PromotiiVehicule comercialeVehicule rulate

Ford Electric Explorer

Noul Explorer complet electric este primul dintr-un impresionant program de lansări pentru 3 noi PV-uri complet electrice în 2024 și va juca un rol esențial în transformarea gamei de vehicule pentru pasageri Ford în una complet electrică până în 2030. Consultați pagina noastră de dezvăluiri aici și vizualizați întrebările și răspunsurile noastre de mai jos cu mai multe detalii.

Prezentare generală

De ce să cumpărați un vehicul electric?

Principalele motive pentru a achiziționa un vehicul complet electric:

 • Zero emisii de gaze de eșapament în timpul condusului
 • Distractiv de condus! Noul Ford Explorer, complet electric, oferă un cuplu instantaneu și o accelerație impresionantă.
 • Economii în ceea ce privește costurile zilnice de funcționare, cu cerințe minime de întreținere și posibilitatea de a profita de tarifele dinamice la energie* pentru o încărcare la domiciliu eficientă din punct de vedere al costurilor.

*În cazul în care există astfel de tarife și economiile realizate față de un vehicul echivalent pe benzină/diesel.

Care sunt modelele din seria noului Ford Explorer complet electric?

Modele serie:

 • O serie simplă, formată din două modele, Explorer (Select pe piețele cu volan pe dreapta) și Explorer Premium
 • Nivel ridicat de echipare standard pentru toate seriile, inclusiv scaunul încălzit cu masaj electric pentru șofer, sistemul inteligent de control adaptiv al vitezei de croazieră și camera spate.
 • 1 pachet de opțiuni: Pachet asistenţă şofer
 • Opțiuni individuale, inclusiv:
  • Sistem de pompă de căldură eficient din punct de vedere energetic - conceput pentru a maximiza autonomia prin încălzirea și răcirea eficientă a acumulatorului și a cabinei
  • Bară tractare
  • Pavilion panoramic fix (standard la seria Premium cu volan pe dreapta, opțional la seria Premium cu volan pe stânga)
  • Roți de 21"
  • Scaune ergonomice
  • Pneuri pentru orice condiții

EXPLORER (Select) - Caracteristici standard:

 • Hayon manual
 • Far cu LED complet cu fascicul automat de fază lungă/scurtă
 • Sensico® cu ornament pentru scaune cu inserție de pânză
 • Jante din aliaj 19"
 • Scaun electric pentru șofer cu funcție de memorie și masaj

EXPLORER Premium - Caracteristici standard:

 • Hayon acționat electric prin hands-free
 • Far cu LED Matrix
 • Iluminarea ambiantă LED
 • Ornament pentru scaune Sensico®
 • Jante din aliaj 20"
 • Plăci de protecţie uşă faţă

Unde va fi construit noul Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer, complet electric, este un produs cu design european, construit pentru piața și clienții europeni.

Acesta este fabricat în Europa, la Ford Cologne Electrification Centre din Germania. Uzina este supusă unei transformări de 1 miliard de dolari și se află în centrul angajamentului Ford față de energia electrică.

Cât va costa noul Ford Explorer complet electric?

Prețul cu amănuntul recomandat pentru noul Explorer complet electric va fi finalizat la o dată ulterioară.

Ce garanție va fi oferită pentru acumulatorul și sistemul de înaltă tensiune de pe noul Ford Explorer complet electric?

Ford va oferi o garanție de 8 ani/160.000 km (100.000 de mile), oferind siguranță clienților. Mai multe detalii vor fi oferite cu privire la garanția noului Ford Explorer complet electric și la garanțiile extinse mai aproape de data comenzii.

Care sunt intervalele de service pentru noul Ford Explorer complet electric?

Un vehicul complet electric (EV) necesită mai puțină întreținere, deoarece există mai puține piese mobile, de exemplu, uleiul nu trebuie schimbat la intervale regulate. Acest lucru înseamnă că clienții au potențialul de a beneficia de costuri de întreținere mai mici decât un vehicul cu motor cu combustie internă (ICE). 
Intervalele de service ale noului Ford Explorer complet electric vor fi confirmate la o dată ulterioară.

