Home > Autoturisme > NOUL ECOSPORT > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Apreciatul motor pe benzina Ford EcoBoost de 1 litru este exemplul perfect pentru cat de mult a avansat tehnologia motoarelor. Conceput pentru a oferi echilibrul ideal de putere, performanta si emisii reduse, EcoBoost e neindoielnic, un motor al viitorului.

Ford EcoSport EcoBoost Engine of the Year 2017

Bucura-te de performanta si eficienta.

EcoSport este oferit cu trei optiuni de motorizare - toate trei la fel de inovatoare si avansate. Motorul EcoBoost pe benzina, de 1,0 litri, de 6 ori castigator al premiului Motorul International al AnuluiTooltip. Acesta este disponibil cu optiunile de 125 CP si 140 CP, pentru ca tu sa beneficiezi de toata puterea unui motor de 1,6 litri conventional, cu o economie remarcabila de combustibil si emisii de CO2 scazute. Motorul TDCi diesel de 1,5 litri dezvolta 100 CP si prezinta emisii de CO2 de doar 107 g/km. Iar motorul diesel EcoBlue supraalimentat, de 1,5 litri, ofera o putere de 125 CP cu emisii de CO2 de la 119 g/km. 

Putere diesel la superlativ

Motorul Ford EcoBlue de 1,5 litri este un motor diesel nou-nout, iar noul EcoSport este primul vehicul care isi trage puterea din acesta. Tehnologia sa cu patru cilindri, supraalimentare si injectie de combustibil poate dezvolta o putere remarcabila de 125 CP. Motorul e silentios, rafinat si foarte eficient din punct de vedere al combustibilului: 4,6 l/100 km. in timp ce emisiile de CO2 sunt de numai 119 g/km.

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

New EcoSport Interior Trip Computer

Informatii esentiale despre calatoria ta

Computerul de bord iti ofera informatii si cifre utile despre distanta parcursa, consumul de combustibil, viteza si temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizeaza „distanta pana la golire”: aproximativ ce distanta poti parcurge cu combustibilul ramas in rezervor. Aceasta informatie este utila mai ales in timpul calatoriilor lungi sau daca urmeaza sa te deplasezi intr-un loc izolat.

Motoare care indeplinesc standard riguroase

Indiferent ce motorizare alegi pentru EcoSport, te vei bucura sa stii ca toate optiunile indeplinesc standardele pentru emisii Euro 6. Pentru motoarele pe benzina, standardul Euro 6 inseamna ca motorul nu poate produce mai mult de 1,0g/km de monoxid de carbon, 0,10 g/km de hydrocarbon, 0,06 g/km de oxizi de azot si 0,005 g/km de particule** 

New Blue Ford EcoSport driving
Top