Home > Autoturisme > NOUL KUGA > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Concepute pentru a combina stilul elegant si randamentul puternic al SUV-ului: tempomatul adaptiv al Ford Kuga si cele 5 moduri de deplasare selectabile inseamna ca iti poti adapta experienta de condus la orice conditii rutiere.

All New Red Ford Kuga driving on bridge above water

Asistentul tau personal din timpul condusului

Ford Co-Pilot 360 combina o gama de tehnologii care, impreuna, lucreaza pentru a-ti face experienta la volan mai confortabila si mai placuta. Tempomatul adaptiv iti regleaza in mod automat viteza, in functie de viteza vehiculului din fata. Sistemul poate chiar sa recunoasca indicatoarele de viteza si iti va regla viteza in mod corespunzator. Iar tehnologia de centrare pe banda poate oferi asistenta la directie, respectand marcajele drumului, pentru a te ajuta sa te pozitionezi pe mijlocul benzii.

Te ajuta sa ramani pe banda

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de mers. Sistemul de mentinere a benzii de rulare asigura asistenta prin cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Daca roata ta atinge linia sau marginea drumului, sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui avertisment vizual. Tehnologia se dezactiveaza automat la viteze de sub 64 km/h sau poate fi oprita manual.

All New red Ford Kuga showing lane keeping
All New Red Ford Kuga using active park assist

Lasa Kuga sa parcheze

Parcarea pe o strada aglomerata sau intr-un spatiu ingust poate fi dificila. Dar cu un sistem imbunatatit de asistenta activa la parcare, noul Ford Kuga iti usureaza situatia mai mult ca oricand. Disponibil la modele cu transmisie automata, sistemul poate identifica un spatiu de parcare adecvat, apoi poate efectua automat toate manevrele de parcare si de iesire pentru tine. Se activeaza prin apasarea butonului pentru asistenta activa la parcare si nu este nevoie sa conduci sau sa utilizezi pedalele – masina se ocupa de toate pentru tine.

Detecteaza semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca indicatoarele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Pictogramele privind limitele de viteza si indicatoarele de interzicere a depasirii sunt afisate in consola de bord, care te avertizeaza asupra modificarii restrictiilor.

All New red Ford Kuga showing road signs
All New red Ford Kuga close crop o front LED headlights

Te ajuta sa ai o vizibilitate crescuta in viraje

Sistemul adaptiv de iluminat frontal al modelului Kuga ofera o vizibilitate excelenta in diverse conditii. Aceste faruri LED atragatoare utilizeaza camere video pentru a monitoriza drumul din fata si a modifica modelele de lumina pentru a se potrivi diferitelor situatii, inclusiv pentru curbele sau pentru sensurile giratorii care se apropie. Faza lunga anti-orbire regleaza unghiul farului, pentru un nivel maxim de iluminare si un nivel minim de stralucire, in scopul protejarii circulatiei din sens opus atunci cand aceasta este detectata.

Informatii importante, pe scurt

Pe afisajul de tip HUD apar informatii cheie in campul tau vizual, astfel incat sa poti ramane cu ochii la drum. Fiind compatibil cu ochelarii de soare polarizati, imaginea clara si luminoasa iti poate afisa continutul preferat – inclusiv viteza vehiculului, navigatia, notificarile tempomatului si datele trimise de sistemul de recunoastere a semnelor de circulatie.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All New Red Ford Kuga using active park assist

Senzori de asistenta la parcare

Senzorii de distanta pentru parcare te ajuta sa determini distanta dintre vehiculul tau si obstacolele din jur. Atunci cand detecteaza un obiect, senzorii emit o avertizare sonora care se intensifica cu cat te apropii mai mult de obstacol.

O pereche de ochi in plus

Sistemul de informatii pentru unghiul mort utilizeaza senzori laterali pentru a cauta vehicule care pot fi ascunse in unghiul mort. Daca este detectat un alt vehicul, sistemul te va alerta prin lumini discrete de avertizare incorporate in ambele oglinzi laterale. Alerta de trafic incrucisat functioneaza in tandem cu asistenta pentru unghiul mort pentru a mari gradul de atentie atunci cand iesi dintr-un spatiu si ai vizibilitate limitata. Sistemul poate detecta vehiculele care se apropie din lateral si poate emite un avertisment pentru a te alerta cu privire la prezenta acestora.

All new Ford Kuga showing sensors
All New Red Ford Kuga using Hill Start assist

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Te ajuta sa mergi in directia corecta 

Alerta privind sensul de mers incorect utilizeaza o camera orientata in fata si informatii de la sistemul de navigatie ca sa detecteze daca te deplasezi in sensul gresit al traficului. In cazul in care conduci in sensul gresit, sistemul te avertizeaza vizual si auditiv, astfel incat sa poti opri si sa iei masuri necesare.

All new Ford Kuga interior close crop on dashboard showing wrong way alert
Top