Home > Autoturisme > EDGE > Caracteristici > Performanta si eficienta

Construit la cele mai exigente standarde

Ford Edge este o fuziune intre designul inteligent si atentia deosebita la detalii. Noile motoare Ford EcoBlue pe motorina de 2 litri, inclusiv cele in 4 cilindri, sunt combinate cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte sau cu o cutie de viteze automata in 8 trepte, cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran. Rezultatul: un SUV puternic si eficient, cu moduri dinamice de condus, care ofera o incredere exceptionala la volan si un bun control asupra drumului.

Ford Edge engine diagram

Un nou standard pentru motoarele pe motorina

Motoarele pe motorina Ford EcoBlue de 4 cilindri si 2 litri sunt motoare extrem de avansate, supraalimentate, care ofera eficienta, performanta si rafinament masurabil mai bune. Noile motoare pot imbunatati eficienta consumului de combustibil, reactioneaza mult mai bine si sunt, de asemenea, mai silentioase ca niciodata.

Foloseste mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop

Atunci cand opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul. De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau elibereaza pedala de frana, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Tehnologia oprire-pornire automata este mai eficienta pe strazile din oras, unde consumul de combustibil este de pana la 10% mai mare.

Interior of Ford Edge tailgate lights
Ford Edge Auto Transmission close up

O cutie de viteze automata, sofisticata, cu 8 trepte si cu un schimbator de viteze rotativ, sub forma de cadran

In masinile cu transmisie automata, schimbatorul de viteze in forma de cadran (un mic comutator in centrul consolei) inlocuieste manerul schimbatorului de viteze traditional. Aceasta asigura controlul unei transmisii automate, avansate, noi, cu acceleratie mai buna si schimbari de viteze super-line. De asemenea, ofera interiorului un design mult mai elevat si mareste spatiul din cabina. Atunci cand iti parchezi SUV-ul, schimbatorul automat va trece in modul de parcare, lucru foarte util.

Transmisie manuala cu 6 trepte

Transmisia manuala cu 6 trepte, de la Edge, a fost optimizata pentru a face selectia vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa. Aceasta a fost special conceputa pentru a imbunatati dinamica de condus si pentru a reduce consumul de combustibil, contribuind in acelasi timp la un condus mai captivant, reducand deplasarile la benzinarie. 

Interior of Ford Edge manual transmission gear stick
Ford Edge paddle shifters close up

Schimba treptele de viteza rapid, cu varfurile degetelor

Aceasta tehnologie inspirata de masinile de curse faciliteaza schimbarea rapida si fara efort a treptelor de viteza. Si, deoarece schimbatoarele cu manete sunt montate pe volan, poti schimba treptele mai eficient in timpul virajelor.

Folositi mai putin combustibil cu functia oprire-pornire

Atunci cand va opriti la semafor sau cand asteptati intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul. De indata ce sunteti gata sa plecati de pe loc, apasati, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selectati prima treapta de viteza sau eliberati pedala de frana, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Tehnologia oprire-pornire automata este mai eficienta pe strazile din oras, unde consumul de combustibil este de pana la 10%.

Ford Edge driving in city
Top