CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Informatii > Termeni si Politica de Confidentialitate Ford > Connected Car Privacy Policy
Privacy

Politica de Confidențialitate pentru Vehicul Conectat

Conectați-vă

Confidențialitate și protecția datelor pentru vehicul conectat

Cu dispozitive precum smartphone-uri, tablete și computere, ne conectăm cu lumea din jur prin tehnologia wireless. Vehiculul dvs. Ford vă permite să faceți același lucru! 

A avea un vehicul conectat înseamnă că, în funcție de modul în care este echipat, Fordul dvs. poate comunica wireless cu aplicațiile de pe dispozitivul dvs. mobil și cu noi, partenerii noștri și furnizorii noștri de servicii. 

Vehiculul dvs. Ford poate fi conectat prin tehnologiile SYNC, Wi-Fi, AppLink sau FordPass Connect ale Ford. Consultați secțiunea Tehnologie de pe site-ul Ford.ro pentru a afla mai multe despre aceste tehnologii. Consultați manualul proprietarului pentru a descoperi ce tehnologie de conectivitate poate fi utilizată sau este instalată pe vehiculul dvs. 

Drumurile digitale vi se deschid atunci când achiziționați un vehicul Ford conectat.

Despre Ford

Ford Romania Services SRL este responsabilă pentru informațiile primite de la vehiculul dvs. conectat și este controlorul în sensul legislației europene privind protecția datelor. 

Ford Romania Services SRL face parte din grupul Ford Motor Company. O listă a companiilor din cadrul grupului Ford Motor Company este disponibilă aici.

Pentru unele activități de procesare descrise aici, compania noastră mamă, Ford Motor Company, își asumă responsabilitatea principală și este, de asemenea, un controlor. În acest caz, Ford Motor Company va colabora cu noi pentru a se asigura că informațiile dvs. personale, precum și drepturile dvs. în legătură cu acestea, sunt protejate.

Când folosim termenii „noi”, „ai noștri” sau „pe noi”, cu excepția cazului în care specificăm altfel, ne referim la Ford Romania Services SRL și Ford Motor Company.

Mențineți controlul

Informațiile vehiculului conectat sunt asociate cu numărul de identificare unic al vehiculului dvs. („numărul de identificare al vehiculului” sau „VIN”), care poate fi asociat cu dvs. în calitate de proprietar sau utilizator și cu alte identificatoare ale componentelor vehiculului. Puteți afla mai multe aici, în vehicul, în manualul proprietarului, utilizând aplicația FordPass (dacă este disponibilă) sau contactându-ne folosind datele de mai jos.

Puteți seta anumite preferințe pentru colectarea informațiilor vehiculului conectat prin setările sistemului de infotainment din vehiculul dvs. Puteți apela, de asemenea, Centrul de relații cu clienții (CRC) Ford pentru a afla mai multe despre alte opțiuni disponibile pentru dvs.

crcro@ford.com sau 0372 373 673

FordPass Connect

FordPass Connect este cea mai recentă funcție a vehiculului conectat Ford. Bazându-se pe SYNC, FordPass Connect vă permite să accesați o serie de funcții noi printr-un modem încorporat în vehicul. FordPass Connect devine și mai puternică atunci când este cuplată cu smartphone-ul dvs. prin intermediul aplicației FordPass. A se vedea [https://www.ford.ro/service/service-si-intretinere/fordpass] și/sau [https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/terms.html] [https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/ro_ro/privacy.html] pentru detalii.

FordPass Connect este un modem celular, care permite vehiculului dvs. Ford să se conecteze la o rețea, foarte asemănător unui dispozitiv mobil cu o cartelă SIM. La fel ca și alte părți ale vehiculului dvs., modemul celular și cartela sa SIM sunt montate în fabrică.

Tehnologii diferite colaborează pentru a oferi comoditatea și conținutul cel mai recent disponibil, care apar dacă rămâneți conectat. Furnizorii serviciilor de internet sau operatorii de rețea mobilă joacă un rol enorm în a permite o mare parte din comunicarea wireless pe care ne bazăm. FordPass Connect nu face excepție. Pentru rețeaua de date celulare pe care se bazează FordPass Connect, Vodafone este furnizorul nostru de rețea.

