Home > Autoturisme > NOUL KA+ > Caracteristici > Performanta si eficienta

Tehnologia de ultima generatie reduce costul carburantului

Vei vedea ca a conduce noile KA+ si KA+ Active este pe cat de distractiv, pe atat de economic. Noul motor pe benzina, de 1,2 litri, imbunatateste eficienta consumului de carburant. De asemenea, tehnologia Auto-Start-Stop poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10%. Intervalele lungi dintre service-uri fac mai simpla prelungirea duratei de viata a vehiculului.

Ford KA+ front steering wheel with man driving and car ahead

Folosesti mai putin combustibil cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Noul KA+ are grija de carburantul si buzunarul tau

KA+ isi ia puterea de la noul motor avansat, pe benzina, de 1,2 l, si de la cutia de viteza manuala, cu 5 trepte. Cuplul imbunatatit, chiar si la turatie redusa, ofera o performanta excelenta si o experienta de condus mai buna, per total. Este disponibila o versiune pe motorina, cu un impresionant motor de 1,5 l.

Ford KA+ petrol and diesel engine
Ford KA+ gear shift indicator

Schimbari ale treptelor de viteza, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Un indicator luminos de pe panoul de bord iti arata momentul optim de schimbare a treptei de viteza, pentru o eficienta maxima a consumului de combustibil. Aceasta reprezinta o modalitate simpla si eficienta, de a asigura deplasari cat mai economice.

Informatii esentiale despre calatorie

Computerul de bord iti ofera informatii si cifre utile despre distanta parcursa, consumul de combustibil, viteza si temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizeaza „distanta pana la golire”: aproximativ ce distanta poti parcurge cu combustibilul ramas in rezervor. Aceasta informatie este utila mai ales in timpul calatoriilor lungi sau daca urmeaza sa te deplasezi intr-un loc izolat.

Ford KA+ trip computer close up
Top