Home > Service > Masina mea > Rechemari in service > Actiune de rechemare service de siguranta Kuga PHEV

Actiune de rechemare service de siguranta pentru Ford Kuga PHEV

Ford a emis o Actiune de Rechemare Service de Siguranta pentru modelul Ford Kuga Phev.

Va multumim pentru intelegere si ne cerem scuze pentru inconvenientul creat.

Echipele noastre tehnice lucreaza cu prioritate maxima la dezvoltarea unei solutii pentru rezolvarea problemei ce nu permite incarcarea bateriei de inalta tensiune la reteaua electrica.

Daca sunteti proprietarul unui Ford Kuga PHEV, ati primit sau veti primi curand o scrisoare ce detaliaza campania de rechemare service vizand acest model. Aceasta reprezinta scrisoarea formala privind actiunea de siguranta, conform autoritatilor competente din tara dumneavoastra. Va rugam sa cititi scrisoarea imediat si sa urmati instructiunile date. Rechemarea de siguranta se aplica tuturor masinilor Kuga PHEV livrate catre clienti, inclusiv cele care deja au facut obiectul unei reparatii la unul dintre dealerii nostri autorizati.

Va rugam sa nu conectati vehiculul pentru incarcarea bateriei de inalta tensiune. De asemenea, este important sa lasati vehiculul in modul de conducere „Auto EV” pentru fiecare calatorie.

Modurile de condus si incarcare aferente Kuga PHEV

Cand masina Kuga PHEV se afla in modul EV auto, permite actiunea automata a puterii transmisa de bateria de inalta tensiune in timpul condusului, mentinand modul electric cand e posibil si actionand motorul cand este nevoie.

 Chiar si atunci cand bateria este consumata, in timpul condusului, Kuga PHEV va deveni practic o masina full hybrid care se poate incarca automat prin franare regenerativa sau decelerare. Astfel, se vor transfera cantitati reduse de energie catre baterie, pentru a fi folosite la nevoie.

Odata activat modul EV auto, masina continua sa recupereze energie in timpul franarii regenerative sau a decelerarii si sa o stocheze ca energie electrica in bateria de inalta tensiune. Energia electrica este apoi folosita pentru a conduce masina chiar si fara activarea motorului termic sau in conjunctie cu acesta pentru un condus eficient. Orice exces de energie generat de motorul termic este stocat in baterie pentru o folosire ulterioara.

Ramanem angajati in producerea autovehiculelor sigure si de calitate, rezolvand problemele potentiale si raspunzand prompt.  Vom actualiza aceasta pagina si va vom contacta cat de repede posibil (si prin e-mail, daca exista in baza de date) de indata ce va fi disponibila solutia rezolvarii problemei.

Pentru a va actualiza datele personale si permisiunile de marketing va puteti loga sau inregistra pentru acces in Contul Ford, unde puteti accesa informatii personalizate despre masina dumneavoastra. Acestea includ manualul proprietarului, actualizari de soft, live chat, diverse date tehnice si multe altele. Contul Ford si Ford Pass presupun aceleasi date de acces.

 Pentru detalii sau intrebari aditionale, puteti contacta Centrul de Relatii Clienti Ford Romania, utilizand datele de mai jos:

Telefon: 0040-373788000

E-mail: crcro@ford.com

Live Chat - accesand www.ford.ro

Intrebari frecvente asociate actiunii de rechemare service pentru Kuga PHEV

 • Ford a identificat o potentiala problema legata de bateria de inalta tensiune a Kuga Phev, in urma analizelor desfasurate ca parte a proceselor de siguranta recurente din cadrul companiei. Chiar daca initial situatia viza modelele Kuga Phev produse pana la 25 iunie 2020, Ford a hotarat sa extinda verificarea asupra tuturor modelelor Kuga Phev, din ratiuni de siguranta. 

  In cazul putin probabil in care acumulatorul de inalta tensiune (HV) al vehiculului sau componentele de control al incarcarii dezvolta o problema tehnica, poate fi necesar ca acumulatorul de inalta tensiune sa ventileze gaze fierbinti pentru a elibera presiunea si caldura. Acest lucru ar putea cauza un incendiu. 

 • Ford a luat la cunostinta de un numar foarte mic de incendii confirmate, ce au afectat masini comercializate in afara Romaniei, acestea fiind investigate cu prioritate maxima. Nu exista informatii ca  persoanele au fost ranite in urma incendiilor repective. 

 • Ford a demarat procedura de informare a clientilor. Acestia vor fi contactati individual, imediat ce solutia e disponibila, pentru a se programa la dealerul / service-ul autorizat Ford preferat. Intre timp, toate autohivehiculele Kuga Phev pot fi utilizate in siguranta, atat timp cat nu se incarca bateria de inalta tensiune si este selectat modul de condus standard EV auto, pana la aparitia actualizarilor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient!

 • Pana la efectuarea reparatiei, toate modelele Kuga Phev sunt sigure de condus, atat timp cat nu se incarca bateria de inalta tensiune si este selectat modul de condus standard EV auto, pana la aparitia actualizarilor. Proprietarii sunt contactati individual. De asemenea, va vom informa pentru programarea reparatiei, de indata ce solutia va fi disponibila.

 • In modul EV Auto doar o proportie redusa a bateriei este incarcata, permitand conducerea masinii in modul hybrid.  Incarcarea va fi limitata la recuperarea energiei in timpul franarii. Autovehiculele raman sigure de condus in aceasta situatie.

 • Kuga PHEV are 4 drive moduri de condus.

   

  • EV Auto – modul sigur de folosit pana cand repararatia din cadrul actiunii rechemare service este finalizata – utilizeaza energia electrica, daca e disponibila si actioneaza motorul pentru incarcare atunci când este necesar (mod standard)
  • EV Later – Stocheaza puterea bateriei pentru o utilizare ulterioara
  • EV Now – Permite condusul doar in regim electric, daca bateria contine destula energie pentru sustinere.
  • EV Charge – Incarca bateria in timpul condusului pentru utilizare ulterioara. (ex: condus in zone urbane)

   

  Doar EV Auto trebuie folosit pâna la noi instructiuni

 • Va vom contacta de indata ce toate actualizarile necesare reparatiei vor fi disponibile.

  In cazul in care exista nelamuriri sau intrebari aditionale , va rugam sa contactati Centrul Ford de Relatii cu Clienti la numarul de telefon +40 372373673 sau prin intermediul e-mail-ului: crcro@ford.com.

Top