CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > TRANSIT > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Noul Ford Transit este plin de tehnologii avansate. Toate create pentru a te ajuta sa lucrezi mai inteligent si mai eficient. Acestea includ Sistemul de asistenta pentru unghiul mort si Alerta la intersectarea cu traficul, ambele concepute pentru a te avertiza asupra celorlalti utilizatori ai soselei in timp ce schimbi benzile de mers sau te deplasezi in marsarier. Sistemul de asistenta activa la parcare face ca parcarea vehiculului tau sa fie mai simpla. Un nou Tempomat inteligent, cu dispozitiv ajustabil de limitare a vitezei, face calatoriile lungi pe autostrada mai putin obositoare si mai economice. Exista si o noua camera video retrovizoare la nivel inalt cu posibilitate de rabatare in jos si camera frontala cu vedere larga, astfel incat poti vedea in orice moment imprejurimile vehiculului tau. Aceste tehnologie este atat de utila, incat te vei intreba cum de te-ai descurcat fara ea pana acum.

Diferential mecanic cu alunecare limitata

Transit Trail este disponibil cu un sistem avansat, construit pentru a te ajuta sa abordezi cu usurinta terenul accidentat. Diferentialul mecanic cu alunecare limitata reduce rotirea nedorita a rotii, in special pe suprafete necompacte sau neuniforme, prin directionarea energiei catre roata cu cea mai mare tractiune. Acest lucru te ajuta sa iti continui deplasarea si imbunatateste stabilitatea vehiculului atunci cand ai cea mai mare nevoie.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

Parcare fara stres si deplasare in marsarier mai simpla

Asistenta activa la parcare a noului Transit face ca parcarea să fie mai simpla ca oricand. Sistemul identifica un spatiu de parcare de dimensiunea potrivita si te directioneaza automat in interior sau spre exterior, in timp ce tu controlezi pedalele si cutia de viteze. Pentru a te ajuta in marsarier, un ecran integrat in consola centrala iti arata obiectele pe care este posibil sa nu le observi, iar sistemul afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat atunci cand selectezi treapta de masarier.

Directie servoasistata care reactioneaza in orice situatie

Directia servoasistata electric ofera asistenta variabila, in functie de viteza vehiculului, contribuind un acelasi timp la imbunatatirea economiei de combustibil, prin utilizarea energiei electrice in locul extragerii puterii din motor (dotare standard la toate modelele FWD (cu tractiune pe fata) si RWD (cu tractiune pe spate) atunci cand se specifica, fie cu motor Stage 6.2, fie cu transmisie automata.

Ford Transit Van interior view with power steering graphic
Ford Transit Van rear view camera view

Vede ce vine din ambele parti

Camera panoramica minuscula, plasata in partea frontala a vehiculului, transmite o imagine divizata pe ecranul multifunctional al vehiculului tau Transit, astfel incat sa poti vedea vehiculele, biciclistii sau pietonii care vin din ambele parti. Aceasta camera frontala panoramica este de nepretuit atunci cand iesi dintr-un spatiu de parcare ingust sau cand te afli pe un drum aglomerat si campul vizual iti este obstructionat.

Sesizeaza vehiculele cand te deplasezi in marsarier

Alerta la intersectarea cu traficul face parte din noul Sistemul de asistenta pentru unghiul mort, BLIS. Atunci cand iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra situatiei traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehiculele care se apropie emitand un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie declanseaza si o lumina in oglinda retrovizoare exterioara (stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele).

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Transit Van Intelligent All-Wheel Drive

Încredere, chiar si in conditii schimbatoare

Cand lucrurile devin dificile, nimic nu se compara cu performanta sigura a tractiunii integrale (AWD). Disponibil pe anumite modele, sistemul inteligent AWD al noului Transit te ajuta sa ai o deplasare mai lina si mai sigura pe suprafete dificile. 

Lumini de zi noi, cu LED-uri, pentru stil si vizibilitate

Foarte eficiente din punct de vedere energetic, aceste lumini de zi avansate ofera un aspect caracteristic, care scoate in evidenta noul Transit: acestea te vor ajuta sa fi observat in timpul zilei si vazut in mod clar pe timp de noapte.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Sunt afisate pictograme pentru limitele de viteza si semne de interzicere a depasirii, care te avertizeaza asupra modificarii restrictiilor.

Un plus de control in cazul pornirilor din rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de franape cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist
New Transit Van Side Wind stabilisation graphic

Stabilizare in conditii de vant lateral

Ajuta soferul sa mentina vehiculul pe banda de deplasare in conditii de vant puternic si in rafale, folosind Sistemul de control electronic al stabilitatii pentru a detecta momentul in care vehiculul este afectat de vantul lateral.

Sistemul de avertizare a soferului isi da seama cand esti obosit

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si este conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca devii mai putin vigilent(a), o pictograma de avertizare apare pe ecranul de bord, sugerandu-ti sa iei o pauza. Daca gradul de vigilenta la volan scade si mai mult, mesajul este repetat si este insotit de un semnal sonor.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee
Top