Home > Autoturisme > NOUL PUMA > Caracteristici > Experiența la volan

Experiența la volan

Ford Puma dispune de o serie de funcții inovatoare, concepute să îți îmbunătățească plăcerea de a conduce. Cum ar fi Moduri de Condus Selectabile și Ford Co-Pilot 360, un set impresionant de tehnologii concepute pentru asistență, și care ajută la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției. Acestea includ Tempomatul adaptiv, Sistemul de asistență pre-coliziune și Sistemul de asistență pentru manevre de evitare, toate acestea supraveghează vigilent drumul din față și te avertizează cu privire la potențiale pericole.

New Ford Puma in motion

Asistentul tău personal din timpul condusului

Ford Co-Pilot 360 combină o gamă de tehnologii care, împreună, fac experiența de condus mai confortabilă și mai plăcută ca niciodată. De exemplu, Tempomatul adaptiv îți reglează în mod automat viteza de deplasare în funcție de viteza vehiculului din față. Sistemul poate chiar să recunoască indicatoarele de viteză și să regleze viteza în mod corespunzător.

 

Un tempomat mai inteligent

Tempomatul adaptiv îți reglează viteza de deplasare în funcție de viteza vehiculului din față. Introduci viteza la care vrei să te deplasezi și distanța dorită față de vehiculul din față, iar Tempomatul adaptiv va menține automat distanța prestabilită.

New Ford Puma on street rear view
New Ford Puma steering

O direcție ce reacționează mai bine în situații de urgență

Sistemul de asistență la viraje te ajută să virezi pe lângă vehiculele oprite sau care sunt lente, pentru a evita coliziunile. Sistemul utilizează un radar și o cameră video pentru a detecta vehiculele din față care se deplasează mai lent sau care staționează. Se oferă asistență la virajele de urgență pentru a te ajuta să eviți un vehicul în cazul în care coliziunea este iminentă. Tehnologia se activează dacă nu exista spațiu suficient pentru frânare și dacă șoferul inițieză o alta acțiune de evitare.

Dinamici de condus, adaptate pentru tine

Personalizează-ți experiența de condus utilizând Modurile de condus selectabile prin modificarea răspunsului pedalei de accelerație, a direcției și chiar a comportamentului schimbătorului de viteze pentru a se potrivi stilului tău de condus. Există cinci moduri diferite care includ Normal, ECO, Sport, Slippery și Trail. În funcție de modul de deplasare selectat, informațiile cheie sunt afișate prin intermediul consolei de bord de 12.3", iar tema si culoarea instrumentelor de bord se modifică reflectând modul de condus selectat.

New Ford Puma Selectable Drive Modes
Rear view camera

Parchează mai ușor

Borne, biciclete, ziduri mici… Camera video spate îți afișează tot ce se află în spatele mașinii pe un ecran integrat în consola centrală. Pe lângă obiectele pe care le-ai putea omite, sistemul afișează în plus linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat atunci când selectezi treapta de marșarier.

... sau lăsă Puma să parcheze 

Parcarea pe o stradă aglomerată sau într-un spațiu îngust poate fi dificilă. Cu sistemul de Asistență Activă la Parcare, Ford Puma îți ușurează situația mai mult decât ai putea crede. Odată activat, sistemul poate identifica un spațiu de parcare adecvat, apoi te poate direcționa automat în acel spațiu. Același sistem te poate dirija chiar și la ieșirea din spațiile de parcare. Tu nu trebuie să controlezi decât pedala de accelerație, frâna și schimbătorul de viteze.

New Ford Puma on street side-view
Top