CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Service & Intretinere > Ford Pass Connect - Intrebari frecvente
FordPass Connect

FordPass Connect -

Intrebari frecvente

Noul modem FordPass Connect si aplicatia FordPass iti permit sa interactionezi cu masina ta mai bine ca niciodata. Asta se datoreaza unei game variate de servicii conectate in masina si in smartphone-ul tau, care lucreaza impreuna sa iti ofere conectivitate totala in timpul fiecarei calatorii. Afla mai mult despre tehnologia FordPass Connect aici.

Tehnologie FordPass Connect

Afla mai mult despre cum poti maximiza beneficiile FordPass Connect din videoclipurile noastre instructionale.

Intrebari frecvente

Ai o intrebare? Sunt toate sansele ca si altcineva sa o fi avut inaintea ta. Mai jos poti vedea raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.

 • Care este diferenta dintre FordPass, FordPass Pro si FordPass Connect?

  FordPass este o aplicatie dedicata posesorilor de vehicule, persoane fizice. Iti ofera posibilitatea de a interactiona cu vehiculul, folosind o serie de functii din aplicatie.

  FordPass Pro este o aplicatie dedicata persoanelor juridice, pentru afaceri/flote mici. Iti ofera posibilitatea de a interactiona cu vehiculele afacerii tale, folosind o serie de functii din aplicatie, adaptate specific pentru munca efectuata pe drum.

  FordPass Connect este un modem incorporat, care permite conexiune si transfer de date catre si de la vehiculul tau. De asemenea, permite activarea si utilizarea functiilor vehiculului conectat.

  Detalii importante despre functiile modemului:

  • Functia eCall este disponibila gratuit pe toata durata de viata a vehiculului.
  • Functiile de baza FordPass Connect (pornire de la distanta, inchidere si deschidere de la distanta si altele) sunt oferite gretuit in primii 10 ani de proprietate a vehiculului. Pornirea de la distanta este doar pentru vehiculele cu transmisie automata (exceptie model Ranger fabricat inainte de toamna lui 2020).*
  • Functiile mai dezvoltate, precum Live Traffic sau Alerta Pericole sunt gratuite doar in primele 12 luni.*
  • Furnizorul de date pentru hotspot-ul Wi-Fi FordPass Connect este Vodafone. Exista o perioada de gratuitate timp de 3 luni in limita a 3 GB date*. Ulterior pentru achizitia pachetelor de date pe anumite perioade de timp va trebui sa te conectezi online la contul tau Vodafone.

   

  *Datele pot varia de la o piata la alta.

  Cum pornesc si folosesc FordPass Connect?

  Atunci cand achizitionezi un vehicul Ford cu FordPass Connect, va fi nevoie sa descarci pe smartphone-ul tau aplicatia FordPass (recomandare persoane fizice) sau FordPass Pro* (recomandare persoane juridice). Poti face asta din App Store sau Google Play.

  *Disponibila in curand

  Cum activez FordPass Connect cu smartphone-ul meu?

  Poti activa FordPass Connect din sectiunea Home a aplicatiilor FordPass si FordPass Pro. Apoi, va trebui sa confirmi activarea, din interiorul masinii, de pe display. Pentru instructiuni detaliate, urmareste video-urile noastre aici

  Daca ai achizitionat pe cont propriu un Ford second hand cu FordPass Connect, asigura-te ca efectuezi o resetare a sistemului SYNC si apoi iti faci un cont nou in aplicatia FordPass sau te conectezi cu un cont existent.

  Cum verific daca masina mea are un modem FordPass Connect?

  Daca display-ul SYNC al vehiculului tau afiseaza aceasta iconita in sectiunea Setari, inseamna ca masina ta are un modem FordPass Conect.

  FordPass Connect logo

  Pot adauga FordPass Connect la masina mea actuala?

  Din pacate, nu putem include un modem FordPass Connect pe un vehicul dupa vanzarea acestuia.

  Vor exista costuri extra de folosire a functiilor Ford Pass Connect atunci cand voi calatori?

