Home > Autoturisme > MONDEO > Caracteristici > Tehnologie Hybrid

Ce este mai bun din ambele lumi

Mondeo Hybrid are doua surse de putere: un motor conventional, care foloseste combustibil, si un motor electric, actionat de baterie. Sistemul comuta automat intre sistemele de propulsie sau le utilizeaza pe ambele, pentru a furniza o combinatie perfecta de putere si eficienta. Iar pentru a face intregul sistem si mai eficient, franarea regenerativa capteaza energia care, in mod normal, se pierde prin franare, apoi o recicleaza pentru a reincarca bateria de inalta tensiune.

Ford Mondeo model showing Regenerative braking functions

Acum te poti bucura de avantajele tehnologiei HEV

Asa cum se potriveste unei model care deschide drumurile tehnologiei, Mondeo este disponibil si ca vehicul electric hibrid (HEV) avansat: primul produs vreodata de Ford in Europa. Combinand avantajele puterii electrice cu cele ale benzinei, Mondeo Hybrid iti permite sa te bucuri de o eficienta si de un rafinament remarcabile, si te surprinde cu performanta si autonomia pe care ti le ofera. Franarea regenerativa, un sistem inovator de monitorizare “Smartgauge” cu “Brake Coach”, plus alte sisteme inteligente, ajuta la maximizarea puterii si eficientei automobilului.

Conduci mai inteligent

Ford SmartGauge cu EcoGuide utilizeaza un design inteligent si o interfata intuitiva, care te ajuta sa conduci mai eficient. Ecranul LCD de inalta rezolutie de pe consola de bord afiseaza informatii despre condus in timp real, inclusiv despre nivelul de combustibil si al bateriei. O animatie care apare pe ecran iti arata cand conduci cu cea mai mare eficienta, pentru a te ajuta sa faci economii maxime.  

Ford Mondeo close up of SmartGauge with EcoGuide
Dark and White Ford Mondeo parking in front of modern concrete building

Un sistem care te ajuta sa economisesti combustibil

EV+ combina sistemul GPS incorporat al Ford SYNC cu un software complex, care identifica destinatiile frecvente. Asa ca, atunci cand te afli la o distanta prestabilita de un loc in care opresti de obicei, masina va incerca sa mentina modul de condus exclusiv electric, pana ajungi la destinatie.

Top