Specificaţii

Care este dimensiunea noului Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer complet electric este un vehicul de dimensiuni medii cu 5 locuri, cu o lungime de 4,47 m și un portbagaj de 450 l. Este puțin mai scurt decât Ford Kuga, dar are un ampatament mai mare și oferă suficient spațiu interior pentru dvs. și echipajul dvs.

Noul Ford Explorer complet electric este disponibil în versiune AWD sau FWD?

Variantele RWD și AWD vor fi disponibile și mai multe detalii despre dimensiunea acumulatorului și puterea de ieșire vor fi împărtășite la o dată ulterioară, pe măsură ce finalizăm testele WLTP.

Ce culori vor fi disponibile pentru noul Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer, complet electric, oferă la exterior următoarele culori exterioare:

 • Arctic Blue
 • Frozen White
 • Magnetic
 • Absolute Black
 • Lucid Red / Rapid Red
 • Blue my Mind

Ce fel de lumini are noul Ford Explorer complet electric?

Noul Explorer complet electric oferă clienților un design exterior îndrăzneț și un interior inovator și practic.

Tehnologia avansată de iluminare este doar un exemplu de design exterior remarcabil:

 • Luminile de zi cu LED specifice, combinate cu lumini de semnalizare cu LED, care se aprind automat la pornirea vehiculului.
 • Fazele lungi fără străluciri reglează modelul fasciculului luminos pentru a minimiza strălucirea și pentru a se asigura că iluminarea din jur este maximizată (standard cu seria Premium).
 • Funcția de iluminare de bun venit și de rămas bun include lumini LED pe mânerele ușilor și lămpi cu siglă în oglinzile exterioare.

Noul Ford Explorer complet electric este manual sau automat?

Vehiculul va funcționa în mod similar cu unul cu transmisie automată. Nu este nevoie de o pedală de ambreiaj, astfel că, în special în mediul urban, conducerea este mai ușoară.

Unul dintre avantajele cheie ale energiei electrice este simplificarea transmisiei. Are o transmisie cu o singură viteză, ceea ce face ca experiența de conducere să fie convenabilă și asigură o întreținere ușoară a vehiculului.

Care este timpul de la 0 la 60 mph al noului Ford Explorer complet electric?

Ford Explorer complet electric va oferi un cuplu instantaneu și o accelerație impresionantă. Vom confirma datele privind performanța vehiculului la o dată ulterioară.

Care este viteza de vârf a noului Ford Explorer complet electric?

Viteza maximă este de 160 km/h sau 180 km/h, în funcție de transmisia aleasă.

Ce este MegaConsole? Cum este spațiul de depozitare în noul Ford Explorer complet electric?

MegaConsole este un compartiment de 17 litri sub cotieră, care oferă spațiu pentru a depozita un laptop de 15, plus sticle mari de apă de 1,5 litri, cu un separator pentru a configura spațiul în funcție de preferințele clientului. Consola centrală include un compartiment media cu două porturi USB-C pentru față și două pentru spate, precum și încărcare wireless pentru un smartphone.

Care este dimensiunea ecranului interior de pe noul Ford Explorer complet electric?

Acesta este de 14,6'', oferit ca dotare standard pe fiecare Ford Explorer și este unul dintre cele mai mari ecrane disponibile în prezent pe piața vehiculelor complet electrice pentru pasageri. SYNC Move® dispune de cel mai recent sistem de infotainment de la Ford, iar ecranul tactil poate fi reglat de la o poziție verticală la o poziție mai joasă și între acestea pentru a se potrivi preferințelor fiecărui client, inclusiv posibilitatea de a muta ecranul din calea luminii solare directe.

Care este sarcina plafonului pentru noul Ford Explorer complet electric?

Sarcina plafonului pentru noul Explorer complet electric este de până la 75 kg.

Care este capacitatea de tractare a noului Ford Explorer complet electric?

Capacitatea de tractare a noului Ford Explorer complet electric este de până la 1.000 kg pentru RWD și 1.200 kg pentru AWD (frânat, pantă de 12%).

