Home > Autoturisme > FIESTA ST > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Noul Fiesta ST este alimentat de un motor puternic EcoBoost de 1,5 litri. Eficienta impresionanta este sporita de o caracteristica deosebit de ingenioasa: un cilindru care se dezactiveaza automat atunci cand nu este necesar, economisind combustibil cand calatoresti. O serie de tehnologii suplimentare contribuie, de asemenea, la imbunatatirea performantelor masinii, ajutand in acelasi timp la economisirea combustibilului.

Ecoboost engine render

Putere absoluta, dar rafinata

Performanta exceptionala este alimentata de noul motor EcoBoost de 1,5 litri, cu trei cilindri. Turbocompresorul motorului foloseste un design optimizat al turbinei, care ridica presiunea mai rapid, reducand in acelasi timp la minimum decalajele. In plus, combinatia dintre tehnologiile de injectie directa de combustibil si cea multipunct ajuta la obtinerea unei puteri si reactivitati superioare. Rezultatul: noul Fiesta ST ofera o putere impresionanta de 200 CP, un cuplu de 290 Nm la 1.750 rpm si un timp estimat 0-100 km/h de 6,5 secunde.

Aderenta cand ai nevoie de ea

Un diferential cu alunecare limitata este inclus in pachetul optional de performanta. Sistemul este conceput pentru a transfera puterea motorului pe roata din spate cu cea mai mare aderenta. Daca o roata incepe sa piarda din aderenta, puterea este transferata automat pe cealalta roata pentru a mentine ambele roti in miscare. Rezultatul: imbunatatirea semnificativa a tractiunii pe suprafetele alunecoase sau denivelate si o mai buna functionare a acceleratiei.

Ford Fiesta ST driving around bend
Ford Fiesta ST Active valve exhaust

Bucura-te de sunet

Cu Sistemul de ameliorare electronica a sunetului si cu Esapamentul cu supape active te vei bucura de o experienta inedita in noul Fiesta ST. Noua tehnologie Esapament cu supape active este conceputa pentru a crea un sunet profund, care variaza in intensitate in functie de greutatea cu care apesi acceleratia.

Demaraj mai rapid

Conceput pentru a oferi un demaraj excelent si pentru a maximiza accelerarea de pe loc, noul Fiesta ST este echipat cu o noua tehnologie: Controlul demarajului. Stabileste turatia maxima – atunci cand pui piciorul pe acceleratie sistemul va mentine automat turatia respectiva.

Ford Fiesta launch control close up
Ford Fiesta

Foloseste mai putin combustibil cu functia Auto Start-Stop

Atunci cand te opresti la semafor sau cand masina ta Fiesta asteapta intr-ocoloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul, fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat si sistemul Ford SYNC 3. De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj sau apasa pe pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (mediu urban).

O transmisie manuala cu 6 trepte la dipozitia ta

Transmisia manuala cu 6 trepte de viteze iti ofera cel mai usor mod de a exploata intregul potential al motorului. Schimbarea treptelor de viteza este lina si rapida, oferindu-ti o performanta precisa la schimbarea vitezelor.

Ford Fiesta gear stick close up
Ford Fiesta ST active grille shutter

Aerodinamica mai buna pentru economie mai mare

Cand conduci cu viteza redusa, Sistemul activ cu obturator pentru grila tine orificiile de ventilatie de la nivelul grilei deschise, pentru a raci motorul. Cand prinzi viteza, acesta se poate inchide automat, imbunatatind aerodinamica si ajutand la economisirea combustibilului. In timp, aceasta tehnologie poate face o mare diferenta in privinta economiei de combustibil.

Motoare care indeplinesc standard riguroase

Te vei bucara sa stii ca motorul EcoBoost de 1,5 litri de pe Noua Fiesta ST indeplineste standardele pentru emisii Euro 6.2.

Ford Fiesta ST Euro emissions
Top