Home > Autoturisme > NOUL TOURNEO COURIER > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta

Noul Tourneo Courier este echipat cu o gama de tehnologii sofisticate, proiectate sa te tina in siguranta atat pe tine, cat si pe pasagerii tai si vehiculul tau. Unele tehnologii, inclusiv controlul stabilitatii impotriva rasturnarii si sistemul de stabilizare a remorcii, exista pentru a ajuta, in prima faza, la prevenirea accidentelor. Alte sistemele, inclusiv sistemul de asistenta la franarea de urgenta, pot ajuta la reducerea gravitatii accidentelor care au loc.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Mentii controlul, chiar si in conditii dificile

Controlul electronic al stabilitatii si sistemul avansat de control al tractiunii monitorizeaza in mod constant progresul vehiculului tau. Acestea detecteaza cand un vehicul pierde din aderenta si aplica automat un impuls de franare pe fiecare roata individuala, ajutand la stabilizarea masinii. Aceasta va asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai nevoie cel mai mult.

Aderenta maxima cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si ajusteaza puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime, cand accelerezi.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajuta Sistemul de reducere al efectului de rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special cand centrul de greutate e ridicat si cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

Ford Tourneo Courier driving in countryside viewed from side
ISOFIX Child Seat Attachment detail

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta

Noul Tourneo Courier este conceput pentru a-i tine pe copiii mici in siguranta in fiecare calatorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune pentru copii.

Sisteme avansate pentru o franare mai controlata

Sistemul de franare cu anti-blocare roti (ABS) si distributia electronica a fortei de franare se combina pentru a asigura o franare mai bine controlata.

Ford Tourneo Custom driving up hill in forest
Trailer Sway Assist illustration

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Doua optiuni de sistem de alarma de nivel inalt

Noul Tourneo Courier este disponibil cu un sistem de alarma de perimetru optional, care se declanseaza daca portierele sau capota sunt deschise cu forta. Un sistem de alarma Thatcham categoria 1, mai sofisticat, este, de asemenea, disponibil. Acesta se activeaza automat in momentul in care incui vehiculul si emite un semnal sonor puternic daca este declansat de o intrare fortata, daca vehiculul este ridicat sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru.

O alarma de rezerva, independenta, suplimentara

Un dispozitiv sonor de siguranta, cu baterie proprie, reprezinta un sistem suplimentar, secundar de alarma, care este furnizat impreuna cu optiunea de alarma Thatcham. in momentul declansarii alarmei incepe sa sune o sirena si, deoarece are propria sa sursa de alimentare incorporata, aceasta se va activa chiar daca cineva deconecteaza bateria vehiculului.

Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building
Top