Noul Ford Explorer complet electric este disponibil cu o pompă de căldură?

O pompă de căldură servește drept modalitate eficientă de încălzire a habitaclului, iar pompa de căldură este disponibilă ca unică opțiune pe Explorer și Explorer Premium. Funcționează invers față de un sistem de aer condiționat tradițional, prin extragerea energiei ambientale (căldură) din jurul vehiculului și condensarea acesteia pentru a fi utilizată în interiorul vehiculului. Pompele de căldură sunt mai utile în zonele cu climă mai rece.

Acesta funcționează într-un mod similar cu un sistem de aer condiționat și poate răci și încălzi habitaclul, folosind mai puțină energie de la acumulator și păstrând mai multă autonomie pentru condus.

Caracteristici

Care sunt caracteristicile interioare cheie de pe noul Ford Explorer complet electric?

Noul Explorer oferă la interior scaune sportive, premium și confortabile, cu o tetieră integrată și un volan squircle pentru un confort optimizat al genunchilor.

Culoarea din interior și materialele creează o atmosferă primitoare, cu un aspect contemporan și premium.

Noul Explorer complet electric prezintă un design interior elegant, cu componente inovatoare, practice.

 • SYNC Move®: Ecran tactil mobil de 14,6", care oferă asistență atât șoferului, cât și pasagerului, în timpul mersului sau în staționare. Permite accesul la o tehnologie funcțională și intuitivă printr-o interfață ușor de utilizat. Ecranul tactil amovibil oferă o utilizare maximă a afișajului pe ecranul mare și Wireless Phone Mirroring care acceptă Android Auto și Apple CarPlay și navigație conectată.
  Notă: Acest lucru necesită activarea modemului/activarea abonamentului prin FordPass pentru navigație conectată
 • Vestiarul meu privat: Spațiu de depozitare ascuns suplimentar pentru a securiza obiectele personale în spatele ecranului SYNC Move. Un comutator electronic oferă o liniște suplimentară prin blocarea ecranului atunci când acesta este înclinat la 30° și vehiculul este oprit.
 • MegaConsole: Capacitate impresionantă de depozitare de 17 litri, cu spațiu suficient pentru o geantă de mână sau un laptop, menținând cabina curată și ordonată.

Alte caracteristici cheie includ:

 • Sistem audio cu 7 difuzoare, care include un difuzor central montat ca element stilizat în planșa de bord (bară de sunet).
 • Compartiment media cu spațiu pentru două smartphone-uri mari, inclusiv două porturi USB-C și încărcare wireless a telefonului (cu un smartphone compatibil).
 • MegaConsole: Compartimentul de sub cotieră include un separator pentru a configura spațiul pentru o versatilitate completă.
 • 450 litri de spațiu pentru bagaje în spate și 1.422 de litri cu scaunele de pe al doilea rând rabatate.
 • Platforma de încărcare are două poziții, permițând clienților să creeze un spațiu de depozitare ascuns atunci când platforma se află în poziția superioară. Pozițiile platformei de încărcare permit un volum maxim sau o suprafață plană pentru încărcare.

Ce tehnologii are noul Ford Explorer complet electric?

Noul Explorer complet electric include următoarele tehnologii cheie:

 • SYNC Move® - Ecran tactil mobil de 14,6"
  • Ecranul tactil SYNC Move de 14,6" încorporat în MegaConsole oferă o poziționare flexibilă pentru a se potrivi cu preferințele individuale.
  • Controlul de reglare manuală a fost ales în mod deliberat pentru a oferi un mod de reglare mai rapid și mai silențios în timpul mersului sau în staționare.
 • 5.3 Tablou de bord digital
  • Tabloul de bord digital de 5,3 inchi afișează informații vitale, cum ar fi viteza, direcțiile de navigație, starea de încărcare a bateriei, consumul de energie, avertismentele vizuale și afișajele sistemului de asistență a șoferului, fără a fi nevoie să vă uitați la ecranul tactil SYNC Move®.[‡]
 • MegaConsole
  • Consolă centrală inteligent proiectată, cu o capacitate de depozitare impresionantă de 17 litri sub cotieră.
 • Centrare pe banda de rulare cu asistență la schimbarea benzii de rulare
  • Această nouă funcție, disponibilă prin intermediul pachetului opțional de asistenţă şofer, îmbunătățește capacitatea actuală a sistemului pentru a-i ajuta pe șoferi să rămână pe banda de rulare pe autostrăzi.
  • Funcția oferă, de asemenea, asistență la depășiri.

