Home > Autoturisme > EDGE > Caracteristici > Experienta la volan

Un nou nivel de rafinament

Ford Edge integreaza o gama larga de tehnologii avansate, conceputa exclusiv pentru a-ti imbunatati experienta la volan. Sistemele de ultima generatie includ tempomatul adaptativ si functia de oprire-pornire si de centrare pe banda de mers. Aceste sisteme functioneaza armonios pentru ca tu sa te bucuri de fiecare calatorie si sa te concentrezi asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat.

Ford Edge behind another car indicating Adaptive Cruise Control

Asistentul tau personal din timpul condusului

Ford Co-Pilot360 reprezinta o colectie de tehnologii avansate de asistenta a soferului, care conlucreaza pentru a-ti face experienta la volan mai confortabila si mai placuta ca niciodata. De exemplu, tempomatul adaptativ cu „tehnologia de oprire-pornire” iti regleaza in mod automat viteza de deplasare pe baza vitezei vehiculului din fata. Daca traficul incetineste pana la oprire, motorul se va opri in mod automat si va reporni atunci cand drumul va fi liber. Sistemul poate chiar sa recunoasca indicatoarele de viteza si va regla viteza in mod corespunzator. Tehnologia de centrare pe banda de mers poate oferi, de asemenea, asistenta directiei, respectand marcajele drumului, pentru a te ajuta sa te pozitionezi pe mijlocul benzii de  deplasare.

Tempomatul adaptativ, care opreste si reporneste automat automobilul

Tempomatul adaptativ, cu tehnologia de oprire-pornire automata iti permite sa alegi viteza pe care sistemul sa o mentina constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, va incetini vehiculul pentru a mentine o distanta prestabilita si chiar poate sa opreasca vehiculul complet in conditii de trafic greu. De indata ce drumul din fata devine liber, sistemul va accelera din nou pana la viteza aleasa.

Ford Edge with Adaptive Cruise Control indicating

Sesizeaza vehiculele pe care tu le-ai putea ignora

Alerta la intersectarea cu traficul face parte din Sistemul de asistenta pentru unghiul mort. Atunci cand iesi cu spatele dintr-un loc de parcare si ai vizibilitate redusa asupra starii traficului, alerta la intersectarea cu traficul poate detecta vehicule care se apropie, poate emite un sunet de avertizare si poate activa frana, daca nu reactionezi la timp. Aceasta tehnologie aprinde si o lumina in oglinda retrovizoare exterioara (stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele).

Ford Edge with cross traffic alert engaged
Ford Edge detail of front wide view camera

Vezi ce vine din ambele parti 

O camera panoramica minuscula, plasata in partea din fata a Ford Edge, transmite o imagine divizata pe ecranul multifunctional al masinii, astfel incat sa poti vedea vehiculele, biciclistii sau pietonii care vin din ambele parti. Aceasta camera frontala panoramica este de nepretuit atunci cand iesi dintr-un spatiu de parcare ingust sau cand te afli pe un drum aglomerat si campul vizual este obstructionat.

Ford Edge dashboard detail

Un sistem care va ajuta sa evitati coliziunile

Sistemul de asistenta pentru manevrele de evitare este conceput pentru a detecta vehiculele, pietonii sau obiecte mari pe drum. In cazul in care detecteaza o posibila coliziune, face ca directia sa reactioneze mai rapid pentru a va ajuta sa evitati obstacolele.

Parcare fara stres

Sistemul automat de parcare te poate ajuta sa parchezi in spatii cu doar 20% mai lungi decat vehiculul. Apasa pur si simplu butonul, iar senzorii acestui sistem vor identifica un spatiu potrivit atunci cand treci pe langa el. Apoi sistemul te va directiona in parcare. Nu ai nimic altceva de facut decat actionarea pedalei de acceleratie, transmisiei si franei, conform instructiunilor de pe afisajul masinii.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca indicatoarele se afla pe marginea drumului sau deasupra acestuia, daca sunt permanente sau temporare, Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Pictogramele pentru limitele de viteza si de interdictie a depasirii sunt afisate pe instrumentarul de bord, avertizandu-te in privinta restrictiilor.

Ajutor pentru a sta sub limita de viteza

Sistemul de asistenta inteligenta pentru controlul vitezei este conceput pentru a-ti mari controlul asupra vitezei, permitandu-ti sa te concentrezi la drum. In primul rand, o camera orientata in fata detecteaza in mod automat limita de viteza aplicabila pe portiunea respectiva de drum. Iar daca este activat, sistemul ajusteaza setarea vitezei maxime la acea limita.Intelligent Speed Assist - Legal.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Un plus de control in cazul pornirilor in rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control, cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem este de asemenea util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Ford Sync cu asistenta de urgenta

In cazul putin probabil al unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, Ford SYNC cu asistenta de urgenta poate utiliza un telefon mobil sincronizat si conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta sa apelezi direct serviciile de urgenta. Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca este cazul. Sistemul este conceput sa furnizeze informatii vitale, cum ar fi coordonatele GPS, chiar si atunci cand nu ai posibilitatea de a face acest lucru.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top