Home > Vehicule comerciale > TRANSIT CUSTOM > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Noul Transit Custom e construit pentru a oferi o combinatie de putere rafinata si eficienta remarcabila a combustibilului si niveluri reduse ale emisiilor, fara compromisuri.
Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile doar la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare care presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informatii, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Ulei vegetal hidrotratat (UVH) – disponibil in curand

UVH are la baza uleiuri folosite, cum ar fi uleiul de gatit uzat, care pot fi obtinute din restaurante – si chiar din bucatarii particulare. Cunoscut, de asemenea, sub denumirea de motorina regenerabila, uleiul vegetal hidrotratat poate fi utilizat pentru furgonetele Ford Transit in locul motorinei obisnuite, fara a aduce modificari vehiculului. Motoarele diesel care utilizeaza UVH pornesc mai usor la temperaturi scazute. Acesta poate fi chiar amestecat cu motorina obisnuita in rezervorul de combustibil, deci nu va faceti griji daca nu aveti o sursa de UVH in apropiere. In comparatie cu combustibilii fosili conventionali, UVH poate contribui la imbunatatirea calitatii aerului si chiar la reducerea gazelor cu efect de sera cu pâna la 90%, in comparatie cu motorina obisnuita. Datorita procesului sau de fabricare, UVH are atat o ardere mai curata, cat si o durata de valabilitate mai indelungata.

Acest tip de motorizare va fi disponibila in curand pentru Ford Transit Custom.

New orange Ford Transit Custom in motion
New Ford Transit Custom powertrain

Viitorul vehiculelor comerciale

Sistemul de propulsie electric avansat poate fi incarcat la reteaua principala si poate rula doar pe energie electrica pe distante scurte. Cu sustinere din partea motorului premiat de 1.0L EcoBoost, furgoneta ofera eficienta remarcabila, chiar si in timpul calatoriilor lungi. Modelul Transit Custom Plug-In Hybrid poate ajuta la reducerea poliarii si ofera abilitatea, flexibilitatea si increderea la care te-ai astepta de la un Ford Transit Custom.

Autonomie extinsa cu economie superioara

Atunci cand este complet incarcat, noul Transit Custom Plug-in Hybrid te poate transporta peste 50 km folosind exclusiv motorul electric, ceea ce il face ideal in oras. In timpul calatoriiilor mai lungi, motorul de 1.0L EcoBoost ajuta la extinderea autonomiei, cu franare regenerativa pentru reincarcarea bateriei electrice. Iar odata ce aceasta este suficient incarcata, poti reveni la modul electric, care te ajuta sa faci economie de combustibil si sa reduci poluarea.

New Ford Transit Custom charging

Tehnologie avansata a motorului

Dispunand de o gama de motoare diesel avansate, Ford EcoBlue, de 2,0 l, noul Transit Custom este mai puternic si mai eficient ca niciodata. Fiind disponibil cu o gama de patru grupuri motopropulsoare si oferind un cuplu de pana la 185 CP si 405 Nm, il vei gasi in mod garantat pe cel care corespunde nevoilor tale. Indiferent de modelul pe care il aleg, fiecare motor respecta cu strictete standardele de emisii Euro 6.2. Vehiculul este disponibil chiar si sub forma de vehicul electric hibrid usor (mHEV) pentru o economie de combustibil si mai mare si emisii reduse.

Performanta imbunatatita

Puterea si cuplul sunt asigurate de o gama de motoare Ford EcoBlue de 2,0 litri. Fiind deja in conformitate cu legislatia stricta privind emisiile Euro 6.2, beneficiile acestor motoare avansate sunt imbunatatite de o serie de tehnologii inteligente si economice.

New Ford Transit Custom fuel cap

Un aditiv care elimina poluarea

Un sistem de reducere catalitica selectiva foloseste AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apa pentru a converti emisiile de NOx din gazele de esapament in azot si apa. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de esapament generate de vehicul. Pentru a functiona corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue de 2 litri trebuie sa fie umplut cu lichid AdBlue®. In momentul in care nivelul lichidului e prea scazut, sistemul va emite avertismente luminoase.

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom pedals

Reincarca bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativa inteligenta reincarca bateria doar atunci cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni atunci cand se apasa pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii

Controlul accelerarii te ajuta sa conduci mai economic

Aceasta noua optiune inovatoare controleaza rata de accelerare in functie de starea vehiculului tau Transit: fara incarcatura sau partial incarcat. Prin urmare, e posibil sa reduci consumul de combustibil cu pana la 15%, in functie de stilul tau de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, sa reduci nivelul de uzura normala a motorului, a franelor si a pneurilor, printre altele.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

Transmisia automata SelectShift

Atat motorul de 130 CP, cat si cel de 170 CP, sunt disponibile cu transmisia automata SelectShift cu sase trepte de viteza. Acesta este grupul motopropulsor standard ales pentru o gama larga de stiluri de caroserie si greutati brute ale vehiculului si e proiectat pentru a oferi o experienta de condus relaxanta si fara probleme, in special in zone cu trafic aglomerat, cu opriri si porniri frecvente. Cutia de transmisie iti permite sa schimbi vitezele manual, daca doresti, cu ajutorul butoanelor de pe schimbatorul de viteze de pe plansa de bord. De asemenea, ai posibilitatea de a bloca treptele de viteza in conditii de drum mai dificile. De exemplu, pe suprafetele alunecoase sau in pantele cu inclinatie mare.

Face ca intretinerea vehiculului sa fie simplaa

Noua functie de monitorizare a intretinerii vehiculului va comunica orice informatii privind intretinerea sau service-urile viitoare necesare. Starea de functionare a furgonetei tale este afisata in panoul de bord si poate include notificari cum ar fi, „Apa in combustibil”, „Nivel scazut al uleiului” si multe altele. Prin identificarea timpurie a potentialelor probleme, sistemul poate ajuta la prevenirea reparatiilor extinse si costisitoare si la reducerea timpului de nefunctionare a vehiculului.

New Ford Transit Custom EcoBlue Engine
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

Tehnologie de revizie inteligenta

Pentru a ajuta la maximizarea eficientei si a productivitatii, tehnologia inteligenta te asigura ca nu esti legat de intervalele de revizie traditionale. Tehnologia tine cont de mai multi factori, inclusiv cantitatea si calitatea uleiului, starea motorului, temperatura si viteza, pentru a te asigura ca vehiculul ajunge la revizie doar atunci cand trebuie.

Top