Odată conectat, vehiculul dvs. ne va trimite alerte periodice. Aceste alerte conțin un număr unic care identifică cartela SIM a vehiculului, VIN-ul vehiculului dvs. și numărul de serie electronic al modemului său FordPass Connect. La fel ca într-un dispozitiv celular/telefon mobil, aceste alerte vă permit să aveți o experiență rapidă și perfectă, atunci când sunteți gata să vă conectați vehiculul cu ajutorul aplicației FordPass.

FordPass Connect permite trimiterea informațiilor vehiculului conectat (descrise mai detaliat mai jos) din vehiculul dvs. către noi și permite Ford Motor Company să efectueze actualizări prin aer la software-ul și sistemele vehiculului.

În momentul achiziționării noului dvs. Ford conectat, dealerul vă va explica modul în care vehiculul se conectează complet și cum puteți profita de tot ce are a vă oferi această conectivitate. Când primiți livrarea, dealerul se va asigura că setările de conectivitate ale vehiculului sunt personalizate în funcție de preferințele dvs. și vă va spune cum să dezactivați conexiunea dacă doriți.

Oricare ar fi modul în care doriți să fiți conectat, sistemul dvs. SYNC vă permite să păstrați controlul. În orice moment puteți seta preferințele dvs. în vehicul de la setările de Conectivitate, inclusiv în raport cu ce Informații ale vehiculului conectat ne sunt trimise. Puteți afla mai multe despre controalele din vehicul în manualul proprietarului.  

Vă rugăm să rețineți că deconectarea vehiculului sau modificarea setărilor de partajare a datelor pot afecta calitatea sau disponibilitatea anumitor servicii.

Deoarece vehiculul va stoca preferințele dvs. de conectare și toate datele pe care le importați, cum ar fi agenda dvs. de adrese, și ar putea avea conturi FordPass asociate, nu uitați să faceți un Master Reset dacă vindeți vreodată mașina sau cumpărați un vehicul de mâna a doua echipat cu FordPass Connect! Manualul proprietarului explică cum se face acest lucru. 

Wi-Fi Hotspot

Anumite vehicule echipate cu FordPass Connect se pot înscrie la Vodafone pentru un serviciu Wi-Fi Hotspot în vehicul. Pentru a permite activarea Wi-Fi Hotspot pentru dvs., se oferă anumite informații către Vodafone, inclusiv VIN-ul vehiculului și identificatorul pentru SIM acestuia. Puteți afla cum această companie utilizează informațiile dvs. personale în politica sa de confidențialitate, care va fi disponibilă atunci când vă creați contul pentru Wi-Fi Hotspot. Deși Vodafone va furniza Wi-Fi Hotspot și vă va gestiona abonamentul, compania ne va informa când sunt depășite anumite praguri de utilizare a datelor. Dacă ați cuplat FordPass Connect cu aplicația FordPass, puteți vizualiza volumele de utilizare ale planului de date din aplicația FordPass și în vehiculul dvs. Pentru mai multe informații despre Wi-Fi Hotspot, consultați site-ul web Vodafone: https://internetinthecar.vodafone.com.

SYNC WI-FI

Ne-am angajat să îmbunătățim și să optimizăm experiența de conducere SYNC. Pentru a o face și mai bună, vom lansa periodic actualizări software, astfel încât să aveți cea mai recentă versiune a SYNC & Maps pentru a vă menține la zi și informați.

Dacă vehiculul dvs. nu este echipat cu FordPass Connect, conectarea la Wi-Fi de acasă sau la o altă rețea Wi-Fi vă va permite să primiți actualizări la SYNC. În mod alternativ, dealerul dvs. poate, de asemenea, să aranjeze o actualizare a software-ului SYNC. 

Vă rugăm să utilizați rețele de încredere și, deoarece SYNC va memora rețelele la care vă conectați, nu uitați să faceți un Master Reset, dacă vindeți vreodată mașina! 

