CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Informatii utile > Ford SYNC > Bluetooth® cu control vocal
Bluetooth® with Voice control

Bluetooth® cu comandă vocală

Bluetooth® cu comandă vocală îţi permite să efectuezi şi să primești apeluri în modul hands-free, să alegi muzică, să găsești indicaţii de orientare (opţiune disponibilă pe anumite modele) şi să reglezi chiar şi temperatura cu ajutorul unor comenzi vocale simple. 

Această tehnologie este uşor de utilizat şi este concepută pentru a te ajuta să profiţi la maximum de caracteristicile avansate ale maşinii tale în timp ce conduci.

Afla mai multe despre principalele functionalitati mai jos, sau descarca manualul utilizatorului.

 

 • Înainte de a putea utiliza telefonul în maşina ta Ford, trebuie să creezi o conexiune Bluetooth® . Aşa că, dacă ai nevoie, consultă manualul de utilizare al telefonului mobil pentru funcţiile Bluetooth® şi apoi:

  • Activează funcţia Bluetooth® a telefonului. 
  • În meniul Bluetooth de pe telefon, caută „Ford Audio” şi selectează-l.
  • Pe afişajul radioului va apărea un cod PIN personal. Introdu acest PIN în telefonul mobil.
  • Dacă pe afişajul radioului nu apare niciun PIN, introdu „0000” în telefonul mobil şi apoi codul PIN care apare pe afişajul radioului.
  • Dacă telefonul te întreabă dacă dorești ca această conexiune să se realizeze în mod automat în viitor, confirmă cu „Da”.
  • Acum telefonul tău este activ şi poţi utiliza funcţiile hands-free.

  Sfaturi:

  • Dacă autorizezi conexiunea Bluetooth® la Ford Audio, telefonul tău se va conecta automat atunci când vehiculul este pornit (consultă manualul de utilizare pentru telefonultău).
  • În cazul în care conexiunea Bluetooth® este instabilă, repornirea ocazională a telefonului mobil poate ajuta.
  • Poţi înregistra până la şase telefoane mobile în sistem, însă doar unul poate fi telefonul activ pe care îl utilizezi pentru a efectua sau prelua apeluri.
  • Dispui de mai multe opţiuni pentru a efectua un apel telefonic cu ajutorul sistemului audio Ford. Acestea sunt descrise în secţiunea următoare.
 • Ford Bluetooth® cu comandă vocală îţi permite să efectuezi sau să accepţi apeluri telefonice în mod legal, fără a fi nevoie să oprești. 

  Un microfon amplasat în mod discret aude comenzile pe care le rostești şi, pentru a activa sistemul, trebuie doar să apeși butonul „Comandă vocală” de pe volan sau pe manetă atunci când rostești comanda. De exemplu, pentru a accesa comenzile pentru climatizare (acolo unde este prevăzut sistemul), nu trebuie decât să rostești „Climatizare”. Pentru playerul de CD-uri, spune „CD” şi aşa mai departe. Dacă, în orice moment, ai nevoie de ajutor cu utilizarea sistemului, spune: „Ajutor”. 

  Odată ce ai apăsat butonul „Comandă vocală” pentru a activa sistemul, poţi utiliza comenzi simple, precum „formează numărul”, pentru a utiliza şi telefonul mobil Bluetooth® . 

  Efectuează şi preia apeluri, hands-free! 

  Apelarea prin introducerea numerelor de la tastatura radioului 

  Poţi introduce manual numărul de telefon pe care dorești să îl apelezi. Apasă butonul „Telefon” de pe tastatura radioului şi introdu numărul. Apoi apasă pe butonul cu receptorul verde, marcat cu „Apelare”, şi sistemul te va conecta. Poţi termina apelul apăsând pe butonul cu receptorul roşu, marcat cu „Sfârşit”. Unele modele de radio nu oferă această funcţie. 

  Apelarea prin comenzi vocale 

  Sistemul audio Ford îţi poate conecta apelul prin intermediul unei comenzi vocale: 

  Pasul 1. Apasă butonul „Voce” (butonul Mod). Sistemul va răspunde cu un „bip“. 
  Pasul 2. Spune „Telefon“ şi sistemul va răspunde cu „Telefon“. 
  Pasul 3. Spune „Formează număr“ şi sistemul va răspunde cu „Numărul, vă rog“. 
  Pasul 4. Introdu numărul dorit, după cum se descrie mai jos. Sistemul va răspunde cu numărul de telefon şi va adăuga „Continuă“. 
  Pasul 5. Continuă cu introducerea numărului sau spune „Formează“. Sistemul va răspunde cu „Se formează“. 

