Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Autoturisme > EDGE > Caracteristici > Siguranta si securitate

Sisteme de siguranta avansate

Ford Edge integreaza o serie de tehnologii inteligente de siguranta, care se combina pentru a te proteja cat mai bine pe tine si pe cei dragi, ca si pe ceilalti participanti la trafic. Unele tehnologii, cum ar fi centurile de siguranta gonflabile de pe locurile din spate, te ajuta sa iti protejezi familia in eventualitatea unui accident. Altele, cum ar fi asistenta pre-coliziune, sunt concepute pentru a ajuta la prevenirea accidentelor.

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectarea pietonilor utilizeaza un RADAR si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Mentine controlul indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant stabilitatea vehiculului. Acesta detecteaza cand un vehicul pierde din aderenta si aplica automat un impuls de franare pe roti separate, pentru a ajuta la stabilizarea masinii.

Aderenta maxima, cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si va asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza continuu si ajusteaza puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxima atunci cand accelerezi.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic Ford pentru rata de rasturnare ajuta sistemul de control al stabilitatii la rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special in conditiile in care centrul de greutate este ridicat si atunci cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

Te ajuta sa franezi la viteze mai mari

Sistemul de franare activa reprezinta o dotare de siguranta inovatoare, care functioneaza atunci cand te deplasezi cu viteze mai mari de 50 km/h. Tehnologia scaneaza drumul din fata si, daca stabileste ca este posibila o coliziune, te va avertiza. Daca nu reactionezi, sistemul pregateste frana si incepe sa franeze pentru a te ajuta sa incetinesti.

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top