AppLink

Chiar dacă vehiculul dvs. nu este echipat cu FordPass Connect, puteți conecta aplicațiile dvs. mobile preferate cu SYNC pentru a le folosi într-un mod sigur și convenabil în timp ce conduceți. Dispozitivul dvs. mobil asigură conexiunea de date (astfel încât se vor percepe taxele de date), iar SYNC vă menține în control cu integrarea infotainment, inclusiv comenzi vocale.

SYNC va memora dispozitivul dvs. mobil, așa că nu uitați să faceți un Master Reset, dacă vindeți vreodată mașina sau dacă cumpărați un vehicul Ford la mâna a doua.

Dacă vă răzgândiți privind partajarea datelor vehiculului cu o aplicație mobilă sau doriți să nu o mai utilizați cu SYNC, puteți oricând să vă schimbați preferințele în setările aplicației mobile SYNC din vehiculul dvs.

De unde știți dacă sunteți conectat? 

Există câteva lucruri pe care le puteți căuta în mașina dvs., dacă vă interesează setările sale de conectivitate.

Puteți verifica bara de stare de pe ecranul sistemului dvs. de infotainment din vehicul pentru alerte și notificări, inclusiv puterea rețelelor Wi-Fi din apropiere sau puterea conexiunii provenite de pe dispozitivul dvs. mobil.

În anumite vehicule veți vedea pictograme afișate care indică faptul că informațiile vehiculului conectat, care pot include locația, sunt transmise de vehicul.

De exemplu, dacă vehiculul dvs. este echipat cu FordPass Connect și un sistem SYNC cu ecran SYNC incorporat în vehicul:

alt

arată că modemul este activat și că sunt transmise informațiile vehiculului conectat, cu excepția locației

alt

arată că este transmisă locația vehiculului.

alt

arată că modemul este activat și că sunt transmise atât informațiile vehiculului conectat, cât și locația vehiculului.

Nu orice situație este identică, așa că asigurați-vă că știți cum este echipat vehiculul dvs. Puteți afla ce echipamente de conectivitate sunt instalate în vehiculul dvs. și cum să știți ce date sunt transmise din vehiculul dvs., în manualul proprietarului sau întrebați-l pe dealerul dvs.

De asemenea, din manualul proprietarului puteți afla cum să vă deconectați vehiculul. Vă rugăm să rețineți că deconectarea vehiculului sau modificarea setărilor de partajare a datelor poate afecta calitatea sau disponibilitatea anumitor servicii.

Partajare înseamnă grijă! Partajarea vehiculului dvs. sau conducerea unui vehicul în comun 

Dacă utilizați vehiculul dvs. împreună cu alții, vă rugăm să îi informați despre setările de conectivitate. De exemplu, anunțați-i unde pot găsi informațiile necesare pentru a se conecta la Wi-Fi Hotspot al vehiculului și unde pot opri partajarea locației și a altor date. 

În aplicația FordPass pot fi create mai multe conturi și mai multe conturi pot fi conectate la un singur vehicul. Dacă conduceți un vehicul cu mai multe conturi conectate la el, utilizatorul (ii) fiecărui cont va avea acces la:

 • locația vehiculului;
 • servicii care permit pornirea (în unele țări), blocarea și deblocarea vehiculului de la distanță; 
 • servicii care arată informații despre starea vehiculului (de exemplu, nivelul de combustibil).  

În mod similar, dacă conduceți un vehicul cu aplicația FordPass conectată la el, utilizatorii aplicației vor avea acces la informațiile și serviciile prezentate mai sus.

Dacă ați ales să conectați un cont din aplicația FordPass la un vehicul care a fost deja conectat la un alt cont, numele dvs. și faptul că ați solicitat această conexiune, vor fi partajate prin intermediul aplicației FordPass cu utilizatorul (ii) care s-a conectat la vehicul înaintea dvs. Acest utilizator sau utilizatori vor primi posibilitatea de a vă permite sau refuza conexiunea dvs. cu vehiculul.

Puteți afla mai multe despre acest lucru și modul în care poate fi oprită partajarea datelor între vehicul și aplicația FordPass, aici.