Ce fel de tehnologii de asistență pentru șofer are noul Ford Explorer complet electric?

Noul Explorer complet electric va fi echipat cu o suită de tehnologii avansate de asistență pentru șofer[‡].

Pachetul opțional de asistență pentru șofer include următoarele caracteristici suplimentare:

 • Caracteristică nouă: Centrare pe banda de rulare cu asistență la schimbarea benzii de rulare
 • Asistenţa de parcare activă (cu 12 senzori cu ultrasunete)
 • Cameră 360 de grade
 • Un hayon acționat electric hands-free este standard pentru seria Explorer Premium (opțional pentru seria Explorer/Select cu pachet de asistenţă şofer).

Ce fel de caracteristici de conectivitate are noul Ford Explorer complet electric?

Deblocarea părții inteligente a vehiculului Explorer este simplă. Cu modemul activat și smartphone-ul conectat, clienții se pot bucura de o experiență de conectare continuă.

Caracteristicile includ:

 • Planificarea călătoriei EV la bord
 • Găsiți stații de încărcare în sistemul de navigație
 • Planificarea încărcării la bord
 • Apple CarPlay / Android Auto wireless

Care este sistemul de sunet al noului Ford Explorer complet electric?

Un sistem de sunet cu 6+1 difuzoare, cu un difuzor central conceput ca un element vizibil sculptat 3D (bară de sunet), pentru a vă asigura că aventurile pe șosea beneficiază de un sunet limpede și clar. B&O nu este disponibil.

Ce tehnologii de conducere vor fi oferite pe noul Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer complet electric oferă tehnologiile Ford existente, inclusiv:

 • Detectarea unghiului mort cu alertă de intersectare trafic (CTA) cu frânare activă și avertizare la ieșire
  • Sistemul de detectare a unghiului mort utilizează senzori radar pentru a detecta momentul în care un vehicul intră într-un unghi mort de o parte și de alta a vehiculului.
 • Alertă intersectare trafic (CTA)
  • Folosește senzori pentru a îmbunătăți siguranța la ieșirea cu spatele dintr-un loc de parcare, unde vizibilitatea poate fi restricționată de vehicule sau obstacole parcate de o parte și de alta.
 • Avertizare ieşire
  • Oferă alerte vizuale și sonore participanților la trafic și ocupanților vehiculelor atunci când detectează că deschiderea ușii unui vehicul parcat ar putea provoca o coliziune, menținând clienții și ceilalți participanți la trafic în siguranță.
 • Sistem de alertare a şoferului
  • Camera orientată spre față monitorizează marcajele rutiere pentru a urmări poziția vehiculului și pentru a alerta șoferul în cazul în care identifică modele neregulate de comportament, amintindu-i să se odihnească.
 • Recunoaşterea semnelor de circulaţie
  • Monitorizează semnele de circulație din sens opus cu ajutorul unei camere orientate spre față și le afișează clar șoferilor.
 • Alertă sens interzis
  • Folosește o cameră frontală, date de navigație și tehnologia Ford de recunoaștere a semnelor de circulație pentru a recunoaște când un șofer intră din greșeală pe o bretea de ieșire cu două benzi a unei autostrăzi.
 • Controlul adaptiv inteligent al vitezei de croazieră (iACC)[‡]
  • Odată activat, iACC adoptă automat limitele de viteză recunoscute de camera de vedere frontală sau furnizate de datele de navigație și menține o distanță prestabilită față de vehiculul din față, oprind vehiculul dacă este necesar. Odată ce traficul se eliberează, sistemul accelerează din nou până la viteza setată.
  • Sistemul de păstrare a benzii de rulare detectează indicatoarele de bandă pictate pe șosea pentru a împiedica vehiculul să iasă de pe bandă. Acesta îl poate readuce ușor pe șofer pe drumul cel bun, menținându-l în siguranță. Avertizarea de părăsire a benzii de rulare emite o alertă care avertizează șoferul prin vibrații ale direcției în cazul în care acesta iese de pe bandă.
  • Folosește un radar și o cameră de luat vederi față pentru a detecta vehiculele, motocicletele sau pietonii de pe drumul din față și pe cei care ar putea traversa în fața vehiculului. În situații critice, șoferul va fi avertizat prin avertismente sonore și vizuale și, dacă acesta nu reacționează, sistemul va acționa automat frânele.
  • Lucrând împreună cu sistemul de asistență pre-coliziune, acest sistem ajută șoferul să vireze suficient de bine, menținând în același timp vehiculul stabil pentru a ocoli un pericol.
 • Frânare post-coliziune
  • Recunoaște automat atunci când vehiculul a fost implicat într-o coliziune și menține frânele aplicate după accident pentru a se asigura că nu se produc alte pericole.
 • Camera retrovizoare
  • Permite să se vadă cu ușurință ce se află în spatele vehiculului în timpul mersului înapoi, făcând manevrele mai ușoare, mai sigure și mai puțin stresante.
 • Sistem de asistență la parcare față și spate cu asistență la frânare
  • Ajută la facilitarea parcării într-un mediu aglomerat sau într-un spațiu îngust și poate, de asemenea, să acționeze frânele atunci când sistemul detectează un obiect în calea vehiculului.

