa in oras. Combinate, aceste doua tehnologii iti ofera siguranta asistentei la franare la toate vitezele.

 

Ford Focus active brkaing
Ford Focus with deployed airbags

Airbaguri pentru protectie completa

Pe langa airbagurile frontale pentru sofer si pasager, airbagurile laterale ofera protective pentru zona toracelui si sunt proiectate pentru a indeparta ocupantul de zona de impact. De asemenea, aceste airbaguri pot ridica bratul ocupantului, pentru a lasa mai mult spatiu intre acesta si structura care l-ar putea rani. Airbagurile cortina ofera o acoperire maxima si tetierele protejeaza impotriva traumelor la nivel cervical. La acestea se adauga centurile cu pre-tensionare si limitare a greutatii, sistem de atentionare cu privire la centura pentru toate locurile, precum si un syistem care afiseaza ce ocupanti nu si-au cuplat centurile de siguranta.

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.

Ford Focus driving around the bend
Ford Focus isofix seat detail

Te ajuta sa veghezi la siguranta copiilor

Ford Focus este proiectat pentru a te ajuta sa ai grija de siguranta copiilor, in orice calatorie. Locurile din spate sunt echipate cu puncta de ancorare ISOFIX, permitandu-ti sa amplasezi cu usurinta doua scaune pentru copii.

Top