Home > Autoturisme > TOURNEO CONNECT > Caracteristici > Performanta si eficienta

Motoare pe benzina sau motorina fara compromisuri

Ford Tourneo Connect este disponibil cu motorul pe benzina premiat in repetate randuri, Ford EcoBoost sau cu motorul diesel imbunatatit, Ford EcoBlue. Ambele optiuni ofera o performanta excelenta si o eficienta ridicata a consumului de combustibil. Iar atunci cand sunt combinate cu noile sisteme de transmisie - manuala cu 6 trepte de viteza si automata cu 8 trepte de viteza - vei schimba vitezele fara efort si te vei bucura de calatorii mai putin obositoare.

Ford tourneo Connect engine diagram

Motor EcoBlue pe motorina de 1,5 litri

Motoarele noastre diesel, in versiunile de 75 CP, 100 CP si 120 CP, impresioneaza cu puterea lor rafinata si superba eficienta, oferind un consum de combustibil de 5l/100kmTooltip si emisii de CO2 de 116 g/km. In deplasarile pe drumuri de oras sau de tara sau in calatoriile lungi pe autostrada, cuplul lor este inestimabil in zone inclinate sau cand depasesti. 

Motor pe benzina Ford EcoBoost, de 1,0 litri

Cu turbocompresor, injectie directa de benzina si sincronizare variabila a supapelor, motoarele noastre multi-premiate Ford EcoBoostTooltip ofera aceeasi performanta ca motoarele mai mari, dar un consum de combustibil si un nivel de emisii mult mai reduse.

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Tourneo with SelectShift automatic transmission detail

O cutie de viteze automata, sofisticata, cu 8 trepte de viteza

Tourneo Connect vine si cu o cutie de viteze automata, noua si avansata. Oferind acceleratie imbunatatita si schimbare super-fina a vitezelor, este conceputa in intregime sa-ti imbunatateasca experienta de condus, sa optimizeze consumul de combustibil si sa amplifice la maximum performanta masinii.

Foloseste mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau, in cazul unei transmisii automate, apasa pedala de acceleratie, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (mediu urban).

Interior of Ford Tourneo with auto start stop detail
Top