Ce tehnologii de conducere vor fi oferite în pachetul de asistență pentru șofer de pe noul Ford Explorer complet electric?

Disponibile atât la Select, cât și la Premium

 • Cameră 360 de grade: Camerele din fața, părțile laterale și din spate ale vehiculului sunt combinate pentru a permite o varietate de vizualizări în timp real, facilitând parcarea și manevrarea pentru clienți.
 • Hayon acționat electric prin hands-free: (numai pentru seria Self, standard la Premium) Ușor de utilizat și convenabil.
 • Asistenţa de parcare activă (cu 12 senzori cu ultrasunete): Controlează frânele, puterea și direcția la parcarea perpendiculară și paralelă[‡].
 • Noul sistem de centrare pe banda de rulare cu asistenţă la schimbarea benzii combină următoarele tehnologii:
  • Centrare pe bandă: O extensie a sistemului inteligent de control adaptiv al vitezei de croazieră (iACC). Aceasta oferă un sprijin continuu pentru direcție și ghidează vehiculul prin semnale automatizate pentru direcție pentru a menține vehiculul centrat pe banda sa.
  • Asistenţă la schimbarea benzii: Sistemul este conceput pentru a asista șoferul la schimbarea benzii de rulare pe autostrăzi. Sistemul oferă asistență reală la virare atunci când șoferul dorește să schimbe banda. Acesta poate fi activat prin apăsarea semnalizatorului și monitorizează traficul care se apropie din spate înainte de a începe schimbarea benzii de rulare.

Încărcare și autonomie

Care sunt opțiunile de încărcare pentru noul Ford Explorer complet electric?

Ne străduim să facem ca fiecare aspect al încărcării vehiculului electric Ford să fie simplu și convenabil - acum avem peste 500.000 de puncte de încărcare în BlueOval™ Charge Network[††] - toate accesibile printr-o singură aplicație, FordPass. Multe dintre stațiile BlueOval™ Charge Network oferă acum, de asemenea, posibilitatea de „conectare și încărcare”, inclusiv stațiile de încărcare de mare viteză IONITY, care sunt amplasate în mod convenabil de-a lungul autostrăzilor din multe țări europene.

Cum îmi încarc noul Ford Explorer complet electric?

Noul Explorer complet electric este echipat în mod standard cu un cablu de încărcare AC Mode 3, permițând clienților să încarce cu ușurință vehiculul acasă, la serviciu sau în public.

