Home > Autoturisme > NOUL EXPLORER > Caracteristici > Performanta si eficienta

Capabil, fara niciun efort

Noul Ford Explorer este o combinatie eleganta de capacitate robusta si eficienta hibrida rafinata. Sistemul Plug-in Hybrid conceput cu precizie, cu motor pe benzina de 3,0 litri, V6 EcoBoost, te ajuta sa te aventurezi in necunoscut, mai eficient ca oricand. Iar transmisia automata avansata, cu 10 trepte si schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, te asigura ca esti intotdeauna in viteza potrivita, la momentul potrivit. Acesta este un SUV construit special pentru a oferi o dinamica de conducere excelenta, control extraordinar si o stapanire puternica, de neegalat, a drumului. .

Curat. Silentios. Capabil

La fel de potrivit atat pentru strazile aglomerate ale orasului, cat si pentru terenul denivelat. Tehnologia avansata Plug-in Hybrid (PHEV) a noului Ford Explorer combina un motor electric pe baza de baterie cu formidabilul sau motor pe benzina EcoBoost, de 3,0 litri, supraalimentat. Acesta asigura o putere hibrida combinata de 450 CP, impreuna cu cifre remarcabile privind consumul de combustibil si 71 g/km de emisii de CO2. O serie de patru moduri de vehicul electric (EV) inseamna ca, in functie de cerintele tale, poti decide daca acesta functioneaza cu energie de la motorul electric, de motorul pe benzina, printr-o combinatie a ambelor sau reincarca bateria de la motor. Asadar, poti usura deplasarea pe orice tip de teren, pastrand condusul prin oras curat, silentios si rafinat.

Eficienta electrica

Complet incarcat, noul Ford Explorer poate conduce pana la 40 km numai cu energie electrica. Asta inseamna ca deplasarile tale la magazine, scoala, sala de sport sau orice alta deplasare scurta pot fi efectuate cu emisii zero. Pentru a maximiza eficienta, sistemul utilizeaza si o combinatie intre franare regenerativa si putere extrasa de la motorul EcoBoost, pentru a ajuta la marirea autonomiei in timp ce conduci.

Ford Explorer panou de bord prim plan cu gama electrică
Ford Explorer prim plan punct de încărcare

Reincarcare fara efort

Impreuna cu vehiculul este furnzat si un cablu de incarcare la domiciliu care poate fi utilizat oriunde ai acces la retea pentru o incarcare convenabila peste noapte. Sau, ca accesoriu optional, iti putem instala o priza de perete Ford Wall-Box, care asigura incarcarea la domiciliu cu viteza mai mare, de la 0% la 100% in aproximativ 3,5 ore.Tooltip

Alternativ, bateria PHEV poate fi incarcata utilizand majoritatea statiilor publice de incarcare. Iar parteneriatul Ford cu NewMotion, cea mai mare retea publica de statii de incarcare din Europa, iti ofera acces la o serie de solutii suplimentare de incarcare prin intermediul telefonului.

Selectare lina a treptelor de viteza

Pentru modelele cu transmisie automata, noul schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran, al Ford Explorer-ului iti asigura controlul complet asupra cutiei de viteze avansate, cu 10 trepte, permitandu-ti sa selectezi perfect treptele de viteza prin simpla rasucire a cadranului. Iar inlocuirea schimbatorului de viteze conventional elibereaza spatiu suplimentar pentru un design interior mai curat, mai rafinat.

Ford Explorer Schimbător de Viteze Rotativ
Ford Explorer detaliu interior cu volanul și manetele de schimb

Schimba rapid vitezele, doar cu varful degetelor.

Aceasta tehnologie inspirata de masinile de curse faciliteaza schimbarea rapida si fara efort a treptelor de viteza. Si, deoarece schimbatoarele cu manete sunt montate pe volan, poti schimba treptele mai eficient atunci cand virezi.

Top