Home > Autoturisme > NOUL KUGA > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta si securitate

De la alertarea ta privind potentialele pericole de coliziune, la sisteme inteligente care te ajuta sa mentii tractiunea si stabilitatea: siguranta ta este preocuparea noastra. Acesta este motivul pentru care noul Ford Kuga are ca dotare standard o serie de tehnologii inteligente de asistenta, toate concepute pentru a te ajuta sa te protejezi, sa iti protejezi familia, dar si pe ceilalti participanti la trafic.

Euro NCAP logo

Siguranta de 5 stele

Nu doar noi o spunem. Nu ne surprinde faptul ca, drept dovada a capacitatii sale remarcabile de a te proteja pe tine si pe pasagerii tai, noul Kuga a obtinut 5 stele de siguranta de la Euro NCAP, principala organizatie independenta din Europa privind siguranta. Rolul acestei organizatii este de a evalua in detaliu siguranta tuturor vehiculelor noi, analizandu-le la cele mai inalte niveluri de verificare meticuloasa.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Asistenta la pre-coliziune, cu functia de detectare a pietonilor, utilizeaza o tehnologie cu camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale sau chiar la evitarea ei.

New Ford Kuga driving and showing pre-collision assist
New Red Ford Kuga driving on a wet road

Ai control deplin

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Folosind senzori avansati de la sistemele de franare cu anti-blocare roti si de control al tractiunii, acesta poate detecta cand un vehicul pierde din aderenta si poate aplica automat un impuls de franare pe roti separate, pentru a ajuta la stabilizarea masinii.

Ajutor pentru mentinerea in siguranta a copiilor

Kuga este conceput pentru a-i mentine pe cei mici in siguranta, in fiecare calatorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asadar poti utiliza cu usurinta doua scaune pentru copii.

ISOFIX child seat
Side front view on New Ford Kuga

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Protejarea si securizarea masinii tale Kuga impotriva furtului

O alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activeaza automat atunci cand incui Kuga de doua ori. Va emite un semnal sonor puternic daca este declansata de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza miscare inauntru. Aceasta tehnologie este conceputa si pentru a preveni remorcarea nedorita a masinii tale Kuga. Este posibila armarea sistemului in moduri diferite, ceea ce inseamna ca poti alege sa monitorizezi usile, capota si portbagajul.

New Red Ford Kuga showing alarm rings
Top