CUM PUTEM AJUTA?

Home > Autoturisme > NOUL TOURNEO CUSTOM > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta in fiecare moment

Dupa cum te asteptai, siguranta e esentiala la noul Tourneo Custom. O intreaga gama de tehnologii a fost implementata sa protejeze soferul, pasagerii si vehiculul. Toate acestea contribuie la cotarea cu 5 stele, in urma testelor de siguranta Euro NCAP.

Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile numai la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare, ce presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informatii, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Un sistem care protejeaza pietonii

Sistemul de Asistenta Pre-Coliziune detecteaza vehiculele mai lente de pe drumul din fata sau pietonii care s-ar putea intersecta cu traseul tau, avertizandu prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie a ajuta la reducerea severitatii accidentelor sau la evitarea completa a acestora, functionand cu eficacitate la viteze pana in 80 km/h (cu vehiculul si carosabilul in stare normala).

Siguranta de 5 stele

Ca dovada a capacitatii de a proteja pe soferul si pasagerii, noul Tourneo Custom a obtinut un calificativ de 5 stele din partea Euro NCAP.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Caracteristici de control care se adapteaza in functie de incarcatura

Sistemul de Control Adaptiv al Incarcaturii ajusteaza Controlul Electronic al Stabilitatii in functie de greutatea totala pe care o transporti. Asigura control si stabilitate, indiferent daca masina e goala sau complet incarcata.

Ford Tourneo close up with inflated airbags

Airbaguri de jur-imprejur

Noul Tourneo Custom include o serie completa de airbaguri. Printre acestea se numara airbagul standard pentru sofer, plus airbaguri optionale pentru pasager, cap, torace si airbaguri cortina laterale, pentru aprotectie suplimentara la nivelul capului, in cazul unui impact lateral in zona superioara.

Caroserie mai solida

Structura mai robusta a caroseriei noului Tourneo Custom se traduce prin rezistenta si rigiditate imbunatatite, in caz de impact. De asemenea, rigiditatea sporita are drept rezultat si ameliorari semnificative vizavi de rularea si manevrarea vehiculului, estompandu-se totodata si nivelul zgomotului si al vibratiilor in interiorul masinii.

Ford Tourneo optimised body structure
Fort Tourneo ISOFIX child seat

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta

Noul Tourneo Custom e conceput pentru a tine copiii mici in siguranta in fiecare calatorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune pentru copii.

Avertizare timpurie in caz de pana

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Close up of Ford Tourneo wheel
Top