Unele vehicule au notificări pop-up incorporate pentru a avertiza șoferii cu privire la setările de partajare a datelor.  Șoferii cu dispozitiv mobil nerecunoscut pot vedea un pop-up afișat în vehicul care îi avertizează cu privire la setările actuale ale vehiculului de partajare a datelor sau locației. Un dispozitiv mobil este „recunoscut” dacă a fost cuplat cu un sistem de infotainment, cum ar fi SYNC. În acest fel, dacă cineva este nou în vehiculul dvs. sau nu îl conduce suficient pentru a-și cupla dispozitivul mobil, sistemul îi va informa despre setările sale actuale de partajare a datelor. Așadar, nu uitați, atunci când vă așezați poziția scaunului sau vă reglați oglinzile, ar putea fi necesar să resetați și setările de date. Vă rugăm să rețineți că deconectarea vehiculului sau modificarea setărilor de partajare a datelor poate afecta calitatea sau disponibilitatea anumitor servicii. 

Angajamentul nostru față de dvs.

Ne angajăm să vă gestionăm informațiile personale, inclusiv Informațiile vehiculului conectat, în mod echitabil și în conformitate cu politicile noastre de confidențialitate și cu legea.

Puteți afla despre practicile de confidențialitate ale Ford Romania Services SRL mai general la: https://www.ford.ro/informatii/confidentialitate

Puteți afla, de asemenea, mai multe despre ce informații colectează și folosește vehiculul dvs., consultând manualul proprietarului sau aplicația FordPass (dacă este disponibilă).

Vom prelucra informațiile dvs. personale, inclusiv informațiile vehiculului conectat, doar acolo unde avem motive legale, în temeiul legislației europene privind protecția datelor, cum ar fi:

 • Cu consimțământul dvs. În unele cazuri, utilizarea de către noi a informațiilor dvs. personale va necesita consimțământul dvs. În cazul în care ne bazăm pe consimțământ pentru a utiliza informațiile dvs. personale, aveți dreptul de a retrage acel consimțământ în orice moment. 
 • Pentru a încheia sau executa contractul nostru cu dvs. aceste contracte ar putea include, de exemplu, condiții în baza cărora Ford Romania Services SRL oferă aplicația FordPass. 
 • Acolo unde credem că utilizarea informațiilor dvs. personale este necesară pentru a respecta obligațiile noastre legale
 • În cazul în care utilizarea informațiilor dvs. personale se încadrează în interesele noastre legitime sau interesele legitime ale organizației cu care am împărtășit informațiile dvs. personale și ne-am asigurat că informațiile dvs. personale și drepturile dvs. în legătură cu informațiile respective sunt protejate. Ne bazăm pe acest temei, de exemplu, pentru: a personaliza experiența dvs. și marketingul pe care îl primiți; a prezice care produse sau servicii Ford ar putea să vă intereseze; a gestiona și îmbunătăți afacerea noastră și relația noastră cu dvs.; a evalua calitatea serviciilor oferite de noi și de dealeri, precum și serviciile pe care ni le prestează furnizorii noștri sau în numele nostru; a oferi actualizări prin aer la sistemele vehiculului și în scopul soluționării problemelor; în unele cazuri, pentru a efectua activități de diagnosticare la distanță; a dezvolta produse, servicii noi și îmbunătățite, strategii de afaceri și de marketing; a efectua cercetări; a proteja sau apăra drepturile sau proprietățile noastre sau ale altuia sau pentru a detecta, preveni sau soluționa altfel probleme de fraudă, securitate, siguranță sau confidențialitate.
 • În anumite circumstanțe, este posibil să fie nevoie să utilizăm informațiile dvs. personale acolo unde considerăm că este necesar pentru a respecta o obligație legală, pentru a proteja siguranța sau interesele vitale ale cuiva sau în scopuri care sunt de interes public.

