CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > TRANSIT CONNECT > Caracteristici > Experienta la volan

Transforma munca in placere

Fiecare functie si tehnologie a Ford Transit Connect este conceputa pentru a iti face viata mai usoara. Tehnologii avansate, inclusiv functia de recunoastere a indicatoarelor rutiere si sistemul de asistenta la mentinerea benzii actioneaza constant pentru a reduce stresul condusului. Iar celelalte sisteme, cum ar fi asistenta activa la parcare si tempomatul adaptiv, sunt activate manual pentru a te ajuta atunci cand ai nevoie de ele.

Construit pentru cele mai dificile activitati

Transit Connect Active este disponibil cu un sistem avansat, care este construit pentru a te ajuta sa te deplasezi cu usurinta pe teren accidentat. Diferentialul mecanic optional cu alunecare limitata reduce rotirea nedorita a rotii, in special pe suprafete necompacte sau neuniforme, prin directionarea energiei catre roata cu cea mai mare tractiune. Acest lucru te ajuta sa iti continui deplasarea impreuna cu marfa atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Ford Transit Connect interior with Speed Assist

Te ajuta sa pastrezi limita de viteza

Transit Connect este echipat cu sistemul de Asistenta Inteligenta pentru Controlul Vitezei, conceput pentru a spori controlul asupra vitezei, permitandu-ti sa te concentrezi mai bine asupra drumului. Astfel, atunci cand sistemuol este activ, primul lucru pe care il face camera de luat vederi a sistemului de recunoastere a indicatoarelor rutiere este sa detecteze automat limita de viteza aplicabila portiunii de drum pe care te afli, iar apoi sistemul ajusteaza automat viteza maxima la limita respectiva.Tooltip

Parcare mai usoara

Asistenta activa la parcare te poate directiona in spatiile de parcare paralele sau perpendiculare. Apasa, pur si simplu, un buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spatiu potrivit atunci cand treci pe langa el. Apoi sistemul va prelua controlul directiei iar tu vei actiona doar pedala de acceleratie, cutia de viteze si frana (urmarind instructiunile de pe ecran si semnalele sonore). De asemenea, acelasi sistem va manevra masina pentru a iesi din spatiul in care ai facut parcarea laterala.

Blue Ford Transit Connect parking with active park assist
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Faruri care se aprind automat atunci cand este necesar

Noile faruri automate, cu un design mai suplu si mai dinamic, integreaza si luminile cu xenon (HID), si atragatoarele lumini de zi LED. Senzorul integrat detecteaza lumina mai slaba din amurg sau schimbarea brusca a conditiilor de iluminat. Atunci se activeaza farurile cu actionare automata, care pot face condusul mai simplu si mai sigur.

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de Recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu viteza respectiva sau un semn de interzicere a depasirii apare pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand detecteaza ca patrunzi intr-o zona cu o limita noua.

Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda

Sistemul de mentinere a benzii de rulare utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la parasirea benzii te va atentiona apoi printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui avertisment vizual. Daca reactionezi mai greu sau deloc, Sistemul de asistenta la mentinerea benzii iti poate oferi asistenta prin actionarea volanului, astfel incat sa revii pe banda corecta. Aceasta tehnologie este conceputa pentru suprafete rutiere cu mai multe benzi (precum autostrazile), asadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 70 km/h, putand fi dezactivata manual.

Senzori care elimina stresul atunci cand parchezi

Senzorii de parcare fata si spate te ajuta sa evaluezi distanta dintre vehicul si obstacolele din fata sau din spate. Cand senzorii detecteaza un obiect, acestia activeaza un avertisment vizual si sonor care se intensifica pe masura ce te apropii de respectivul obiect.

Red Ford Transit Connect parking sensors
Red Ford Transit Connect rear-view camera detail

Marsarier mai simplu

Bariere, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul arata obiectele pe care le-ai putea omite si, in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi chiar si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat atunci cand selectezi treapta de marsarier.

Sistemul de avertizare a soferului isi da seama cand esti obosit

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si este conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca devii mai putin vigilent(a), o pictograma de avertizare apare pe ecranul de bord, sugerandu-ti sa iei o pauza. Daca gradul de vigilenta la volan scade si mai mult, mesajul este repetat si este insotit de un semnal sonor.

Driver's alert coffee cup logo
Ford Transit Connect in motorway

Drumuri mai putin obositoare, calatorii mai economice

Tempomatul iti permite sa stabilesti o viteza pe care ulterior o mentine pana cand franezi sau accelerezi. Cu ajutorul comenzilor de pe volan poti ajusta, de asemenea, viteza in timp ce conduci.

In plus, limitatorul de viteza reglabil te ajuta sa mentii vehiculul in limita de viteza prestabilita pe care o selectezi. Sistemul nu doar ca te ajuta sa economisesti combustibil, ci poate reduce la minim riscul de a depasi limita de viteza. Pe langa beneficiile practice, ambele tehnologii pot face ca lungile deplasari pe autostrada sa fie mai relaxante.

Stabilizare in conditii de vant lateral

Te ajuta sa mentii vehiculul pe banda de deplasare in conditii de vant puternic si in rafale, folosind sistemul de control electronic al stabilitatii, pentru a detecta momentul in care vehiculul este afectat de vantul din lateral.

Ford Transit Connect Side Wind Stabilisation diagram with wind arrows
Top