Home > Autoturisme > FOCUS RS > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

In noul Focus RS, esti inconjurat de tehnologii inteligente. Fiecare joaca un rol anume, dar toate au un singur scop: sa te bucuri la maximum de capacitatile masinii.

Control maxim la viraje

Tractiunea integrala (AWD) Ford Performance cu control dinamic al vectorului de cuplu de torsiune asigura o acceleratie laterala de peste 1 g, plus aderenta exceptionala si manevrabilitate de inalta precizie atunci cand negociezi virajele in forta. Sistemul foloseste seturi duble de ambreiaj, controlate electronic, pentru a ajuta la echilibrarea cuplului motorului intre rotile din spate, pentru a se potrivi tipului de carosabil si conditiilor de condus. Aceasta tehnologie inteligenta iti permite, de asemenea, sa te bucuri de drifturi cu supravirare controlata atunci cand te afli pe pista.

Gata pentru drum. Pregatit pentru pista.

Poti comuta intre trei moduri ale sistemului de control electronic al stabilitatii (ESC). Printr-o simpla actionare a unui comutator, poti schimba intre setarile Normal, Sport sau Pista. Fiecare mod ajusteaza sistemul de tractiune integrala, comenzile de amortizare, sistemele de Control electronic al stabilitatii si ABS, reactia coloanei de directie si a motorului si chiar si sunetul motorului. 

Ford Focus RS Suspension detail

Suspensii care se adapteaza la stilul tau de condus

Suspensia avansata „Öhlins Tenneco”, rigidizata si inspirata de masinile de curse, te ajuta sa supraveghezi strict comportamentul noului Focus RS in orice moment. Aceasta imbunatateste tinuta de drum si controlul, ajutandu-te sa stabilesti o conexiune cu drumul si sa ai parte de o reactie remarcabila si extrem de rapida a sistemului de directie. Pentru condusul pe pista, amortizoarele comutabile cu doua moduri ofera o setare chiar si mai ferma, pentru ca tu sa te poti bucura de senzatiile cursei cu acceleratia la maximum.

O experienta epica la volan, cu diferentialul cu alunecare limitata

Cum putea fi imbunatatita deja legendara dinamica Focus RS? Aceasta a fost o reala provocare pentru echipa Ford Performance. Solutia lor? Sa ofere optiunea unui diferential mecanic Quaife®, cu alunecare limitata, pentru axul frontal. Acest sistem avansat permite maximizarea performantelor RS. Cum? Permitand abordarea curbelor cu viteze mai mari, precum si acceleratia maxima la iesirea din curba. 

„Option pack” include si detalii de styling, cum ar fi vopseaua negru mat de pe plafon, capacele oglinzilor exterioare si spoilerul spate. Jantele din aliaj negru sunt decorate cu logo-ul RS, iar scaunele-scoica Recaro sunt inspirate din masinile de curse, fiind captusite cu piele albastra. 

Pentru experienta suprema RS insa, nu trebuie sa privesti mai departe de diferentialul cu alunecare limitata.

Blue Ford Focus RS Option Pack rear on race track
Blue Ford Focus RS Bi-Xenon headlamps

Faruri care te ajuta sa vezi in viraje

Farurile Bi-Xenon ale unui Focus RS nou nu sunt doar uimitoare; sunt si inteligente. Si aceasta deoarece urmeaza cu precizie drumul pe masura ce rotesti de volan, oferindu-ti o vizibilitate remarcabila. Pot, de asemenea, sa ajusteze modelul de iluminat al farurilor, in functie de viteza, de mediu si de conditii. Cele sapte moduri diferite includ setari specifice pentru atunci cand conduci pe strazi din oras, pe drumuri de tara, pe autostrazi sau in conditii meteo nefavorabile.

Top