  • Functia noastra eCall pentru apeluri de urgenta nu va necesita niciodata costuri extra.  Aceasta functie este gratuita pe toata durata de viata a vechiculului. eCall este o initiativa a Comisiei Europene care impune ca sistemele incorporate in vehicule sa poata apela automat serviciile de urgenta, daca un eveniment eCall este activat automat prin detectarea unui accident grav rutier sau daca un eCall este declansat manual, de catre unul din cei aflati in masina.
  • Nu exista costuri pentru folosirea functiilor la distanta FordPass Connect (Pornire de la distanta*, Inchidere si deschidere de la distanta) in primii 10 ani de la prima inregistrare, fie ca esti in tara sau in strainatate.
  • Pachetele de date pentru Hotspot-ul Wi-Fi pot varia de la tara la tara. Aceste servicii si datele roaming sunt valabile pentru urmatoarele tari: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Gibraltar, Grecia, Guadelupa, Guernsey și Jersey, Guyana Franceză, Insula Man, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Martinica, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Cehă, Réunion, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria.

  Orice pachete de date pentru Hotspot-ul Wi-Fi ai achizitionat, se supun termenilor si conditiilor Vodafone

  *Doar pentru vehiculele cu transmisie automata (exceptie model Ranger fabricat inainte de toamna lui 2020)

 • Ce este un abonament FordPass?

  Abonamentul platit FordPass este un pachet suplimentar ce ofera informatii Live Traffic si informatii Alerta Pericole. Serviciul este disponibil atat prin FordPass, cat si prin aplicatia FordPass Pro.

  Ce include perioada de gratuitate a abonamentului meu FordPass?

  Perioada de gratuitate a abonamentului tau include informatii Live Traffic si Alerta Pericole in primele 12 luni de la inregistrarea vehiculului. Dupa aceste 12 luni, se plateste o taxa de abonament lunar.

  Cat va costa abonamentul FordPass dupa perioada de gratuitate?

  Dupa perioada de gratuitate, informatiile pentru Trafic in timp real si Alerta Pericole vor fi oferite in baza unui abonament lunar in valoare de 18,99 RON inclusiv TVA. Acesta este un pret orientativ, valabil in momentul publicarii acestui document, ne rezervam dreptul de a schimba oricand preturile, fara notificare in prealabil. Acest pret nu include si costurile pentru planul de date Wi-Fi.

  Abonamentul meu FordPass se anuleaza automat daca vand vehiculul?

  Daca vinzi vehiculul in primele 12 luni de la inregistrare, soldul perioadei tale de gratuitate FordPass se va transfera noului proprietar. Dupa perioada initiala de 12 luni, si in cazul in care ai achizitionat un abonament, va fi nevoie sa iti anulezi contul, accesand online contul tau Ford.

  Pot transfera un abonament intre vehicule conectate Ford?

  Nu este posibil sa transferi un abonament Ford intre vehicule.

  Vehiculul meu este compatibil cu Live Traffic?

  Trafic in timp real este compatibil cu toate vehiculele echipate cu modem FordPass Connect, cu sistem de navigatie SYNC 3 si este disponibil prin update-uri OTA pentru utilizatorii care au vehiculul activat prin FordPass sau FordPass Pro.

  Pentru vehiculele care nu au modem FordPass Connect, Live Traffic este disponibil prin conectarea smartphone-ului tau cu sistemul de navigatie SYNC 3 cu AppLink.

  Vehiculul meu este compatibil cu informatii Alerta Pericole?

  Informatiile Alerta Pericole sunt disponibile pentru anumite modele echipate cu modem FordPass Connect si cu un display potrivit, incepand cu trimestrul 2 din 2020.

 • Cand incepe gratuitatea de 3 luni in limita a 3GB Wi-Fi Hotspot?

  Gratuitatea Wi-Fi Hotspot incepe atunci cand o activezi pe site-ul partenerului si in FordPass. Urmareste instructiunile video aici 

  Nu este legata de data de inceput a garantiei sau de alte abonamente.

  Cum achizitionez un pachet de date atunci cand gratuitatea se incheie?

  Pentru a achizitiona un pachet suplimentar de date, autentifica-te in contul tau pe site-ul partenerului nostru. Te poti conecta prin FordPass apasand butonul Hotspot Vehicul sau atunci cand folosesti un dispozitiv care e conectat la Hotspot-ul Wi-Fi de pe vehiculul tau. Odata ce ai apasat acest buton, mergi la “My plan and usage” si selecteaza ce pachet de date este potrivit pentru tine si metoda de plata. Este posibil sa dureze putin de cand ai achizitionat pachetul de date, pana acesta devine activ si gata de folosire in vehiculul tau.

  Care va fi viteza Wi-Fi? Viteza de download? Viteza de upload?