Informațiile vehiculului conectat

Informațiile vehiculului conectat reprezintă informații despre performanța vehiculului dvs., componentele și piesele sale și starea lor și modul în care este utilizat vehiculul dvs., inclusiv modul în care este condus, locația sa și mediul în care este condus (de exemplu, informații despre temperatura în afara vehiculului). De obicei este asociat cu VIN-ul vehiculului dvs., care poate fi asociat cu dvs. în calitate de proprietar sau utilizator. Iată tipurile de Informații ale vehiculului conectat pe care le colectăm și scopurile pentru care acestea vor fi utilizate, acolo unde avem un temei legal pentru a face acest lucru.

În funcție de nivelul de conectivitate pe care îl alegeți pentru vehiculul dvs. și, în unele cazuri, alegerile dvs. în legătură cu informațiile vehiculului conectat, nu toate categoriile de Informații ale vehiculului conectat pot fi colectate sau utilizate în scopurile descrise. Ford poate să facă datele anonime și să le utilizeze în orice scop.

Procesăm informațiile privind vehiculele conectate utilizând analizele de date de ultimă oră pentru a asigura calitatea serviciilor și a obține informații utile cu privire la scopurile descrise mai jos.

Categorie de informații cu privire la vehicule conectate
Exemple de date
Cum sunt folosite de Ford?
Informații cu privire la autovehicul
Numărul de identificare a vehiculului (VIN), modelul hardware și numerele pieselor, starea sistemelor vehiculului (de exemplu, nivelurile de fluid, presiunea anvelopelor și încuietorile), odometru și alte informații despre modul în care vehiculul dvs. funcționează.

Pentru a furniza servicii de conectivitate; pentru a înțelege mai bine și a rezolva problemele legate de performanță a vehiculelor; în scopuri de diagnosticare de la distanță; în scopuri de cercetare și îmbunătățire a produselor; și pentru oferirea de produse și servicii adaptate pentru dvs.

Informațiile despre autovehicul pot fi transmise de la distanță prin intermediul aplicațiilor FordPass Connect, AppLink, Wi-fi sau obținute direct din vehicul la vizitele la service.

Caracteristicile de conducere și comportamentul
Viteza, utilizarea acceleratorului, frânele, direcția, centurile de siguranță și alte informații similare despre modul de utilizare a vehiculului

Pentru a furniza servicii de conectivitate; în scopuri de cercetare și îmbunătățire a produselor; pentru a înțelege mai bine și a rezolva problemele de performanță ale vehiculelor; pentru a furniza servicii care necesită astfel de informații, cum ar fi ofertele de reducere a asigurărilor auto sponsorizate de operatorul de asigurări (în cazul în care sunt disponibile); și pentru oferirea de produse și servicii adaptate nevoilor dvs.

Caracteristicile de conducere pot fi transmise de la distanță prin intermediul FordPass Connect sau AppLink.

Informații privind serviciile în vehicul
Conexiunea Wi-fi și rețeaua mobilă; versiuni de software și firmware ale sistemelor de vehicule, cum ar fi SYNC; performanța și utilizarea sistemelor și a tehnologiei cabinelor de vehicule, cum ar fi navigarea, sistemele de infotainment, cuplarea prin telefon/Bluetooth, controlul climei, poziția scaunului și SYNC; modificarea setărilor de conectivitate

Pentru a furniza servicii de conectivitate; pentru a înțelege mai bine și a rezolva problemele legate de performanță a vehiculelor; în scopuri de diagnosticare la distanță; în scopuri de cercetare și îmbunătățire a produselor; și pentru oferirea de produse și servicii adaptate pentru dvs.

Informațiile despre autovehicul pot fi transmise de la distanță prin intermediul aplicațiilor FordPass Connect, AppLink, Wi-fi sau pot fi obținute direct din vehicul la vizitele de service.

Informații despre locația precisă 

Latitudinea și longitudinea vehiculului dvs. colectate în timp real

Aceste informații pot fi utilizate pentru a determina locația curentă a dispozitivului sau a vehiculului, direcția de deplasare și viteza.

