Home > Vehicule comerciale > TRANSIT AUTOSASIU > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta

De la eliminarea stresului in cazul pornirilor din rampa, la un sistem care poate apela serviciile de urgenta in locul tau: numeroase tehnologii te pot ajuta pentru a-ti face viata mai usoara. Exista de asemenea, o gama larga de sisteme de siguranta care te protejeaza pe tine, vehiculul tau si incarcatura din vehicul.

Diagram of Ford Electronic stability control

Mentine controlul, indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului tau. Aceasta detecteaza devierile de la traseul ales, ca in cazul in care autovehiculul incepe sa patineze si corecteaza automat pozitia pe drum a autovehiculului, ajutandu-te sa mentii controlul asupra acestuia.

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajuta Sistemul de reducere al efectului de rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special cand centrul de greutate e ridicat si cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

Keeping your trailer safely in line

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Mentii controlul mai usor

Controlul virajelor detecteaza momentul in care soferul ia o curba prea repede si poate reduce rapid cuplul motorului (aplicand franele pe roti individuale), pentru a mentine vehiculul sub control, in siguranta.

Ford transit on motorway road grip

Aderenta maxima cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si ajusteaza puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime, cand accelerezi.

Putere suplimentara pentru franarea de urgenta

Sistemul de asistenta la franarea de urgenta ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilitatii, care detecteaza presiunea pe care o aplici pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Airbag-uri sofer, pasager, laterale si tip cortina

Autosasiul Ford Transit este disponibil cu airbag-uri tip cortina, laterale, pentru sofer si pentru pasager. De asemenea, in vehicul sunt amplasati senzori avansati, pentru a asigura un raspuns rapid si controlat. Daca vrei sa dezactivezi airbagul pentru pasageri, de exemplu daca ai la bord un bebelus sau un copil mic in scaunul special, e suficient sa apesi un intrerupator pentru a-l dezactiva. Pentru a-ti oferi un memento util, dezactivarea este semnalizata cu un indicator pe panoul de bord.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Tu alegi ce usi vrei sa incui si sa descui

Inchiderea centralizata a usilor la distanta este o optiune standard si aceasta versiune a sistemului de inchidere e mai sigura ca oricand. Asta deoarece poti alege sa deschizi cate o usa in timp ce celelalte usi raman incuiate, pana cand activezi un intrerupator de pe usa soferului. Acelasi intrerupator controleaza blocarea si deblocarea tuturor usilor vehiculului.

Eficienta de franare maxima

Un sistem de franare de inalta performanta, creat special, incorporeaza etriere cu patru pistoane si discuri ventilate, a caror performanta este data de o serie de tehnologii avansate, care folosesc electronica pentru a spori siguranta si a oferi asistenta soferului.

An extra, independent back-up alarm
Anti-tamper shielded door locks

Incuietori de usi impotriva efractiei

Toate incuietorile portierelor sunt protejate cu o armatura anti-efractie, pentru a impiedica spargerea lor prin gaurire sau daltuire.

Doua optiuni de alarma de nivel inalt

O alarma de perimetru optionala iti protejeaza vehiculul, declansandu-se daca usile sau capota sunt deschise cu forta. Pentru si mai multa protectie (si descurajarea hotilor), alege un sistem de alarma Thatcham de categoria 1. Acest sistem complex se activeaza automat cand incui vehiculul si emite un semnal sonor puternic daca e declansat de o intrare fortata, daca vehiculul e ridicat sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Top