CUM PUTEM AJUTA?

Home > Autoturisme > NOUL TOURNEO CUSTOM > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performante superioare si eficienta exceptionala a combustibilului

Noul Tourneo Custom inglobeaza o serie de sisteme fara compromisuri, concepute sa imbunatateasca atat performanta cat si eficienta masinii. Printre acestea se numara motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri, o cutie de viteze automata, ce asigura selectarea mai eficienta a treptelor de viteza, precum si tehnologia Auto Start-Stop.

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile doar la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare, ce presupun costuri aditionale. Pentru informatii suplimentare, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Tehnologia Geofencing

Disponibila pe Tourneo Custom plug-in hybrid, tehnologia geofencing este proiectata sa ajute la imbunatatirea calitatii aerului local. Autoutilitara PHEV poate detecta cand intra intr-o zona congestionata sau cu emisii reduse, apoi comuta automat pe modul exclusiv electric. Utilizatorii pot de asemenea sa creeze “zone verzi” personalizate pentru a reduce emisiile in preajma scolilor, in zone urbane sau de depozitare. Modulul geofence totodata inregistreaza informatiile despre operarea exclusiv electrica in interiorul zonelor cu emisii reduse. Aceste date pot fi distribuite autoritatilor pentru a confirma conformitatea cu zonele de emisii reduse, evitand riscul unor amenzi si penalizari gresite. Atunci cand Tourneo Custom PHEV paraseste o zona controlata, comuta automat inapoi la cel mai potrivit mod de condus pentru urmatoarea etapa a calatoriei.

Ce e mai bun din ambele lumi

Noul Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid are doua surse de putere pentru a-ti transporta pasagerii la destinatie mai eficient ca oricand. Un sistem de propulsie electric avansat iti permite sa faci calatorii mai scurte cu zero emisii. Iar in timpul calatoriilor mai lungi, motorul multiplu premiat EcoBoost de 1.0L intra in actiune pentru a te conduce oricat de departe vrei. Este vorba despre tehnologie proiectata fara compromis privind increderea si flexibilitatea la care te-ai astepta de la un Tourneo.

New Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid Ecoboost petrol engine
New Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid charging

Reincarcare fara efort

Acest Plug-in Hybrid poate fi incarcat oriunde ai acces la reteaua principala. Odata incarcat complet, poti conduce peste 56 km (35 mile) folosind exclusiv propulsia electrica. Suficient pentru majoritatea calatoriilor urbane scurte fara a utiliza combustibil. Atunci cand bateria este scazuta, motorul nu numai creste autonomia, dar ajuta si la reincarcarea acesteia. Tourneo utilizeaza, de asemenea, tehnologie inteligenta de reincarcare, precum franarea regenerativa, pentru a transmite energie la motorul electric. Odata incarcat suficient, poti reveni la modul electric, care te ajuta sa faci economie de bani si sa reduci poluarea.

Tehnologie avansata a motorului

Dispunand de o gama de motoare diesel avansate, Ford EcoBlue, de 2,0 l, noul Tourneo Custom este mai puternic si mai eficient ca niciodata. Fiind disponibil cu o gama de patru grupuri motopropulsoare si oferind un cuplu de pana la 185 CP si 405 Nm, il vei gasi in mod garantat pe cel care corespunde nevoilor tale. Indiferent de modelul pe care il aleg, fiecare motor respecta cu strictete standardele de emisii Euro 6.2. Vehiculul este disponibil chiar si sub forma de vehicul electric hibrid usor (mHEV) pentru o economie de combustibil si mai mare si emisii reduse.

Intervale de service lungi, pentru ca tu sa stai mai putin in afara drumului

Motoarele avansate Ford EcoBlue de 2 litri sunt rezistente si fiabile, cu intervale de service mai lungi. In plus, componentele supuse uzurii normale au fost, de asemenea, concepute sa reziste mai mult timp fara intretinere.

Performanta care atinge obiectivele

Motorul Ford EcoBlue de 2,0 litri e un motor diesel avansat, ce atinge obiectivele de emisie Euro 6.2. Aceste obiective au fost indeplinite prin introducerea unei tehnologii cu sisteme catalitice avansate. Toate acestea au fost realizate fara a sacrifica performanta sau placerea de a conduce.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Un aditiv care elimina poluarea

Un sistem de reducere catalitica selectiva (SCR) foloseste AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de esapament, in azot si apa. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de esapament, generate de vehicul. Pentru a functiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorina, trebuie  umplut cu lichid AdBlue®. Cand nivelul lichidului e prea scazut, sistemul va emite avertismente luminoase. 

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

Transmisia automata SelectShift

Atat motorul de 130 CP, cat si cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisie automata SelectShift, in sase trepte de viteza. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gama larga de stiluri de caroserie si greutati brute ale vehiculului. E special proiectat pentru a-ti oferi o experienta de condus relaxanta si fara probleme, mai ales in zone cu trafic aglomerat, opriri si porniri frecvente. Cutia de transmisie iti permite sa schimbi vitezele manual daca doresti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbatorul de viteze din plansa de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteza, in conditii de drum mai dificile. De pilda, pe suprafetele alunecoase sau in pante cu inclinatie mare.

Vehicle Maintenance Monitor

Face ca intretinerea vehiculului sa fie simpla

Noua functie de monitorizare a intretinerii vehiculului va comunica orice informatii privind intretinerea sau service-urile viitoare necesare. Starea de functionare a furgonetei tale este afisata in panoul de bord si poate include notificari cum ar fi, „Apa in combustibil”, „Nivel scazut al uleiului” si multe altele. Prin identificarea timpurie a potentialelor probleme, sistemul poate ajuta la prevenirea reparatiilor extinse si costisitoare si la reducerea timpului de nefunctionare a vehiculului.

Top