Home > Vehicule comerciale > NOUL TRANSIT CUSTOM > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Noul Transit Custom e construit pentru a oferi o combinatie de putere rafinata si eficienta remarcabila a combustibilului si niveluri reduse ale emisiilor, fara compromisuri.
Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile doar la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare care presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informatii, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Performanta imbunatatita

Puterea si cuplul sunt asigurate de o gama de motoare Ford EcoBlue de 2,0 litri. Fiind deja in conformitate cu legislatia stricta privind emisiile Euro 6.2, beneficiile acestor motoare avansate sunt imbunatatite de o serie de tehnologii inteligente si economice.

Un aditiv care elimina poluarea

Un sistem de reducere catalitica selectiva foloseste AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa pentru a converti emisiile de NOx din gazele de esapament in azot si apa. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de esapament generate de vehicul. Pentru a functiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue de 2 litri trebuie sa fie umplut cu lichid AdBlue®. In momentul in care nivelul lichidului e prea scazut, sistemul va emite avertismente luminoase.

New Ford Transit Custom fuel cap
New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Controlul accelerarii te ajuta sa conduci mai economic

Aceasta noua optiune inovatoare controleaza rata de accelerare in functie de starea vehiculului tau Transit: fara incarcatura sau partial incarcat. Prin urmare, e posibil sa reduci consumul de combustibil cu pana la 15%, in functie de stilul tau de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, sa reduci nivelul de uzura normala a motorului, a franelor si a pneurilor, printre altele.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

Transmisia automata SelectShift

Atat motorul de 130 CP, cat si cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisia automata SelectShift cu sase trepte de viteza. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gama larga de stiluri de caroserie si greutati brute ale vehiculului si e proiectat pentru a oferi o experienta de condus relaxanta si fara probleme, in special in zone cu trafic aglomerat, cu opriri si porniri frecvente. Cutia de transmisie iti permite sa schimbi vitezele manual, daca doresti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbatorul de viteze de pe plansa de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteza in conditii de drum mai dificile. De exemplu, pe suprafetele alunecoase sau in pantele cu inclinatie mare.

Top