  Hotspot-ul Wi-Fi FordPass Connect va avea o viteza 4G LTE. LTE este o tehnologie 4G care ofera cea mai buna viteza si performanta disponibila. Asta inseamna ca 4G LTE este o tehnologie cu aproape de 10 ori mai rapida decat tehnologia 3G. Chiar si asa, viteza poate varia in functie de raza de acoperire a retelei.

  Cat de usor este sa renunt la abonamentul Wi-Fi Hotspot?

  Atunci cand achizitionezi date pentru Hotspot-ul tau Wi-Fi, achizitionezi un pachet de date, nu un abonament. Pachetul de date expira atunci cand se termina datele sau cand i se termina termenul de valabilitate. Daca vinzi masina cat inca ai un pachet de date activ, poti transfera datele ramase pe un alt vehicul Ford. Nu le poti transfera, insa, pe un alt vehicul decat Ford.

  Pot schimba cartela SIM cu una de la un alt furnizor de servicii?

  Nu, cartela SIM este incorporata in sistemul FordPass Connect. Asta pentru ca experienta ta, atunci cand calatoresti in afara tarii, sa fie una unitara.

  Pot avea un singur cont Vodafone pentru Wi-Fi pe care sa il folosesc in mai multe vehicule Ford?

  Da, poti folosi un singur cont si pachet de date Vodafone pe mai multe vehicule Ford, insa nu il poti folosi simultan.

  Pot folosi Hotspot-ul Wi-Fi atunci cand contactul vehiculului este oprit?

  Poti, dar doar dupa ce contactul a fost pornit in prealabil. Hotspot-ul Wi-Fi al vehiculului va continua sa functioneze pentru 30 de minute dupa ce contactul a fost oprit, atat timp cat cheia se afla in masina. Cele 30 de minute pot fi scurtate, daca starea bateriei este afectata.

  Pot schimba parola retelei Hotspot Wi-Fi a vehiculului?

  Da, urmareste instructiuni video aici

  Pot schimba numele retelei Hotspot Wi-Fi a vehiculului?

  Da, urmareste instructiuni video aici

  Pot opri reteaua Hotspot Wi-Fi a vehiculului?

  Da, poti face asta din meniul retelei Hotspot a vehiculului.

  Pot face ca reteaua Hotspot Wi-Fi din vehiculul meu sa nu fie vizibila pentru alte dispozitive?

  Da, poti face asta din meniul retelei Hotspot a vehiculului.

 • Unde se afla butonul eCall?

  In Noul Focus, butonul eCall este situat in consola principala din acoperis. Pentru a efectua manual un eCall, apasa si deschide capacul pe care scrie SOS si apasa butonul rosu de dedesubt.

  Cum functioneaza aceasta functie eCall din FordPass Connect?

  eCall efectueaza automat un apel catre serviciile de urgenta dupa fiecare accident grav. Va comunica locatia vehiculului si va permite operatorilor serviciilor de urgenta sa sune vehicululul si sa verifice daca soferul este constient. La fel ca sistemul de asistenta la urgenta Ford, eCall efectueaza un apel atunci cand un airbag este activat sau cand pompa de combustibil este dezactivata. In orice caz, eCall va functiona fara a necesita o conexiune Bluetooth cu un telefon mobil aflat in masina.

  Voi plati pentru efectuarea apelurilor eCall?

  Nu, Ford si-a asumat plata costurilor efectuarii apelurilor eCall pe toata durata de viata a vehiculului.

  Va fi nevoie sa imi reinoiesc abonamentul FordPass sa beneficiez de eCall in continuare?

  Nu, Ford si-a asumat plata costurilor efectuarii apelurilor eCall pe toata durata de viata a vehiculului.

  Ce se intampla daca apas butonul SOS din greseala?

  Nu iti face griji. In timp ce se efectueaza apelul eCall, vei primi semnale vizuale si auditive si vei avea 15 secunde la dispozitie sa anulezi apelul, apasand din nou butonul rosu SOS.

  Ce se intampla daca am un accident intr-o zona cu acoperire slaba sau zero?

  Un eCall nu se va putea efectua in cazul in care nu exista semnal (acoperire zero). Acest lucru se poate intampla in anumite zone din Europa.

  Pentru ce fel de urgente ma poate ajuta eCall?

  eCall si butonul SOS te pot ajuta pentru urgente ce apar in vehicul. In cazul unui accident rutier grav, in cazul unei urgente medicale sau in cazul in care vezi un accident pe drum si vrei sa alertezi serviciile de urgenta, apasa butonul rosu SOS.

  eCall functioneaza oricand? 

