Home > Autoturisme > TOURNEO CONNECT > Caracteristici > Experienta la volan

Tehnologie construita cu scop

Ford Tourneo Connect este conceput pentru a se potrivi perfect in viata ta. Fiecare tehnologie si functie, de la sistemul de asistenta inteligenta pentru controlul vitezei, la sistemul de asistenta la mentinerea benzii, a fost conceputa pentru a-ti face experienta de condus mai confortabila si mai placuta ca niciodata.

Construit pentru cele mai grele sarcini

Tourneo Connect Active este disponibil cu un sistem avansat, construit sa iti permita sa gestionezi terenurile dificile cu usurinta. Diferentialul mecanic cu alunecare limitata optional reduce invartirea nedorita a rotilor, in special pe suprafete moi sau inegale, prin directionarea puterii catre roata cu cea mai mare tractiune. Asta te va ajuta sa inaintezi impreuna cu incarcatura ta atunci cand vei avea cea mai mare nevoie.

Ford Tourneo Connect interior with Speed Assist

Te ajuta sa pastrezi limita de viteza

Tourneo Connect este echipat cu sistemul de Asistenta Inteligenta pentru Controlul Vitezei, conceput pentru a spori controlul asupra vitezei, permitandu-ti sa te concentrezi mai bine asupra drumului. Astfel, atunci cand sistemuol este activ, primul lucru pe care il face camera de luat vederi a sistemului de recunoastere a indicatoarelor rutiere este sa detecteze automat limita de viteza aplicabila portiunii de drum pe care te afli, iar apoi sistemul ajusteaza automat viteza maxima la limita respectivaTooltip.

Faruri care se aprind automat atunci cand este necesar

Noile faruri automate, cu un design mai suplu si mai dinamic, integreaza si luminile cu xenon (HID), si atragatoarele lumini de zi LED. Senzorul integrat detecteaza lumina mai slaba din amurg sau schimbarea brusca a conditiilor de iluminat. Atunci se activeaza farurile cu actionare automata, care pot face condusul mai simplu si mai sigur.

Red Ford Tourneo Connect with headlights turned on
Ford Tourneo Connect Active Park Assist diagram

Parcare mai usoara

Asistenta activa la parcare te poate directiona in spatiile de parcare paralele sau perpendiculare. Apasa, pur si simplu, un buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spatiu potrivit atunci cand treci pe langa el. Apoi sistemul va prelua controlul directiei iar tu vei actiona doar pedala de acceleratie, cutia de viteze si frana (urmarind instructiunile de pe ecran si semnalele sonore). De asemenea, acelasi sistem va manevra masina pentru a iesi din spatiul in care ai facut parcarea laterala.

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de Recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu viteza respectiva sau un semn de interzicere a depasirii apare pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand detecteaza o zona cu o noua limitare.

Tourneo Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Tourneo Connect with indicating Lane Keeping Alert

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te va atentiona apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui avertisment vizual. Daca reactionezi mai greu sau deloc, Sistemul de asistenta la mentinerea benzii iti poate oferi asistenta prin actionarea volanului, astfel incat sa revii pe banda corecta. Aceasta tehnologie este conceputa pentru suprafete rutiere cu mai multe benzi (precum autostrazile), asadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 70 km/h, putand fi dezactivata manual.

Marsarier mai simplu

Bariere, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul arata obiectele pe care le-ai putea omite si, in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi chiar si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat atunci cand selectezi treapta de marsarier.

Ford Tourneo Connect detail of rear view camera
Ford Tourneo Connect trailing another car with distance indication

Pastreaza o distanta de siguranta

Panoul de bord este prevazut cu o functie de indicare a distantei. Aceasta afiseaza in mod continuu distanta pana la vehiculul din fata si afiseaza o serie de pictograme colorate, ca luminile de semafor, in functie de setarile de proximitate alese. Alerta de distanta te poate avertiza, de asemenea, printr-un simbol de avertizare rosu, daca te apropii prea mult de vehiculul din fata.

Ford Tourneo Connect with hill start assist

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti de pe suprafete inclinate. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de fanare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Stergatoare care se regleaza automat, in functie de ploaie

Stergatoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activeaza in secunda in care detecteaza stropi de apa pe parbrizul autovehiculului, iar apoi isi regleaza viteza pentru a face fata oricaror conditii meteo. Poti alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determina cat de multa umiditate trebuie sa se acumuleze inainte ca stergatoarele sa se activeze.

Ford Tourneo Connect with rain sensing wipers engaged
Top