CUM PUTEM AJUTA?

Home > Autoturisme > NOUA PUMA > Caracteristici > Siguranță și securitate

Siguranță

De la alertarea ta privind potentialele pericole de coliziune, la sisteme inteligente care te ajuta sa mentii tractiunea si stabilitatea: siguranta ta este preocuparea noastra. Acesta este motivul pentru care Ford Puma este dotat cu tehnologii inteligente de asistenta, toate concepute pentru a te ajuta sa te protejati pe tine, familia ta si pe ceilalti participanti la trafic.

New Ford Puma pre-collision system

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor 

Asistenta la pre-coliziune, cu functia de detectare a pietonilor, utilizeaza o tehnologie cu camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionati la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Mărește la maximum frânarea în caz de urgență 

Sistemul de asistenta pentru franarea de urgenta este conceput pentru a recunoaste o situatie in care este necesara franarea de urgenta si pentru a optimiza presiunea din sistemul de franare, pentru a asigura o putere maxima de oprire.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca este detectat vreunul din pneuri ca incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord. De asemenea, poti primi alerte direct pe telefon prin aplicatia FordPass, care monitorizeaza presiunea din pneuri, nivelul lichidului de parbriz si multe altele.

Ai control deplin

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Folosind senzori avansați de la sistemul de antiblocare a frânelor și Sistemul de control al tracțiunii, acesta poate detecta când un vehicul pierde aderență și poate aplica automat un impuls de frânare pe fiecare roata in parte, pentru a ajuta la stabilizarea mașinii.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Aderență maximă, cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si regleaza puterea trimisa la rotile individuale ale vehiculului, asigurand contactul si aderenta maxime atunci cand accelerezi.

Top