Home > Service > Informatii utile > Vehicule scoase din uz
Recycling your Ford

Vehicule scoase din uz

Reteaua autorizata de distribuitori Ford in Romania respecta Hotararea de Guvern nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz prin realizarea unei retele de colectare si reciclare la nivel national.

Pentru a afla care sunt punctele de colectare pentru autovehiculele Ford scoase din uz, acceseaza link-ul de mai jos: Vehicule scoase din uz

Notă:

 1. Lista cu operatorii economici autorizati pentru colectarea si tratarea autovehiculelor FORD scoase din uz este afisata la toate punctele de vanzare a vehiculelor noi.
 2. Pentru detalii cu privire la colectarea si reciclarea autovehiculelor scoase din uz, accesează www.idis2.com, site-ul Sistemului International de Informatii pentru Dezmembrarea Vehiculelor.

 

Tot ce trebuie sa stii despre materialele periculoase.

 • Miliardele de baterii care sunt aruncate in fiecare an contin metale toxice, cum ar fi cadmiu, mercur, plumb sau litiu, care sunt periculoase, daca nu sunt eliminate in mod adecvat.

  De aceea producatorii si distribuitorii Ford lucreaza constant pentru a reduce impactul bateriilor asupra mediului. De exemplu, prin organizarea sistemelor de colectare. Sau prin producerea si proiectarea unor baterii mai reciclabile si care contin din start mai putine materiale toxice.

  In ziua de astazi, aproximativ 90% din bateriile cu plumb si acid sunt reciclate, de obicei, in vederea refabricarii sau reprocesarii, si fiecare dintre pietele UE are propriul sistem de colectare pentru a reduce impactul asupra mediului. 

  Cum arunci bateriile de masina?

  Producatorii de baterii sustin, de asemenea, sistemele de colectare, astfel incat clientii sa poata duce bateriile auto portabile (si acumulatorii) la punctele de colectare specificate, in mod gratuit.

  Poti depune orice baterii in mod gratuit, la punctele de preluare prezentate mai jos: https://www.ecotic.ro/puncte-de-colectare/

  Pentru colectarea bateriilor cu litiu, te rugam sa contactezi departamentul CRC la numarul de telefon: 0372373673.

 • In fiecare an, in Uniunea Europeana, sunt generate peste 3 milioane de tone de anvelope uzate. 2,5 milioane dintre acestea sunt fie reciclate, fie recuperate.

  Cei mai multi producatori din UE au adoptat un cadru legal, care inseamna ca producatorii sau importatorii de anvelope sunt responsabili de colectarea anvelopelor uzate.

  Cum arunci anvelopele?

  Anvelopele pot fi aruncate gratuit, indiferent de marca, in sistemul individual la centrele de colectare autorizate.

  Ford Motor Company sustine eliminarea vehiculelor scoase din uz prin intermediul Centrelor de Colectare. Centrele obtin licentele adecvate pentru manipularea, tratarea si eliminearea materialelor periculoase.

  Pentru informatii suplimentare, centrele de colectare pot contacta fie departamentul de relatii clienti, fie ELVEU@Ford.com

 • Ford Motor Company ofera punctelor de colectare informatii detaliate privind demontarea prin intermediul Sistemului international de informatii privind demontarea (SIID). link: https://www.idis2.com/

  Accesul la acest sistem este gratuit pentru toate centrele de colectare din tarile acoperite de SIID. 

  Pentru orice informatii suplimentare cu privire la SIID sau daca doriti sa deveniti partenerul nostru autorizat de colectare, puteti contacta ELVEU@Ford.com

 • Ce este un vehicul scos din uz?

  Vehiculele scoase din uz sunt vehicule clasificate ca deseuri. Componentele si materialele sunt, de asemenea, clasificate ca deseuri. Deseurile sunt considerate a fi orice arunci sau intentionezi sa arunci sau trebuie sa fie eliminat. Acestea includ materialele trimise la reciclare sau reutilizare.

  Toate dispozitiile legislatiei privind vehiculele scoase din uz se aplica tuturor autoturismelor si vehiculelor usoare, care au maximum 9 locuri si cantaresc pana la 3.500 kg.

  Cat te costa?

  Gratuit, daca sunt indeplinite conditiile de mai jos.

  Care sunt conditiile?

  Centrele de colectare vor accepta vehiculele daca indeplinesc urmatoarele conditii:  
   

  • Autovehiculul este un vehicul de pasageri, cu maximum noua locuri si greutate 3,5 tone sau mai putin
  • Este complet, adica are componentele esentiale, inclusiv motorul, transmisia, caroseria, rotile si convertorul catalitic (daca este cazul)
  • Nu contine deseuri suplimentare (de exemplu, deseuri menajere/de uz casnic, anvelope suplimentare)

  Ce documente trebuie sa aduc cu mine? Ce documente vor fi emise?

  Este obligatoriu sa prezentati un act de identitate impreuna cu documentele vehiculului dvs. Ford, la oricare dintre punctele de colectare.  Certificatul de casare va fi emis de unitatea de colectare si atesta ca vehiculul va fi tratat si eliminat in mod legal si ecologic.

  Ce se petrece la centrul de colectare autorizat?
   

  1. Anumite componente cum ar fi anvelopele, bateriile, sticla si lichidele vor fi indepartate.
  2. Orice piese sau sisteme reutilizabile care pot fi refabricate vor fi indepartate.
  3. Partile nemetalice sunt indepartate si/sau demontate.
  4. Carcasa va fi zdrobita si compactata si vor urma procesele de reciclare si recuperare.
  5. In cele din urma, certificatul de casare va fi emis pentru dvs. 

  Unde este cel mai apropiat centru de colectare?

  Pentru cel mai apropiat punct de colectare, fie sunati la Centrul de Relatii Clientii Ford Romania, la numarul 0372373673 fie accesati link-ul.

Top