Home > Vehicule comerciale > TRANSIT AUTOSASIU > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Oriunde te-ar purta munca, autosasiul cu cabina Transit iti va asigura confort si conectivitate. De exemplu, poti utiliza comenzi vocale pentru a efectua apeluri din mers din cabina bine dotata, plina de spatii pentru depozitare. Nenumarate alte caracteristici inovatoare maximizeaza de asemenea, eficienta si utilitatea pe drum.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

Transmisia automata SelectShift

Noile motoare Ford EcoBlue 2.0L TDCi de 130 CP si 170 CP sunt disponibile cu un noua transmisie automata SelectShift cu sase trepte. Aceasta este conceputa pentru a oferi o experienta de condus lina si relaxanta, in special in trafic intens. Transmisia iti permite sa schimbi manual viteza daca preferi, folosind schimbatorul de langa volan. Acesta prevede, de asemenea, capacitatea de a restrictiona transmisia, in conditii mai dificile de condus, de exemplu pe suprafete alunecoase sau pante.

Drumuri mai putin obositoare, mai economice

Tempomatul prevazut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajuta sa-ti mentii vehiculul in limita de viteza prestabilita de  tine. Te poate ajuta sa economisesti combustibil, sa reduci situatiile de depasire a vitezei si, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, iti permite sa mentii viteza aleasa fara sa fi nevoit sa tii piciorul pe pedala de acceleratie.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

O alerta care te atentioneaza cand parasesti banda din greseala

Daca detecteaza ca incepi sa parasesti accidental banda, Sistemul de avertizare la parasirea benzii te atentioneaza imediat printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala.

Sistemul de avertizare a soferului isi da seama cand esti obosit

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si e conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca devii mai putin vigilent(a), o pictograma de avertizare apare pe afisaj, sugerandu-ti sa iei o pauza. Daca gradul de vigilenta la volan scade si mai mult, mesajul e repetat si insotit de un semnal sonor.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Control maxim in viraje

Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informatii privind suprafata de rulare de 100 de ori pe secunda. (Aceasta inseamna de 33 ori mai repede decat o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informatii, sistemul echilibreaza puterea transmisa la nivelul fiecareia dintre cele doua roti din fata. Acest lucru maximizeaza aderenta si imbunatateste manevrabilitatea, ajutandu-te sa parcurgi virajele, in zonele serpuite ale drumului.

Incredere chiar si in conditii schimbatoare

Un sistem de tractiune integrala (AWD) inteligenta poate determina cata aderenta, cat balans in viraje si ce nivel de reactie sunt necesare in conditii de vreme umeda, uscata sau cu gheata si pe teren schimbator. Tehnologia poate muta tractiunea pe puntea din fata sau din spate, in functie de cerinte. Iar acest sistem de „cuplu la cerere” asigura o manevrabilitate exceptionala si eficienta imbunatatita.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control, cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem este de asemenea util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Stabilizare in conditii de vant lateral

Ajuta soferul sa mentina vehiculul pe banda de deplasare in conditii de vant puternic si in rafale, folosind Sistemul de control electronic al stabilitatii, pentru a detecta momentul cand vehiculul e afectat de vantul lateral.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Caracteristici de control care se adapteaza in functie de incarcatura

Sistemul de control adaptiv al incarcaturii (LAC) ajusteaza Controlul electronic al stabilitatii in functie de starea vehiculului, incarcat sau neincarcat. Acest lucru asigura control si stabilitate in toate conditiile de incarcare.

Asistenta de urgenta Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care iti poate salva viata este Asistenta de urgentaAsistenta de urgenta Ford SYNC. In cazul putin probabil al unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct catre Serviciile de urgenta, in locul tau Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta.

Sync with emergency assistance
Top