Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > MONDEO > Caracteristici > Performanta si eficienta

Fii stapanul soselelor

Noul Ford Mondeo dispune de motoare puternice, eficiente dar si de o gama larga de tehnologii inteligente. Rezultatul: performanta extraordinara si manevrabilitate precisa. Poti alege intre un sistem hibrid, un motor avansat pe benzina sau unul pe motorina, toate oferindu-ti puterea pe care ti-o doresti si eficienta de care ai nevoie. De fapt, combinatia dintre design-ul inteligent si proiectarea avansata inseamna o economie remarcabila si de emisii CO2 reduse, indiferent de sistemul de motorizare ales.

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking
White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Aerodinamica mai buna pentru economie mai mare

Cand conduci cu viteza redusa, Sistemul activ cu obturator pentru grila tine orificiile de ventilatie de la nivelul grilei deschise, pentru a raci motorul. Cand prinzi viteza, acesta se poate inchide automat, imbunatatind aerodinamica si ajutand la economisirea combustibilului. In timp, aceasta tehnologie poate face o mare diferenta in privinta economiei de combustibil.

Ford Mondeo active grille shutter close up
Ford Mondeo interior

Cutii de viteze manuale, potrivite motorului ales de tine

Sunt disponibile doua cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Una este mai usoara si este montata cu motorul EcoBoost de 1,5 litri. Cealalta are o capacitate de cuplu mai mare, potrivita motorului de 2 litri EcoBlue.

EcoBoost: profita la maximum de motorul tau

Motorul pe benzina EcoBoost utilizeaza o combinatie de injectie directa a combustibilului si un sistem cu turbocompresor, pentru a oferi niveluri remarcabile de performanta si economie de combustibil. Motorul EcoBoost de 1,5 litri produce 165 CP. Standard privind emisiile Euro Stage 6.2 .

Ford Mondeo model of EcoBoost engine
Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine

Optiuni diesel

Preferi un motor diesel? Poti alege un motor 120 CP, 150 CP, 190 CP. Toate motoarele sunt echipate cu cea mai recenta tehnologie pentru a imbunatati puterea, cuplul si consumul, respectand in acelasi timp standardele stricte de emisii Euro 6.2.

Schimbator de viteze rotative elegant

In masinile cu transmisie automata, schimbatorul de viteze rotativ inlocuieste manerul schimbatorului de viteze traditional. Aceasta asigura controlul unei transmisii automate, avansate, noi, cu acceleratie mai buna si schimbari de viteze foarte fine. De asemenea, ofera interiorului un design mult mai modern si mareste spatiul din habitaclu.

Ford Mondeo close crop of e-shifter
Top