Pentru a furniza servicii de conectivitate(de ex. Live Trafic); pentru a înțelege mai bine și a rezolva problemele legate de performanță a vehiculelor; în scopuri de diagnosticare de la distanță; în scopuri de cercetare și îmbunătățire a produselor; și pentru oferirea de produse și servicii adaptate nevoilor dvs.

Informații despre locația precisă pot fi utilizate pentru oferirea de produse și servicii adaptate nevoilor dvs. Informații despre locația precisă ne sunt transmise de la distanță prin intermediul FordPass sau AppLink.

Alerte privind starea conexiunii

Modemul trimite periodic mesaje pentru a rămâne conectat la rețeaua de telecomunicații. Aceste mesaje includ informații care identifică vehiculul, cartela SIM și numărul de serie electronic al modemului. Furnizorii de rețea ar putea avea acces la informații suplimentare, de exemplu,identificarea turnului de rețea de telefonie mobilă.

Notă: FordPass Connect va continua să trimită aceste informații, cu excepția cazului în care cartela SIM este dezactivată. Vă rugăm să contactați centrul local de relații cu clienții pentru mai multe informații.

Pentru a valida faptul ca FordPass Connect este capabil sa trimită și sa primească date prin rețeaua de telecomunicații.

Alertele privind starea de conexiune sunt transmise către Ford de la distanță prin intermediul FordPass Connect.

Actualizarea informațiilor Over-the Air
Versiunile actuale de software și firmware ale FordPass Connect și alte specificații tehnice asociate cu un modem specific sau alte module/sisteme ale vehiculului

Pentru a asigura FordPass Connect, modulele și sistemele vehiculelor au toate actualizările și versiunile de software necesare și curente.

Informațiile de actualizare Over-the-Air ne sunt transmise de la distanță prin intermediul FordPass sau Wi-Fi.

De asemenea, este posibil să utilizăm informațiile despre vehiculul conectat descrise mai sus pentru:

 • a determina dacă FordPass Connect este complet conectat și, în cazul în care nu este, pentru a vă contacta cu informații despre serviciile noastre de conectivitate. Vom face acest lucru numai dacă ați fost de acord să primiți comunicări de marketing de la noi, cu toate acestea;
 • completați solicitările (de exemplu, pentru a vă permite să primiți servicii prin intermediul aplicației FordPass); 
 • gestionați și îmbunătățiți afacerea noastră și relația noastră cu dvs.;
 • evaluați calitatea serviciilor pe care le furnizăm și serviciile pe care furnizorii ni le furnizează sau în numele nostru;
 • să ne ocupăm de cererile dvs.;
 • ajutați la înțelegerea, dezvoltarea și îmbunătățirea produselor, proceselor, serviciilor și strategiilor de marketing;
 • respectați responsabilitățile noastre legale și de reglementare, răspundeți la procesele juridice sau la solicitări pentru informații emise de autoritățile guvernamentale sau de către alte terțe părți, pentru a preveni și detecta criminalitatea și frauda sau a vă proteja drepturile dvs., ale noastre sau ale altora.

Putem, în cazul în care este permis prin lege, să combinăm și, folosind procese automatizate de luare a deciziilor, să analizăm informațiile despre vehiculul conectat cu alte informații pe care le deținem despre dvs., pentru a asista în scopurile descrise mai sus. Aceasta ar putea include, de exemplu, analizarea informațiilor privind diagnosticarea vehiculelor, efectuarea de revocări, evaluarea eficacității serviciului nostru de marketing și suport clienți, efectuarea analizei pieței și identificarea produselor sau serviciilor care ar putea fi de interes pentru dvs., și contactându-vă să vă informăm despre aceste produse și servicii. 

În anumite circumstanțe limitate, deciziile automatizate pe care le luăm pot avea un efect juridic sau similar asupra dvs. Vom lua doar aceste tipuri de decizii automatizate despre dvs. în cazul în care: 

 • deciziile sunt necesare pentru efectuarea sau încheierea unui contract cu dvs.;  
 • deciziile sunt autorizate prin lege; sau  
 • vă exprimați consimțământul pentru ca noi să efectuăm procesul decizional automatizat.