  Reţine: Rostește numărul de telefon ca seturi de cifre sau sub forma unui şir neîntrerupt de cifre. Sistemul va repeta cifrele sub formă de set. Nu utiliza cuvinte de legătură. 

  Sfat:
  Poţi rosti comanda vocală „Formează“ imediat după ce ai spus numărul întreg.
  Pentru a simplifica apelarea, poţi utiliza comenzi vocale pentru a salva până la douăzeci de numere de telefon cu nume corespunzătoare şi să le apelezi prin intermediul „Directorului de nume”. Pentru mai multe detalii, consultă manualul şoferului Ford. 

  Formarea unui număr din agenda telefonică, folosind sistemul radio 

  Sistemul audio al maşinii tale utilizează agenda telefonică personală stocată în telefonul tău mobil (cu condiţia ca telefonul să accepte această funcţie). Doar contactele salvate în memoria telefonului sunt afişate şi transferate vehiculului. Pentru a utiliza înregistrările din agenda telefonică personală, apasă butonul „Telefon” de pe radio. Caută în meniul „Agendă telefonică” pentru a selecta înregistrarea dorită şi apoi apasă pe butonul cu receptorul verde pentru a „Apela”. 

  Formarea unui număr din lista de apeluri, folosind sistemul radio 

  Un alt mod de a efectua un apel este să utilizezi lista de apeluri a telefonului tău mobil (cu condiţia ca telefonul să accepte această funcţie). Apasă butonul „Telefon” şi alege din meniu una dintre următoarele opţiuni: Apeluri ratate, Apeluri primite sau Numere apelate. Selectează numărul dorit dintre numerele de telefon stocate în listă şi apasă butonul cu receptorul verde pentru a „Apela”. 

  Preluarea apelurilor 

  Poţi prelua apeluri cu butonul cu receptorul marcat cu „Acceptare” sau cu butonul „Telefon”.

 • Poţi conecta numeroase surse de muzică mobile diferite la sistemul audio Ford şi te poţi bucura de fiecare piesă cu sunet stereo de înaltă calitate. 

  În funcţie de sistemul audio, poţi alege dintre următoarele surse de muzică: 

  Suporturi de stocare USB
  Introdu, pur şi simplu, un stick USB în portul USB (de exemplu) şi alege-l ca sursă de redare în meniul sistemului audio. 
  Vei vedea structura de fişiere a stickului USB pe afişaj. Formate audio acceptate: MP3, WMA** şi WAV. 

  Apple iPod/iPhone
  Poţi utiliza cu uşurinţă dispozitivul tău iPod sau iPhone, la fel cum faci de obicei, cu ajutorul sistemului audio Ford. Pentru cel mai sporit confort de utilizare şi calitate optimă a sunetului, îţi recomandăm să utilizezi cablul USB Apple original. 

  Sursă de muzică Bluetooth®
  Poţi reda în flux piese muzicale, în regim wireless, de pe telefonul tău mobil prin intermediul conexiunii Bluetooth®

  Cum poţi activa sursa de muzică preferată 
  Conectează playerul de muzică pe care dorești să îl utilizezi la sistemul audio Ford. 
  Selectează sursa dorită (USB, iPod sau Bluetooth®) apăsând în mod repetat pe butonul „AUX”, până când o vezi afişată sau utilizează o comandă vocală şi dispozitivul selectat va începe redarea automat. 

  Sfat:
  Poţi folosi, de asemenea, portul USB pentru încărcarea dispozitivului mobil.

  * Funcţiile pentru muzică de pe dispozitive mobile sunt disponibile doar cu pachetul de dotări „USB/iPod”. În acest caz, maşina ta va fi echipată cu un port USB, amplasat, în funcţie de modelul maşinii: în torpedo, în consola centrală sau în compartimentul din cotieră. 
  ** Fişierele WMA cu protecţie DRM nu vor fi redate.

 • Comenzile vocale îţi permit să controlezi atât sistemul audio Ford, cât şi telefonul mobil. Poţi controla mai multe funcţii cu ajutorul unui set de comenzi vocale simple. 

  Pentru a activa sistemul, trebuie doar să apeși butonul „Comandă vocală” de pe volan sau de pe manetă şi apoi să rostești comanda. De exemplu, pentru a accesa comenzile pentru climatizare (acolo unde este prevăzut sistemul), nu trebuie decât să rostești „Climatizare”. Pentru playerul de CD-uri, spui „CD” şi aşa mai departe. 

  Majoritatea telefoanelor mobile cu Bluetooth® vor fi compatibile cu modelul Ford pe care îl conduci şi îl vei putea controla pe al tău cu ajutorul unor comenzi precum „Formează numărul”. 

  Şi dacă, în orice moment, ai nevoie de ajutor cu utilizarea sistemului, spune: „Ajutor”.

Top