  Accidentele rutiere sunt evenimente extrem de imprevizibile. Ca sistemul eCall sa functioneze, e nevoie ca sistemul electric al vehiculului sa functioneze si reteaua de telefonie mobila sa aiba semnal. Desi am luat mai multe masuri ca sa asiguram buna functionare chiar si in conditii de accident grav (inclusiv o baterie de rezerva), in functie de gravitatea accidentului, sistemul vehiculului poate fi avariat pana in punctul in care eCall sa nu mai poata fi activat sau sa mentina o convorbire.

 • Cum folosesc functiile la distanta?

  Urmareste instructiunile video si afla cum functioneaza functiile la distanta 

  Cat de departe pot fi de vehicul ca sa folosesc functia Inchidere/Deschidere din aplicatia FordPass?

  Oricat de departe, atata timp cat pe smartphone-ul si masina ta au semnal.

 • Un vehicul poate fi condus imediat, daca a fost pornit de la distanta prin aplicatia FordPass?

  Doar daca cheia este in interiorul vehiculului. Un vehicul pornit de la distanta nu va putea fi condus decat in momentul in care detecteaza cheia in interiorul sau.

  Care sunt functiile pe care le pot activa prin Pornire de la Distanta? (ex. Incalzirea parbrizului)

  Cand un vehicul este activat prin functia de pornire de la distanta, utilizand setarile implicite, va activa clima, incalzirea in scaune si volan asa cum sunt acestea setate in modul automat. Poti modifica acest lucru, ca sa fie pornite in acelasi mod in care erau cand vehiculul a fost oprit.

  Pot folosi Pornirea de la distanta pe autovehicule cu cutie de viteze manuala?

  Nu. Poti folosi celelalte functii de la distanta ale FordPass Connect prin aplicatia FordPass. Ne referim aici la Inchidere/Deschidere de la distanta, Alertele Vehiculului privind starea acestuia etc.

  Exista si un sistem de oprire automata?

  Da, Pornirea de la distanta dureaza doar 5 minute din momentul in care ai activat-o.

  Pornirea de la distanta a unui vehicul nu este ilegala in Europa?

  Nu, este permis sa folosesti pornirea de la distanta pe toate piețele europene pe care este disponibil FordPass Connect. Utilizatorul are obligatia sa foloseasca aceasta functie in mod responsabil si sa ia la cunostinta ce este permis si rezonabil in situatia sa. Functia a fost creata in asa fel incat sa poata fi folosita in mod rezonabil, sigur si ne-excesiv. 

  Pot programa pornirea de la distanta in fiecare dimineata?

  Nu poti programa o pornire de la distanta. Functia a fost creata in asa fel incat sa poata fi folosita in mod rezonabil, sigur si ne-excesiv. Va fi nevoie sa activezi de fiecare data Pornire de la distanta din aplicatia FordPass.

 • Care sunt beneficiile FordPass Connect in comparatie cu conexiunile clasice de mobil pentru Live Traffic?

  FordPass Connect ofera actualizari ale traficului la fiecare 30 de secunde pentru toate drumurile, nu doar pentru cele principale, iar costurile de date aferente sunt acoperite prin abonamentul tau FordPass Connect.

  Cum folosesc Live Traffic?

  Urmareste instructiunile video despre cum sa folosesti Live Traffic si afla tot ce ai nevoie sa stii despre aceasta functie

  Este vreo diferenta intre functia Live Traffic din FordPass Connect si functia Live Traffic disponibila acum pe FordPass in AppLink?

  Da, functia Live Traffic din FordPass Connect este complet integrata in sistemul tau de navigare SYNC, oferindu-ti o experienta unitara, fara alte conexiuni necesare. De asemenea, functia Live Traffic din FordPass Connect afiseaza incidentele rutiere de pe toate drumurile, pe cand functia Live Traffic din AppLink acopera doar drumurile mari.

  Live Traffic - primesc notificari pentru a accepta o ruta mai buna sau ma duce automat pe acea ruta?

  Sistemul face aceste schimbari automat in timpul calatoriei. La inceputul calatoriei, poti opta dintre mai multe rute posibile pe care le poti selecta din optiunea “Traffic List” din meniul de navigare.

  Cine imi ofera datele despre actualizarile Live Traffic?

