CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > TRANSIT BUS > Caracteristici > Experiența la volan

Experienta la volan

Noul Transit Bus ofera o gama larga de tehnologii avansate si sisteme inteligente. De la marirea gradului de vigilenta pe drum, la imbunatatirea eficientei si chiar la reducerea stresului cauzat de calatoriile lungi. Fiecare sistem este conceput special pentru a-ti face experienta de condus mai buna ca niciodata

Un tempomat adaptiv mai inteligent

Stabileste-ti propriul ritm cu ajutorul tempomatului adaptiv inteligent. Sistemul poate identifica limita de viteza predominanta si poate mentine automat viteza aleasa, in limita detectata. Tehnologia radar avansata scaneaza, detectand traficul mai lent din fata ta, si iti poate regla automat viteza, pentru a mentine o distanta presetata fata de vehiculul din fata. Cand traficul redevine fluid, vehiculul tau isi va relua viteza presetata.

Marsarier mai simplu si mai sigur

Stalpi de demarcare, biciclete, ziduri mici… Camera video pentru vizualizare spate iti arata tot ce se afla in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Pe langa faptul ca iti arata obiecte pe care le-ai putea omite, sistemul afiseaza linii virtuale, pentru a te ajuta sa parchezi si in spatii inguste. Camera se activeaza automat atunci cand selectezi treapta de marsarier.

Ford Transit Minibus close crop on rear downlighter
Ford Transit Minibus rear view camera view

Vede ce vine din ambele parti

Camera panoramica minuscula, plasata in partea frontala a vehiculului, transmite o imagine divizata pe ecranul multifunctional al vehiculului tau Transit, astfel incat sa poti vedea vehiculele, biciclistii sau pietonii care vin din ambele parti. Aceasta camera frontala panoramica este de nepretuit atunci cand iesi dintr-un spatiu de parcare ingust sau cand te afli pe un drum aglomerat si campul vizual iti este obstructionat.

Sesizeaza vehiculele cand te deplasezi in marsarier

Alerta la intersectarea cu traficul face parte din noul Sistemul de asistenta pentru unghiul mort, BLIS. Atunci cand iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra situatiei traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehiculele care se apropie emitand un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie declanseaza si o lumina in oglinda retrovizoare exterioara (stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele).

Ford Transit Minibus backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Ford Transit Minibus interior with hands on steering wheel

Directie servoasistata care reactioneaza in orice situatie

Directia servoasistata electric ofera asistenta variabila, in functie de viteza vehiculului, contribuind un acelasi timp la imbunatatirea economiei de combustibil, prin utilizarea energiei electrice in locul extragerii puterii din motor (dotare standard la toate modelele FWD (cu tractiune pe fata) si RWD (cu tractiune pe spate) atunci cand se specifica, fie cu motor Stage 6.2, fie cu transmisie automata.

Lumini de zi noi, cu LED-uri, pentru stil si vizibilitate

Foarte eficiente din punct de vedere energetic, aceste lumini de zi avansate ofera un aspect caracteristic, care scoate in evidenta noul Transit: acestea te vor ajuta sa fi observat in timpul zilei si vazut in mod clar pe timp de noapte. O functie utila pentru deplasarile pe timp de noapte, faza lunga este automat comuta temporar la faza scurta atunci cand detecteaza trafic din sens opus sau un alt autovehicul in fata, pentru a nu-i orbi pe ceilalti soferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lunga, asigurandu-ti vizibilitate maxima.

Ford Transit Minibus close up on new LED lights
Top