Home > Autoturisme > NOUL EXPLORER > Caracteristici > Siguranta si securitate

Tehnologie de siguranta inteligenta

Noul Ford Explorer dispune de o serie de tehnologii avansate, concepute pentru a te mentine pe tine, pe familia ta si pe ceilalti participanti la trafic cat mai in siguranta posibil. Sistemele, cum ar fi asistenta la pre-coliziune, cu detectarea pietonilor si controlul stabilitatii la rasturnare, ajuta in mod activ la prevenirea accidentelor. Iar altele, cum ar fi franarea post impact, pot reduce gravitatea accidentului, in cazul in care acesta are loc.

Ford Explorer cu remorcă, parcat lângă un lac

Mentinerea remorcii pe banda mers

Noul Ford Explorer este dotat cu sistem de stabilizare a remorcii, conceput pentru a face tractarea mai sigura. Daca tehnologia detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii, iti reduce automat viteza vehiculului. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si marind treptat presiunea franelor pe roti, pentru a controla mai bine remorcarea.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor utilizeaza un radar si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta sa reduci pericolul unei coliziuni frontale, sau chiar sa o eviti.

Ford Explorer în spatele altei mașini cu sistemul de asistenta pre-coliziune pornit
Icon notificare centură de siguranță

Atentionare pentru centura

Un ecran util iti arata care dintre scaunele ocupate nu au centurile de siguranta fixate, astfel incat sa poti verifica cu usurinta daca toti pasagerii au centura pusa. Toate centurile de siguranta includ, de asemenea, dispozitive de pretensionare si limitatoare de sarcina pentru a contribui la imbunatatirea sigurantei in caz de coliziune.

Extra protectie si securitate impotriva furtului

Alarma Thatcham de Categoria 1 este un sistem sofisticat care se armeaza automat atunci cand incui dublu vehiculul tau. Va suna o alarma puternica daca va fi declansata de intrare fortata sau daca masina este ridicata, sau daca senzorii de miscare detecteaza miscare in interior – si este totodata proiectata sa previna remorcarea nedorita. Aplicatia FordPass iti ofera o notificare oriunde te afli, daca alarma masinii tale este activata, iar caracteristica Guard Mode te alerteaza de orice incercare de acces, chiar si cu o cheie furata sau duplicata.

Ford Explorer with circles around it symbolising alarm
Ford Explorer detaliu cu jantele din aluminiu și un cauciuc

Avertizare din timp in cazul unei pene

Daca detecteaza ca oricare dintre pneurile tale incepe sa piarda presiune in timpul calatoriei, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei icoane in panoul de instrumente. Poti primi de asemenea alerte pe telefon prin intermediul aplicatiei FordPass, legate de monitorizarea presiunii in pneuri, durata de viata a uleiului si multe altele.

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta

Noul Ford Explorer este conceput pentru a ii mentine pe cei mici in siguranta, la fiecare calatorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune pentru copii.

Ford Explorer interior cu scaune ISOFIX
Logo Euro NCAP

Siguranta de 5 stele

Ca dovada a capacitatii sale de a te proteja pe tine si pe pasagerii tai, noul Ford Explorer a obtinut un calificativ de 5 stele din partea Euro NCAP.

Top