Home > Autoturisme > EDGE > Caracteristici > Performanta si eficienta

Performanta

Imbinand designul, ingineria inteligenta si forma aerodinamica avansata, Ford Edge ofera o combinatie perfect echilibrata de performanta, consum redus si manevrabilitate precisa.

Putere diesel de exceptie

Un motor TDCi avansat de 2,0 litri ofera doua variante de putere: 180 CP si 210 CP Bi-Turbo. Ambele variante incorporeaza cea mai recenta tehnologie pentru a maximiza performanta, cuplul si consumul economic, reducand in acelasi timp emisiile.

Motorul Bi-Turbo este prevazut cu doua turbocompresoare si asigura performanta si eficienta sporite.

Turbocompresorul principal functioneaza la viteze reduse, oferindu-ti putere suplimentara cand ai nevoie – de pilda cand virezi dintr-o intersectie in traficul aflat in miscare. Pe de alta parte, turbocompresorul secundar functioneaza la viteze mai mari, cand trebuie sa depasesti un vehicul ce se deplaseaza incet.

In plus, motorul Bi-Turbo incalzeste habitaclul mai rapid decat un motor conventional. Acest lucru reduce uzura pieselor, imbunatateste economia de combustibil si te ajuta sa pornesti la drum mai repede in diminetile friguroase.

Suspensie avansata, pentru deplasare excelenta si manevrabilitate precisa

Suspensia spate multi-brat, noua si avansata, combinata cu o suspensie fata cu lonjeroane McPherson imbunatatita, asigura un control excelent asupra rotilor si o calitate superioara a deplasarii. Acest tip de suspensie a fost ajustat  in mod specific la inaltimea si latimea generoase ale modelului Edge, precum si la capacitatile sale specifice de performanta, aducand un plus la manevrabilitatea masinii, foarte sensibila la comenzi.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Padele pentru schimbarea vitezelor: bucura-te de schimbari rapide ale treptelor de viteza cu transmisie automata

Regasindu-se in mod firesc pe masinile sport de inalta performanta, comenzile de schimbare automata, cu padele, sunt disponibile cu ambele variante de transmisii: PowerShift si automata cu 6 trepte. Aceasta tehnologie inspirata de masinile de curse faciliteaza schimbarea rapida si fara efort a treptelor de viteza. In plus, poti schimba treptele mai eficient, folosind padelele montate pe volan.

Folosesti mai putin combustibil, cu functia pornire-oprire automata

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza sau apasa pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient in orase, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10% (in mediul urban).

Edge parked on the street
Top