 • Un cablu de încărcare Mode 3 este inclus în mod standard pentru a fi utilizat la punctele de încărcare AC, asigurând un confort optim. Încărcarea prin Mode 3 permite vehiculului să solicite punctului de încărcare să oprească alimentarea cu energie electrică atunci când este complet încărcat.
 • Un cablu de încărcare la domiciliu, care poate fi utilizat cu o priză de uz casnic, va fi disponibil ca dotare opțională.
 • Sistemul de încărcare combinat (CCS) este capabil să încarce acumulatorul vehiculului la stațiile de încărcare rapidă DC de mare putere de la 10% la 80% în aproximativ 25 de minute. [†]

Care este diferența dintre încărcarea AC și DC?

Încărcarea AC vs. DC
Vehiculele complet electrice își stochează energia în acumulator sub formă de curent continuu (DC) și pot primi mai multă energie prin intermediul stațiilor de încărcare DC, deoarece nu au nevoie să convertească energia DC.

Energia electrică de curent alternativ (AC) este mai ușor disponibilă în rețea, unde este mai ușor de transportat pe distanțe lungi, majoritatea locuințelor fiind alimentate cu energie electrică AC. Cu toate acestea, un vehicul complet electric trebuie să convertească energia AC în DC - acest lucru este realizat de încărcătorul de la bordul Explorer, care suportă o putere maximă de încărcare de 11 kW.

Capacitatea de încărcare rapidă DC a vehiculului este estimată a fi capabilă să reîncarce 10-80% în aproximativ 25 de minute[†]. În Blue Oval™ Charging Network, BP Pulse și IONITY oferă ambele stații de încărcare rapidă DC.

Explorer electric este echipat cu o priză CCS (sistem de încărcare combinat). Acest lucru asigură compatibilitatea atât cu fișele de încărcare AC de tip 2, cât și cu fișele de încărcare rapidă DC CCS.

Un Wallbox Ford Connected sau echivalent va accepta încărcarea la domiciliu pentru noul meu Ford Explorer complet electric?

Ford plănuiește să îmbunătățească experiența de încărcare la domiciliu a clienților din întreaga Europă cu un Wallbox AC nou, conectat.

Ford va continua să ofere servicii de instalare pe anumite piețe pentru a face cât mai ușor și mai simplu posibil pentru clienți să aibă la dispoziție încărcarea la domiciliu.

Care sunt planurile Ford pentru Wallbox-uri pentru noul Ford Explorer complet electric?

Ford colaborează cu mai mulți producători de wallbox-uri premium și furnizori de servicii de instalare de pe piețele europene pentru a oferi clienților o gamă largă de servicii de încărcare la domiciliu. 
Ford va îndruma clienții către acești parteneri, unde aceștia vor avea posibilitatea de a alege dintr-o gamă de wallbox-uri diferite, în funcție de preferințele lor individuale.

Care va fi autonomia noului Ford Explorer complet electric?

În prezent, suntem în plin proces de testare și optimizare a transmisiei, precum și de omologare completă a vehiculului. Vom împărtăși setul complet de date în apropierea lansării vehiculului.

Cum este afectată autonomia la noul Ford Explorer complet electric?

Autonomia este maximizată, de exemplu, prin anvelope eficiente, optimizarea aerodinamică cuprinzătoare, inclusiv a roților, un tren de rulare complet acoperit, orificii de aerisire special concepute pentru perdele de aer.

Mai multe elemente externe influențează performanța autonomiei, în special condițiile meteo, temperatura ambiantă, comportamentul la volan, profilul de conducere, starea vehiculului, vârsta, precum și starea și temperatura acumulatorului litiu-ion[†].

Mai multe detalii privind autonomia și variațiile din lumea reală vor fi disponibile la o dată ulterioară, pe măsură ce vom finaliza testele WLTP.

Greutatea încărcăturii sau clima afectează autonomia noului Ford Explorer complet electric?

Mai mulți factori pot afecta autonomia vehiculelor electrice, cum ar fi condusul rapid, temperaturile extreme, utilizarea încălzirii și a aerului condiționat, sarcina utilă mare și vântul din față, întreținerea vehiculului, vârsta și starea acumulatorilor litiu-ion. [†]

Care este eficiența estimată a acumulatorilor de pe noul Ford Explorer complet electric?

