Home > Autoturisme > TOURNEO CONNECT > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Indiferent ca preferi motorul pe benzina sau pe motorina, transmisia manuala sau automata, Tourneo Connect iti ofera o multitudine de optiuni. Oricare ar fi pachetul motor-cutie de viteze pe care-l alegi, vei beneficia de performanta fara compromis si eficienta exceptionala a consumului de combustibil. Gratie designului avansat al sasiului si al suspensiei, precum si tractiunii fata si servodirectiei, e usor sa uiti ca esti la volanul unui vehicul spatios de transportat persoane.

Profita la maximum de motorul tau pe benzina

Noul motor pe benzina EcoBoost de 1 litru, cu 3 cilindri, dezvolta 100 CP si un cuplu de 170 Nm cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza. In combinatie cu alte tehnologii de economisire a combustibilului, precum Auto-Start-Stop, acest motor premiat iti asigura puterea la care te-ai astepta de la un motor de 1,6 litri conventional, insa utilizeaza mai putin combustibil, avand emisii de CO2 de la doar 5,6l/100km si 129g/km.

Motoare diesel puternice si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Daca preferi motorina, poti alege dintre cele doua optiuni de motoare diesel Duratorq TDCi de 1,5 litri, fiecare cu o gama de transmisie automata sau manuala: 100 CP cu o transmisie manuala in 5 trepte de viteza sau transmisie automata Powershift cu 6 trepte, 120 CP cu o transmisie manuala in 6 trepte de viteza sau transmisie automata Powershift. Economia de combustibil si emisiile de CO2 incep de la 4,3l/100km si 111g/km, pentru modelul de 100 CP.

Ford TDCi Diesel engines
Tourneo Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Top