Home > Vehicule comerciale > TRANSIT MINIBUS > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

O gama de motoare diesel TDCi de 2,2 litri, de 125 CP sau 155 CP, conforme cu standardul Euro IV si cutiile de viteze in 6 trepte, asigura niveluri inalte de putere si cuplu, precum si o eficienta exceptionala a combustibilului, pentru a mentine costurile operationale la un nivel scazut. Aceste motorizari avansate sunt de asemenea proiectate, pentru a face deplasarile mai placute si mai relaxante, atat pentru soferi, cat si pentru pasageri.

Schimbari ale treptelor de viteza, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Un indicator luminos de pe panoul de bord iti arata momentul optim de schimbare a treptei de viteza, pentru o eficienta maxima a consumului de combustibil. Aceasta reprezinta o modalitate simpla si eficienta, de a asigura deplasari cat mai economice.

Shift Indicator
Auto Start Stop

Motoare diesel de ultima generatie care iti asigura putere maxima cu un consum redus de combustibil

Transit este dotat cu o gama de 3 motoare de ultima generatie Duratorq de 2,2 litri. Cu un schimbator cu 6 viteze, transmisie pe rotile din spate, aceste motoare avansate livreaza 125 CP sau 155 CP si un cuplu de pana la 385 Nm care iti ofera o tractiune maxima cu mai putine schimbari de viteza. Tehnologia inovatoare livreaza un consum redus de combustibil, emisii scazutesi o pornire rapida si eficienta, chiar si in zilele friguroase.

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evalueaza continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizeaza viteza, schimbarea treptelor de viteza, franarea si nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasari pe distante scurte si lungi. Apoi, software-ul inteligent it ofera recomandari legate de modul de imbunatatire a economiei de combustibil.

Ford Eco Mode
AdBlue

Un aditiv care elimina poluarea

Un sistem de reducere catalitica selectiva (SCR) foloseste AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de esapament, in azot si apa. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de esapament, generate de vehicul. Pentru a functiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorina, trebuie  umplut cu lichid AdBlue®. Cand nivelul lichidului e prea scazut, sistemul va emite avertismente luminoase. 

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Controlul accelerarii te ajuta sa conduci mai economic

Aceasta noua optiune inovatoare controleaza rata de accelerare in functie de starea vehiculului tau Transit: fara incarcatura sau partial incarcat. Prin urmare, e posibil sa reduci consumul de combustibil cu pana la 15%, in functie de stilul tau de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, sa reduci nivelul de uzura normala a motorului, a franelor si a pneurilor, printre altele.

Acceleration Control
Top