Cifrele WLTP finale și informațiile mai detaliate privind autonomia, inclusiv eficiența în mile pe kWh, vor fi disponibile la o dată ulterioară, pe măsură ce vom finaliza testele WLTP. [†]

Ce urmează?

Va exista o versiune hibridă a noului Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer complet electric va fi disponibil doar ca vehicul complet electric. Pe unele piețe există un Ford Explorer PHEV mult mai mare, cu 7 locuri. Acesta este un vehicul diferit. Toate vehiculele de pasageri Ford vor fi complet electrice începând cu anul 2030. Noul Explorer este un vehicul complet electric care funcționează exclusiv cu un motor electric alimentat de un acumulator. Acesta nu are un motor cu combustie internă (ICE) pe benzină sau diesel. Nu este nici un vehicul „hibrid” (parțial electric, parțial cu ICE).

Vor exista versiuni diesel/pe benzină a noului Ford Explorer complet electric?

Noul Ford Explorer complet electric va fi disponibil doar ca vehicul complet electric. Pe unele piețe există un Ford Explorer PHEV mult mai mare, cu 7 locuri. Acesta este un vehicul diferit. Toate vehiculele de pasageri Ford vor fi complet electrice începând cu anul 2030. Noul Explorer este un vehicul complet electric care funcționează exclusiv cu un motor electric alimentat de un acumulator. Acesta nu are un motor cu combustie internă (ICE) pe benzină sau diesel. Nu este nici un vehicul „hibrid” (parțial electric, parțial cu ICE).

Care sunt planurile viitoare ale Ford pentru vehiculele de pasageri complet electrice?

Noul Ford Explorer complet electric este primul dintr-un impresionant program de lansări pentru 3 noi PV-uri complet electrice în 2024 și va juca un rol esențial în transformarea gamei de vehicule pentru pasageri Ford în una complet electrică până în 2030. Consultați pagina noastră de dezvăluiri aici și vizualizați întrebările și răspunsurile noastre de mai jos cu mai multe detalii.

Informaţii suplimentare

Dezvăluire Electric Explorer


Politica Ford este una de dezvoltare continuă a produselor. Ne rezervăm dreptul de a modifica în orice moment specificațiile, culorile modelelor și articolelor ilustrate și descrise pe acest site.

[†] Autonomie și timp de încărcare pe baza metodologiei computerizate a producătorului, utilizând un încărcător rapid DC. Rata de încărcare scade pe măsură ce acumulatorul atinge capacitatea maximă. Rezultatele dvs. pot varia în funcție de timpul de încărcare maximă și de starea de încărcare a acumulatorului. Autonomia reală variază în funcție de condiții (inclusiv condițiile meteo, temperatura ambiantă, comportamentul la volan, profilul de conducere, starea vehiculului, vârsta, precum și starea și temperatura acumulatorului litiu-ion.

[‡] Nu conduceți atunci când sunteți distrași sau când folosiți dispozitive portabile. Utilizați sisteme cu comandă vocală atunci când este posibil. Unele caracteristici pot fi blocate în timp ce vehiculul este în viteză. Nu toate caracteristicile sunt compatibile cu toate telefoanele. Conținutul afișat pe ecran este ilustrativ, reprezentarea reală poate varia.

[††] Accesul la BlueOval™ Charge Network necesită activarea abonamentului gratuit prin intermediul aplicației FordPass. IONITY și alte dispozitive auxiliare vor necesita o reînnoire plătită după un an.

Ford.ro utilizează module cookie și tehnologii similare pe acest site web pentru a îmbunătăți și personaliza experiența dvs. de utilizator.

Puteți ajusta setarea în orice moment prin intermediul paginii de preferințe privind cookie-urile, dar acest lucru poate împiedica utilizarea anumitor funcții de pe site.

Vă rugăm să consultați politica de confidențialitate și cookie-uri a site-ului web pentru informații suplimentare despre modul în care folosim cookie-urile.