  Live Traffic ofera informatii din peste 100 de surse diferite. Foloseste informatii colectate de la o varietate de dispozitive precum senzorii de pe vehicul, smartphone-uri, PND-uri, senzori de drum si alte masini conectate. Incidente precum accidentele si drumurile in constructie sunt monitorizate pe masura ce se intampla, 24/24h, 7 zile pe saptamana.

 • Ce date (personale) sunt partajate cu Ford si in ce scopuri?

  Te rugam sa vezi toate detaliile in pagina noastra dedicata pe site-ul Ford pentru politica de confidentialitate la vehiculele conectate 

  Dealerul meu mi-a spus ca masina mea va fi conectata, atunci cand intru in posesia ei. Ce inseamna asta?

  Vehiculul tau va partial activat, atunci cand iti este livrat. Adica va fi conectat la cloud-ul Ford, astfel incat sa ai la dispozitie cel mai recent software disponibil pentru modem atunci cand il iei in primire si sa ai parte de o experienta de activare usoara a FordPass Connect. In acest fel, vehiculul va oferi catre Ford informatii despre stadiul de conectare, informatii ce devin anonime, cu scopul de a imbunatati produsele noastre.

  Pot impiedica FordPass Connect sa foloseasca datele mele?

  Poti seta o serie de preferinte in privinta informatiilor colectate de la vehiculul conectat prin setarile sistemului de infotainment din vehiculul tau. Pentru mai multe informatii, consulta politica de confidentialitate a vehiculelor conectate disponibila pe site-ul Ford.

  Ce pot sa fac in privinta faptului ca FordPass Connect ma urmareste si imi stie locatia?

  FordPass Connect nu te urmareste. Tu ai controlul atunci cand FordPass Connect iti actualizeaza locatia pentru a iti oferi servicii precum actualizarile Live Traffic. Daca ai dezactivat distribuirea locatiei, acest lucru va fi anulat doar in cazul in care vehiculul este echipat cu eCall si functia este activata de un accident grav. In aceasta situatie de urgenta, locatia ta va fi comunicata serviciilor de urgenta, in conformitate cu legislatia UE.

  Ce date sunt colectate?

  In functie de serviciile si functiile selectate de clienti, FordPass Connect poate trimite date ce variaza de la informatii despre locatie, la informatii operationale pentru diagnostic. Pentru a oferi caracteristici de conectare si actualizari OTA, ne pot fi trimise din vehicul informatii de conectare si cifrele versiunii de software. Poti gasi informatii mai detaliate in politica de confidentialitate a vehiculelor conectate, pe site-ul Ford.

  Pot decide ce date sunt colectate?

  Da, poti face acest lucru. Sistemul tau SYNC iti ofera controlul. In setarile de conectare poti seta in orice moment preferintele, inclusiv in ceea ce priveste informatiile despre vehiculele conectate care sunt partajate cu noi. Poti afla mai multe despre comenzile din vehicul din manualul proprietarului.

  Te rugam sa iei in calcul ca deconectarea vehiculului sau modificarea setarilor de partajare a datelor poate afecta calitatea sau disponibilitatea anumitor servicii, cum ar fi Live Traffic sau Deschidere/Inchidere de la distanta.

  Cum stiu ce date sunt colectate de FordPass Connect?

  In functie de echiparea vehiculului tau, unele informatii pot fi furnizate direct din acesta. Poti citi toate detaliile despre datele colectate prin FordPass Connect, in cadrul politicii noastre de confidentialitate a masinilor conectate pe site-ul Ford si poti gestiona aceasta partajare a datelor, in cadrul setarilor de conectivitate din ecranul SYNC.

  Cum vor fi folosite datele?

  Ne luam angajamentul de a gestiona informatiile personale, inclusiv cele despre vehiculele conectate, intr-un mod echitabil si in conformitate cu politicile noastre de confidentialitate si cu legislatia in vigoare. Pentru detalii complete, consulta politica noastra de confidentialitate in ceea ce priveste masinile conectate, pe site-ul Ford.

  Datele mele sunt transferate in strainatate?

  Datele sunt transferate si stocate pe servere gestionate de noi si de furnizorii nostri de servicii. Informatiile tale personale vor fi tratate in conformitate cu legislatia locala in vigoare privind protectia datelor si pot fi transferate in Spatiul Economic European (SEE), precum si in tarile din afara SEE (inclusiv in SUA). Pentru informatii complete, consulta politica noastra de confidentialitate in ceea ce priveste masinile conectate, pe site-ul Ford.

Top