TERMENI ȘI CONDIȚII FORD MARKETPLACE

Acești Termeni de Piață („Termeni”) guvernează utilizarea Ford Marketplace (disponibil pe www.ford.ro) („Ford Marketplace”). Ford Marketplace este operat de Ford Motor Company Limited, o companie înregistrată în Anglia și Țara Galilor (Compania Nr. 00235446) a cărei sediu înregistrat se află la Arterial Road, Laindon, Essex, Anglia, SS15 6EE („Ford”).

Acești Termeni nu modifică în niciun fel termenii sau condițiile oricărui alt acord pe care l-ați putea avea cu noi sau cu alte companii Ford. Acești Termeni conțin informații importante despre Ford Marketplace. Utilizând Ford Marketplace, confirmati că ați citit și înțeles acești Termeni și că sunteți de acord cu aceștia.

1. Procesul de Comandă

Vehicule

Prin intermediul Ford Marketplace, puteți configura vehiculele Ford noi selectate și plasa comenzi la dealerii Ford participanți. Ca parte a procesului de comandă, veți selecta dealerul Ford cu care veți plasa comanda dvs. („Dealerul” dvs.). Veți fi necesar să completați un formular de comandă cu Dealerul dvs., stabilind informații cheie despre comanda dvs. și termenii și condițiile Dealerului dvs. Vă rugăm să citiți cu atenție aceste documente înainte de a continua.

Achiziții cu numerar: veți avea opțiunea de a cumpăra în mod direct vehiculul selectat în numerar de la Dealerul dvs. cu respectarea prevederilor legale. Această achiziție va fi între dvs. și Dealerul dvs. Vă rugăm să consultați termenii și condițiile Dealerului dvs. pentru mai multe informații.

Finanțare: este posibil să aveți opțiunea de a aplica pentru finanțare de la furnizorii selectați. Vă rugam să aveți în vedere că finanțarea este supusă prevederilor legale si contractuale aplicabile si poate prespune achitarea unui avans.

Wallbox

Pentru anumite vehicule electrice/hibride plug-in, aveți opțiunea de a comanda un încărcător de perete.

Pe Ford Marketplace, puteți comanda un sistem disponibil la Dealerul dvs. ca accesoriu. Consultați Secțiunea 3 de mai jos pentru mai multe informații despre accesorii.

Dacă doriți să comandați un Wallbox cu instalare, discutați acest aspect cu Dealerul dvs.

2. Prețul Vehiculului

Când comandați un vehicul prin intermediul Ford Marketplace, Dealerul dvs. va furniza un preț pentru vehiculul ales ca parte a procesului de finalizare a comenzii.

3. Opțiuni și Accesorii

Dacă, pe parcursul acestui proces, adăugați anumite dotări opționale montate din fabrică sau accesorii disponibile la vehiculul dvs. selectat, prețul Dealerului pentru astfel de caracteristici va fi adăugat la prețul vehiculului.

Este posibil să aveți opțiunea de a comanda accesorii de la terți, care sunt identificate sub numele de marcă al companiei terțe. Vă rugăm să rețineți că accesoriile de marcă ale terților nu vin însoțite de o garanție Ford, dar pot fi acoperite de propria garanție a companiei terțe, detalii despre care vor fi incluse în ambalajul în care sunt furnizate accesoriile.

4. Plăți

Dacă plasați o comandă pentru un vehicul prin intermediul Ford Marketplace, Dealerul dvs. poate solicita plata unei taxe de rezervare rambursabile. Dealerul dvs. va oferi claritate în legatură cu această sumă ca parte a procesului de finalizare a comenzii. Va trebui să achitați suma aferentă acestei taxe folosind card de debit sau de credit in etapa de finalizare a comenzii. În acest sens, vă rugăm să consultați Termenii de Plată în Anexa 1 de mai jos pentru mai multe informații.

Diferețe de achitat (Soldul rămas): va trebui să plătiți Dealerului dvs. orice diferențe de plată pentru vehicul înainte de a primi vehiculul. Dealerul dvs. vă va contacta pentru a discuta aceste apecte.

Taxe de livrare și alte taxe: Dealerul dvs. vă poate percepe un cost suplimentar pentru serviciul de livrare (dacă este disponibil) și taxe suplimentare pentru alte servicii/suport furnizate. În acest caz, Dealerul dvs. vă va informa in mod transparent referitor la suma (sumele) cât mai curând posibil (inclusiv ca parte a procesului de finalizare a comenzii).

5. Imagini ale Vehiculelor

Vehiculele disponibile pentru comandă prin intermediul Ford Marketplace provin din gama noastră actuală de producție. Imaginile vehiculelor, pictogramele, indicatorii de dimensiune și dimensiune de pe Ford Marketplace sunt doar în scop ilustrativ. Deși am făcut tot posibilul să afișăm corect dimensiunile și culorile vehiculelor noastre sau ale accesoriilor și finisajelor, nu putem garanta că ecranul calculatorului dvs., laptopul, tableta sau telefonul dvs. vor afișa dimensiunile sau culorile în mod precis pentru a reflecta dimensiunea sau culoarea reală a vehiculelor. Noul dvs. vehicul poate varia ușor față de aceste imagini.

De asemenea, este posibil ca, la intervale aleatorii de timp, să facem modificări minore specificațiilor noastre de vehicule pentru a implementa ajustări tehnice mici.

