Home > Autoturisme > MONDEO > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Gama de motoare disponibile pentru Mondeo asigura performante excelente. Iar suspensiile imbunatatite, impreuna cu o serie de tehnologii inteligente, iti ofera control absolut asupra acestei puteri rafinate. Rezultatul: manevrabilitate de inalta precizie in orice situatie.

Ford Mondeo e disponibil cu motoare avansate, pe benzina, pe motorina si electrice hibride, ce ofera performanta deosebita imbinata cu eficienta. De fapt, combinatia intre designul inteligent si proiectarea avansata, inseamna o economie remarcabila si emisii reduse de CO2.

Un sistem care te ajuta sa economisesti combustibil

EV+ combina sistemul GPS incorporat al Ford SYNC cu un software complex, care identifica destinatiile frecvente. Asa ca, atunci cand te afli la o distanta prestabilita de un loc in care opresti de obicei, masina va incerca sa mentina modul de condus exclusiv electric, pana ajungi la destinatie.

Noul motor diesel bi-turbo: un nou nivel de performanta

Noul nostru diesel bi-turbo este un motor cu o tehnologie foarte avansata. 
Nu este doar primul bi-turbo diesel pe care il folosim in echiparea unui model pentru pasageri, este in acelasi timp si cel mai puternic, livrand 210 CP (154kW), extrem de receptivi si avand un cuplu de 450 Nm. 
Motorul este si foarte economic si are o emisie de CO2 de doar 124g/km, foarte scazuta pentru un propulsor cu asemenea performante. 
Designul si proiectarea inteligenta fac ca turbosuflantele gemene sa furnzieze putere la cerere, in orice situatie.
Primul nivel livreaza puterea la viteze mici, dand un boost de putere atunci cand este nevoie. Spre exemplu cand trebuie sa traversezi o intersectie. Al doilea lucreaza la viteze mari livrand puterea astfel incat sa poti depasi mai usor si cu incredere. 
Un alt avantaj al tehnologiei acestui diesel bi-turbo: este atat de eficient incat incalzeste mai repede habitaclul decat un motor conventional.

EcoBoost: profita la maximum de placerea de a conduce

Trei variante de motorizare pe benzina EcoBoost utilizeaza o combinatie de injectie directa a combustibilului si un sistem cu turbocompresor, pentru a oferi niveluri remarcabile de performanta si economie:

• La 125 CP, revolutionarul (si multiplul premiat) motor EcoBoost de 1 litru, cu trei cilindri, iti asigura toata puterea la care te-ai astepta din partea unui motor conventional de 1,6 litri, cu un consum de combustibil cu circa 25% mai mic si emisii de COmai scazute.

• Motorul EcoBoost de 1,5 litri dezvolta 160 CP, cu o economie de combustibil de 5,9 litri/100 km.

• Motorul EcoBoost de 2 litri dezvolta o putere impresionanta, de 203 CP sau 240 CP, in timp ce un sistem „sound symposer” special proiectat iti permite sa auzi in cabina zgomotul distinct al motorului, atunci cand accelerezi puternic.

2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Optiuni diesel

Preferi un motor diesel? Poti alege un motor 1.5 TDCi sau 2.0 TDCi. Ambele variantele incorporeaza cele mai recente tehnologii, pentru a imbunatati puterea, cuplul si eficienta, reducand in acelasi timp emisiile. Motorul 2.0 TDCi ofera trei variante de putere, cu un maximum impresionant de 210 CP cu turbocompresor dublu si cuplu consistent, de pana la 450 Nm. In acelasi timp, acesta ofera o economie excelenta si emisii de CO2 reduse, de doar 129 g/km.

 

 

Top