Home > Autoturisme > NOUL PUMA > Caracteristici > Siguranță și securitate

Siguranță

Începând prin alertarea privind potențiale pericole de coliziune, la sisteme inteligente care te ajută să menții tracțiunea și stabilitatea: siguranța ta este preocuparea noastră. Acesta este motivul pentru care Ford Puma este dotat cu tehnologii inteligente de asistență, toate concepute pentru a te ajuta și a te proteja pe tine, familia ta și ceilalți participanți la trafic.

New Ford Puma pre-collision system

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor 

Asistența la pre-coliziune, cu funcția de detectare a pietonilor, utilizează o tehnologie cu cameră pentru a scana drumul din față. În cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Dacă nu reacționezi la timp, sistemul poate aplica în mod automat forța totală de frânare pentru a ajuta la reducerea gravității unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Mărește la maximum frânarea în caz de urgență 

Sistemul de asistență pentru frânarea de urgență este conceput pentru a recunoaște o situație în care este necesară frânarea de urgență și optimizează presiunea din sistemul de frânare, pentru a asigura o putere maximă de oprire.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă detectează că vreuna dintre anvelope începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii din anvelope vă avertizează prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Vă oferă control deplin 

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Folosind senzori avansați de la sistemul de antiblocare a frânelor și Sistemul de control al tracțiunii, acesta poate detecta când un vehicul pierde aderență și poate aplica automat un impuls de frânare pe fiecare roata in parte, pentru a ajuta la stabilizarea mașinii.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Aderență maximă, cu efort minim

Un Sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderență, performanță și stabilitate atunci când ai nevoie. Sistemul monitorizează și reglează  încontinuu puterea trimisă la roțile individuale ale vehiculului, asigurând contactul și aderența maxime atunci când accelerezi.

Top