Ne puteți contacta pentru a solicita informații suplimentare despre procesul decizional automatizat și, în anumite circumstanțe, vă puteți opune utilizării automate a deciziilor sau puteți solicita ca o decizie automatizată să fie revizuită de către o persoană.

Securitatea datelor și a vehiculelor

Nimeni nu poate garanta siguranța transmiterii datelor prin internet, dar noi, furnizorii de servicii și partenerii noștri luăm în serios datele și securitatea cibernetică.

Utilizăm o varietate de măsuri tehnice, administrative și de securitate fizică pentru a contribui la protejarea și menținerea securității, integrității și disponibilității informațiilor privind vehiculele conectate.

Securitatea cibernetică a vehiculului

Ford are o echipă specializată în securitatea cibernetică a vehiculelor și pune în aplicare diverse măsuri de securitate tehnică și organizatorică pentru a proteja informațiile privind vehiculele conectate, inclusiv controalele de acces pentru a limita accesul inutil sau neautorizat la informațiile din vehiculul conectat , precum și măsuri de securitate cibernetică, cum ar fi codificarea și criptarea datelor.

Participăm activ la mai multe forumuri din industria mixtă axate pe modul de abordare a acestor chestiuni tehnice complicate. Pe lângă profesioniștii din domeniul securității vehiculelor mobile, lucrăm și cu organizații din cadrul Comunităților mai mari de profesioniști din domeniul securității cibernetice, inclusiv grupul de lucru pentru sisteme de audit, control și fabricare a sistemelor de informații BITS și aplicăm aceste cele mai bune practici pentru vehicul, după caz.

Ford este, de asemenea, mândru să fie un fondator participant într-o industrie la un nivel ridicat pentru a aborda problemele emergente prin intermediul Centrului de Analiză a Partajării Informațiilor pentru Automobile (auto-ISAC). Auto ISAC servește ca punct central pentru producătorii de automobile, furnizori și alte părți interesate de a împărtăși informații cibernetice, a coordona, și a răspunde amenințărilor cibernetice ale vehiculelor electronice.

Transferuri de date și partajarea datelor

Putem partaja informații cu privire la autovehicul conectat cu:

 • societăți comerciale sau alte organizații pe care le-am angajat să furnizeze servicii în numele nostru, cum ar fi societățile de găzduire web și alți furnizori de tehnologie a informației;
 • companii sau alte organizații în cazul în care ne-ați cerut sau ați fost de acord că putem împărtăși informațiile dvs. personale cu ei; 
 • dealeri și partenerii noștri, în cazul în care acest lucru este necesar pentru a vă oferi un produs sau serviciu, inclusiv, de exemplu, furnizorul nostru de rețea Vodafone; 
 • consilieri profesioniști; 
 • orice agenție de aplicare a legii, instanță, autorități de reglementare, autoritate guvernamentală sau altă terță parte în cazul în care considerăm că acest lucru este necesar pentru a respecta o obligație legală sau de reglementare sau pentru a ne proteja drepturile, drepturile oricărei părți terțe sau a persoanelor fizice siguranța sau detectarea, prevenirea sau soluționarea în alt mod a problemelor legate de fraudă, securitate sau siguranță; 
 • orice terță parte care achiziționează sau către care transferăm, toate sau în mod substanțial toate activele și afacerile noastre; și
 • companii din grupul Ford Motor Company, o listă care poate fi găsită aici.

Când împărtășim informațiile dvs. personale, ne vom asigura că acestea sunt utilizate în scopuri compatibile cu cele descrise aici. 

Informațiile dvs. personale pot fi transferate în cadrul Spațiului Economic European („SEE”), precum și țărilor din afara SEE (inclusiv Ford Motor Company din SUA). 

