Home > Autoturisme > EDGE > Caracteristici > Safety and Security

Siguranta

Masurile de siguranta din Ford Edge ofera atat tie, cat si pasagerilor tai, protectie la nivel inalt.

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita

Sistemul de asistenta pre-coliziune detecteaza vehiculele si pietonii de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul aplica automat franele. Aceasta tehnologie e conceputa pentru a ajuta sa reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

Un plus de protectie pentru pasagerii din spate

Cele doua scaune dinspre exterior, spate, pot fi echipate cu o functie de siguranta unica: o centura de siguranta gonflabila, pentru scaunele din spate. In eventualitatea unui impact, centurile se umfla si distribuie fortele generate de coliziune pe o zona a corpului de cinci ori mai mare decat centurile conventionale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului si controland mai bine miscarea capului si gatului, aceasta tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vatamarii.

Child sat in the back seat with safety belt on
Edge on the move

Putere suplimentara pentru franare de urgenta

Sistemul de asistenta la franarea de urgenta ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilitatii, care detecteaza presiunea pe care o aplici pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.

Ajutor pentru mentinerea copiilor in siguranta

Noul Ford Edge mentine copiii mici in siguranta la fiecare calatorie si e dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil in spate, asa ca poti folosi cu usurinta doua scaune.

Child seating
Orange Ford Edge on a curvy road

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajuta Sistemul de reducere al efectului de rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special cand centrul de greutate e ridicat si cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

Sistemele de siguranta coordonate se activeaza intr-o fractiune de secunda

Un Sistem Inteligent de Protectie avansat (IPS) coordoneaza o serie de caracteristici de siguranta pentru a-ti asigura protectie maxima atat tie, cat si pasagerilor. In plus, Ford Edge e dotat cu o caroserie rezistenta, ce absoarbe energia in cazul unui impact si cu o tehnologie avansata pentru scaune si centuri de siguranta, reducand riscul de accidentare.

See-through of Ford Edge with 5 passengers and luggage

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Edge on the road
Interior airbags positioning

Un sistem avansat de airbaguri

Ford Edge include un sistem de airbaguri care incorporeaza airbaguri pentru scaunul din fata la nivel pelvian si toracic si ofera airbaguri laterale optionale pentru cele doua scaune dinspre exterior, de pe cel de-al doilea rand.

Top