Home > Autoturisme > NOUA PUMA > Caracteristici > Performanță și eficiență

Performanță

O noua era a vehiculelor electrice hibride mai curate este aici, iar Ford Puma intruchipeaza aceasta noua directie, cu dotarea Mild Hybrid, cu auto-incarcare. Oferind o selectie de noi dotari optionale hibride, avansate si vizionare, pentru motoarele pe benzina EcoBoost, motoarele Puma ofera performante remarcabile, impreuna cu o economie impresionanta de combustibil si valori vizibil mai mici ale emisiilor de CO2 fata de alte motoare conventionale, care nu sunt hibride.

Ce este Hibrid? 

Tehnologia hibrida EcoBoost a modelului Puma integreaza un motor electric de mici dimensiuni, pentru imbunatatirea eficientei. Vehiculul Mild Hybrid cu auto-incarcare nu poate fi condus numai cu energie electrica; in schimb, motorul electric asigura un sprijin suplimentar motorului pe benzina atunci cand este necesar, ajutand la marirea autonomiei vehiculului tau si la reducerea cifrelor emisiilor.

Nu este nevoie sa conectezi Puma la o sursa de alimentare externa, deoarece blocul acumulator separat, care alimenteaza motorul electric, este reincarcat in timp ce conduci. Franarea regenerativa functioneaza prin redirectionarea energiei de la frane si inapoi in bateria hibridului. 

Performanță premiată

Curat nu trebuie sa insemne compromis. Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1,0 litri a castigat de sase ori premiile Motorul International al Anului. Si nu este de mirare. Disponibil la Puma cu dotari optionale hibride de 125 CP sau 155 CP, te vei bucura de toate performantele lipsite de compromis pe care le-ai putea astepta de la un motor conventional de 1,5 litri, dar cu o economie medie de combustibil mai buna si emisii mai reduse de CO2 – facandu-l nu numai mai curat pentru mediu, dar si mai economic in privinta costurilor de functionare!

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Transmisie manuala, cu 6 trepte

Transmisia manuala cu 6 trepte a modelului Puma a fost optimizata pentru a face schimbarea vitezelor mai usoara, mai precisa si mai silentioasa. Aceasta a fost special conceputa pentru a imbunatati dinamica de condus si pentru a reduce consumul de combustibil, ajutandu-te in acelasi timp sa faci condusul mai captivant, reducand deplasarile la benzinarie.

Folosesti mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop

Atunci cand te opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). Imediat ce esti gata sa pornesti, apasa pe pedala de frana si selecteaza prima treapta de viteza, ca de obicei, iar sistemul va reporni. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in orase, unde poate reduce cu adevarat consumul de combustibil.

New Puma showing auto start stop
Top