Țările cărora le transferăm informațiile personale nu pot fi considerate de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție a informațiilor cu caracter personal. Ne vom asigura că, în cazul în care transferăm informațiile dvs. cu caracter personal în afara SEE, facem acest lucru în conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. De exemplu, dacă este necesar, vom pune în aplicare garanții adecvate în conformitate cu obligațiile noastre legale pentru a ne asigura că informațiile dvs. personale sunt protejate în mod adecvat, indiferent de țara în care sunt transferate. Aceste garanții pot include obținerea de asigurări contractuale de la orice terță parte căreia i s-a dat acces la informațiile dvs. personale, că informațiile dvs. personale vor fi protejate prin standarde echivalente cu cele care vă protejează informațiile personale atunci când este în EEA. Dacă doriți să știți mai multe despre modul în care Ford vă protejează informațiile personale atunci când este transferat în afara SEE sau pentru a obține o copie a garanțiilor pe care le-am pus în aplicare pentru a vă proteja informațiile personale atunci când acestea sunt transferate, contactați Ford Romania Services SRL folosind detaliile de mai jos.   

Reținere

Păstrăm doar informațiile dvs. personale în formă identificabilă atât timp cât este necesar în scopurile menționate mai sus. Aceasta înseamnă, în general, reținerea informațiilor atât timp cât se aplică una dintre următoarele:

 • informațiile dvs. sunt cerute în mod rezonabil pentru a îndeplini scopul pentru care le-ați depus sau noi am colectat informațiile;
 • informațiile dvs. sunt necesare în mod rezonabil pentru a proteja și apăra drepturile sau bunurile noastre (aceasta va fi, în general, durata termenului de prescripție relevant în jurisdicția dvs.); Sau
 • ni se cere în alt mod să păstrăm informațiile dvs. prin legile sau reglementările în vigoare.

În cazul în care informațiile sunt utilizate pentru mai mult de un scop, le vom păstra până când va expira scopul ultimei perioade.

Odată ce informațiile legate de vehicul nu mai sunt necesare, acestea sunt fie ireversibil anonime fie distruse.

Pentru mai multe informații despre politicile noastre de reținere, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact de mai jos.

Drepturile dvs. și cum să ne contactați

Aveți dreptul ca individ să aflați ce informații deținem despre dvs. și în ce scopuri, precum și să faceți corecții dacă este necesar. De asemenea, aveți dreptul, în anumite circumstanțe, să obiectați la continuarea procesării informațiilor dvs. personale sau să ne cereți să ștergem, să restricționăm utilizarea informațiilor dvs. În anumite circumstanțe, puteți solicita, de asemenea, ca informațiile dvs. personale să vă fie furnizate într-un format electronic utilizat în mod obișnuit, astfel încât să le puteți partaja cu alte organizații (acest lucru este adesea denumit drept „portabilitate a datelor”).

Vă încurajăm să ne contactați pentru a actualiza sau corecta informațiile dvs. personale în cazul în care se modifică sau dacă informațiile personale pe care le deținem despre dvs. sun inexacte. 

Dacă sunteți nemulțumit de modul în care utilizăm informațiile dvs., sperăm că, în primul rând, ne veți anunța astfel încât să putem aborda preocupările dvs. Cu toate acestea, aveți, de asemenea, dreptul de a depune o plângere la autoritatea locală de protecție a datelor.

Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de utilizarea informațiilor dvs. sau doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dvs., contactați Ford Romania Services SRL în primă instanță. Puteți găsi detaliile de contact ale Ford Romania Services SRL aici. De asemenea, puteți contacta Ford Motor Company la + 001-800-392-3673, 800-232-5952 (TDD pentru deficiențe de auz) sau 

Centrul de relații cu clienții Ford Romania Services SRL
0372 373 673
Global City - Sos. Bucuresti Nord nr. 10, Voluntari, Ilfov, Bucuresti
(Pipera) - Cod Postal: 077190 - România

De asemenea, puteți contacta responsabilul european pentru protecția datelor direct aici:

DPeurope@ford.com 

Modificări

Putem modifica sau actualiza aceste informații din când în când. În cazul în care modificările vor avea un impact fundamental asupra naturii prelucrării sau dacă au un impact substanțial asupra dvs., vă vom oferi o notificare prealabilă suficientă, astfel încât să aveți posibilitatea de a vă exercita drepturile în legătură cu informațiile dvs. personale (pentru exemplu, pentru a obiecta prelucrarea datelor).

Top