CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Autoturisme > NOUA PUMA > Caracteristici > Performanță și eficiență

Performanta si eficienta

O noua era a vehiculelor electrice hibride mai curate este aici. Ford Puma ofera o gama de optiuni noi si avansate EcoBoost Hybrid. Ofera economie de combustibil impresionanta si emisii de CO2 semnificativ mai mici decat alte motoare non-hibride si toate fara compromisuri la o performanța remarcabilă si distractiv de condus. Intr-un alt pas inainte, o optiune avansata de transmisie automata cu dublu ambreiaj (DCT) in sapte trepte ofera o conducere lina, fara intreruperi, mai putin solicitanta, in special în traficul urban.

Ce este Hibrid? 

Tehnologia EcoBoost Hybrid a Puma integreaza un motor electric cu o baterie de 48 de volti, pentru a ajuta la imbunatatirea eficientei. Acest grup motopropulsor Mild Hybrid nu va functiona numai cu energie electrica; in schimb, motorul electric sprijina motorul pe benzina atunci cand este necesar, oferind o putere suplimentara echivalenta cu 16 CP, o acceleratie cu pana la 20% mai buna* si reducand necesitatea schimbarii treptelor de viteza. Motorul utilizeaza, de asemenea, tehnologia de franare regenerativa pentru a reincarca bateria, ajutand la cresterea economiei de combustibil a vehiculului si la reducerea emisiilor. In plus, nu este nevoie sa conectezi Puma la o sursa de alimentare externa, deoarece bateria de 48 de volti este reincarcata in timp ce conduci.

Performanță premiată

Curat nu trebuie sa insemne compromis. Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1,0 litri a castigat de sase ori premiile Motorul International al Anului. Si nu este de mirare. Disponibil la Puma cu dotari optionale hibride de 125 CP sau 155 CP, te vei bucura de toate performantele lipsite de compromis pe care le-ai putea astepta de la un motor conventional de 1,5 litri, dar cu o economie medie de combustibil mai buna si emisii mai reduse de CO2 – facandu-l nu numai mai curat pentru mediu, dar si mai economic in privinta costurilor de functionare!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Transmisie manuala, cu 6 trepte

Transmisia manuala cu 6 trepte a modelului Puma a fost optimizata pentru a face schimbarea vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa. Aceasta a fost special conceputa pentru a imbunatati dinamica de condus si pentru a reduce consumul de combustibil, ajutandu-te in acelasi timp sa faci condusul mai captivant, reducand deplasarile la benzinarie.

Folosesti mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). Imediat ce esti gata sa pornesti, apasa pe pedala de frana si selecteaza prima treapta de viteza, ca de obicei, iar sistemul va reporni. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce cu adevarat consumul de combustibil.

New Puma showing auto start stop
Tehnologie Automata Sofisticata

Tehnologie Automata Sofisticata

Puma ofera acum o optiune de transmisie automata cu dublu ambreiaj (DCT) in sapte trepte pentru motoarele de 1.0 litri EcoBoost Hibrid de 125 CP si 155 CP. Numarul mai mare de rapoarte de transmisie, designul cu greutate redusa si functionarea avansata cu dublu ambreiaj functioneaza pentru a oferi schimbari fluide si fara probleme pentru o conducere mai putin solicitanta in traficul urban. Alaturi de o eficienta remarcabila a consumului de combustibil si performanta distractiv de condus – cu versiunea de 1.0 litri, 155 CP, capabila sa accelereze 0-100 km/h in doar 8.7 secunde.

Top