Home > Autoturisme > NOUL TOURNEO COURIER > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Noul Ford Tourneo Courier combina placerea condusului cu o economie exceptionala de combustibil. Actionat de motorul multi-premiat Ford EcoBoost de 1,0 litri, noul Tourneo Courier este conceput sa utilizeze la maximum fiecare strop de combustibil, oriunde ai conduce.

Ford Tourneo Courier 6 gear transmission close up

Transmisia cu 6 trepte de viteza economiseste combustibil

Noul Tourneo Courier e dotat cu o cutie manuala in 6 trepte, care il face mai economic si mai eficient. Odata ce ajungi la o viteza suficient de mare, treci usor la viteza a 6-a si economisesti combustibil in timp ce conduci. Vei constata cu bucurie ca schimbarea treptelor se face lin si repede.

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Ford Tourneo Courier driving in old town next to shops
A service person inspecting Ford Tourneo Courier

Intervale de service lungi

Intervalele de service, atat pentru varianta pe benzina, cat si pentru varianta pe motorina, au fost extinse, ajutandu-te sa economisesti bani pe toata durata de viata a vehiculului.

Diametrul optim de bracaj

Spre deosebire de MVP-urile mari, noul Tourneo Courier are un diametru de bracare de doar 10,5 metri, ceea ce face virajele in U sau parcarea rapide si simple, chiar si pe strazi inguste.

Eco Boost engine animation
Ford Tourneo Courier parked next to modern building

Profita la maximum de motor

Motorul revolutionar EcoBoost pe benzina, de 1,0 litri, cu 3 cilindri, iti asigura puterea la care te-ai astepta de la un motor de 1,6 litri conventional.

Top