Home > Service > Informatii utile > Intrebari frecvente > Kuga Plug-in Hybrid
FAQs page

Intrebari frecvente Kuga Plug-In Hybrid

 • Da. Cand este complet Incarcat, autonomia electrica totala este de pana la 64 km (WLTP global), mai mult decat suficient pentru media zilnica petrecuta la volan de majoritatea oamenilor (distanta medie zilnica de condus In Europa este de 45 km). Dupa ce se descarca bateria, Kuga Plug-In Hybrid va incepe automat sa utilizeze motorul pe benzina si va trece la modul de incarcare a bateriei. Acesta utilizeaza franarea regenerativa si energia de la motor pentru a reincarca bateria.

 • Da, poti. Poti alege dintre 4 moduri de vehicul electric pentru Kuga Plug-In Hybrid:

  EV Auto (VE Auto) – Sistemul inteligent decide cand sa utilizeze bateria pentru maximizarea eficientei.

  EV Now (VE Acum) – Acesta este modul exclusiv electric. Kuga Plug-In Hybrid va utiliza energie electrica pana la epuizarea bateriei.

  EV Later (VE Mai Tarziu) – Kuga Plug-In Hybrid va utiliza numai motorul, economisind energia bateriei pentru mai tarziu.

  EV Charge (VE Incarcare) – Bateria se va reincarca prin utilizarea sistemului de franare regenerativa si cu ajutorul energiei motorului cu combustie.

 • Cand bateria este complet incarcata, iar rezervorul de 45 de litri plin, Kuga Plug-In Hybrid are o autonomie totala de 748 km (ciclu de condus WLTP).  

 • Kuga Plug-In Hybrid beneficiaza de 3 sisteme diferite de reIncarcare a bateriei:

  1. Franarea regenerativa – Tehnologie inteligenta care capteaza energia pierduta de obicei la franare si o utilizeaza pentru a reincarca bateria.

  2. Utilizarea motorului – Alaturi de condusul vehiculului, motorul poate trimite energie bateriei de inalta tensiune.

  3. Surse externe de alimentare – Kuga Plug-In Hybrid poate fi conectat pentru reincarcare la o priza standard de uz casnic, la Ford Wallbox sau la o statie publica de incarcare in timp ce nu il utilizezi. 

 • Vehiculele Mild Hybrid (EcoBlue Hybrid) reprezinta primul nivel de electrificare. Au cea mai mica baterie si nu se pot deplasa numai cu energie electrica. Bateria furnizeaza motorului mai multa energie, precum si mai multa eficienta in general.

  Un vehicul Full Hybrid are bateria mai mare si se poate deplasa pe distante scurte numai cu energie electrica.

  Plug-In Hybrid are de departe cea mai mare baterie dintre cele trei. Kuga Plug-In Hybrid poate astfel functiona cu energie electrica pe o distanta de pana la 64 km (masurat in regim WLTP global).

 • Nu neaparat. Daca utilizezi o priza standard de uz casnic, Kuga Plug-In Hybrid se va incarca de la zero la 100% in mai putin de 6 ore, deci il poti lasa la incarcat peste noapte. Un punct de incarcare la domiciliu Wallbox poate reincarca bateria complet in numai 3,5 ore. Ambele metode de incarcare sunt la fel de sigure si convenabile.Iti recomandam cu insistenta

 • Kuga Plug-In Hybrid poate fi incarcat mai repede la domiciliu cu Wallbox. Daca alegi un vehicul complet electric pe viitor, Wallbox va fi compatibil si cu acesta. 

  Wallbox poate fi achizitionat separat. Pretul pentru punctul de Incarcare la domiciliu Wallbox, fara instalare este de 2960 RON. Wallbox este compatibil si cu alte vehicule electrice, astfel incat nu vei avea nevoie de unul nou daca achizitionezi un vehicul complet electric pe viitor.

 • Kuga Plug-In Hybrid beneficiaza de un cablu de incarcare la domiciliu pentru priza de uz casnic. Poti achizitiona un cablu suplimentar de la dealerul tau, pentru statiile publice de incarcare. Statiile publice de incarcare sunt administrate de furnizori individuali care gestioneaza accesul si costurile. 

  Daca achizitionezi un vehicul Plug-In Hybrid de la Ford, iti vom trimite un card Ford Charge si un cod QR pentru a descarca o aplicatie de incarcare. Daca descarci aplicatia realizata de NewMotion si activezi cardul Ford Charge, vei putea incarca vehiculul In peste 150.000 de locatii din EuropaSe vor aplica taxe

 • Da, unele supermarketuri, precum si alte magazine, au statii de incarcare care pot fi utilizate gratuit in timp ce faci cumparaturi. 

 • Nu. Bateria Kuga Plug-In Hybrid a fost proiectata sa dureze si sa functioneze eficient pe toata durata de viata a vehiculului. Mai mult, Ford ofera o garantie a bateriei de Inalta tensiune care dureaza 8 ani sau 160.000 km.

 • Kuga Plug-In Hybrid poate reduce semnificativ costurile combustibilului, datorita combinatiei intre motorul eficient Duratec de 2,5 litri si motorul electric. Utilizeaza calculatorul nostru de cost pentru a estima cat poti economisi.

Top