6. Programe Ford & Vânzări Transfrontaliere

Programe Ford

Vă rugăm să rețineți că nu puteți utiliza următoarele programe la comenzi efectuate prin intermediul Ford Marketplace: (i) Ford Privilege; (ii) Ford Ambassador; (iii) Programe D-Plan; (iv) Programul Ford Advantage; (v) Ford Fleet; (vi) Motability; și (vii) vânzări catre personal militar și diplomatic.

Vânzări Transfrontaliere

Pentru vânzările achitate in numerar, dacă Dealerul selectat de dvs. nu este situat în țara dvs. de reședință, vă rugăm să fiți conștienți că acest Dealer s-ar putea să nu ofere opțiunea de livrare la domiciliu în țara dvs. și, prin urmare, va trebui să ridicați vehiculul personal de la sediul Dealerului. Ar trebui să solicitați consiliere pe probleme de fiscalitate înainte de a plasa o comandă dacă intenționați să va deplasati  permanent vehiculul într-o altă țară.

7. Modificarea deciziei

Dacă nu puteți sau nu doriți să continuați procesul de comandă, vă rugăm să contactați Dealerul cât mai curând posibil pentru a discuta ce opțiuni aveti la îndemână.

În plus, Ford poate restricționa accesul dvs. la Ford Marketplace în orice moment (acționând în mod rezonabil) prin notificare scrisă (inclusiv prin e-mail la adresa dvs. de e-mail înregistrată ) din motive care includ (dar nu se limitează la) următoarele:

  • comiteți o încălcare gravă sau continuă/continuată a unui termen și/sau condiție pe care nu reușiți să le remediați (dacă este remediabil) sau indeplinită în termen de 5 zile de la comunicarea notificării scrise prin care vi se solicită acest lucru; sau
  • (în opinia rezonabilă a Ford) circumstanțe care sunt dincolo de controlul rezonabil al Ford afectează sau împiedică accesul/administrarea de catre Ford a Ford Marketplace sau a produselor din cadrul Ford Marketplace.

8. Cont și Parolă

Cont Ford

Atunci când creați un cont Ford, vi se va cere să furnizați un nume de utilizator și o parolă. Acest lucru vă va permite să accesați vehiculele comandate. Trebuie să păstrați parola în siguranță și să nu o împărtășiți cu nicio altă persoană. Nu suntem responsabili pentru nicio utilizare necorespunzătoare a contului dvs. Ford in situatia in care ati divulgat numele dvs. de utilizator și parola.

Trebuie să ne anunțați imediat ce credeți că parola dvs. a fost împărtășită sau contul dvs. Ford a fost accesat fără autorizarea dvs. Putem dezactiva contul dvs. cu rapiditate numai in masura in care ne informati sau suspectăm orice utilizare necorespunzătoare a contului dvs..

9. Asistență pentru Vehicule/Produse

În cazul în care credeți că vehiculul/produsul este defect, neconform sau descris incorect , vă rugăm să contactați Dealerul cât mai curând posibil (deoarece o întârziere a semnalării ar putea afecta face imposibila adresarea aspectului sesizat ). Dealerul dvs. va discuta cu dvs. drepturile și remediile.

Ford va furniza platforma Ford Marketplace prin intermediul căreia puteți comanda vehicule/produse selectate de la dealerii Ford participanți (care sunt societati comerciala independente de Ford) și de la alte terțe părți selectate. Ford nu va acționa si nu va fi vânzătorul sau furnizorul vehiculelor/produselor pe Ford Marketplace. Ca urmare, Ford nu controlează și nu își asumă nicio responsabilitate pentru vânzarea/furnizarea vehiculelor/produselor către dvs. de către dealerii Ford și alți vânzători terți.

10.Politica de confidențialitate

Vă rugăm consultați Politica de Confidențialitate a Clienților Ford Motor Company Limited: 
https://www.ford.ro/informatii-utile/termeni-si-politica-de-confidentialitate/confidentialitate

11. Aspecte Generale

11.1 Cu respectarea prevederilor legale, putem, în orice moment, fără a aduce atingere altor drepturi sau obligatii asumate de oricare dintre parti, să compensăm orice sumă datorată de către dumneavoastră cu orice sumă plătibilă de către dumneavoastră către noi.

11.2 Nicio renunțare din partea oricăreia dintre părți la pretinderea de drepturi sau daune ca urmare a  încălcării Termenilor si Conditiilor Ford MarketPLace nu va constitui  o renunțare si pentru viitor la pretinderea oricaror drepturi de orice natura ca urmare a unei încălcări ulterioară a aceleiași sau a oricărei alte prevederi din cadrul prezentului document.

11.3 Dacă orice clauza a acestui document, partial sau in integralitate, sunt considerate de catre orice instanta ca fiind nula sau inaplicabila, această prevedere va fi inlocuita cu o clauza care va avea aceleasi efecte juridice .

11.4 Acest Termeni ai Pieței sunt guvernați de legea romana, iar părțile sunt de acord cu jurisdicția exclusivă a Tribunalului Bucuresti.

12. Contact / Asistenta Clienți

12.1 Ford Marketplace

Dacă doriți să ne semnalați o problemă legată de Ford Marketplace, vă rugăm să ne contactați cât mai curând posibil:

Centru de Relatii Clienti Ford: +40 312298798

12.2 ANPC

Pentru soluționarea alternativă a litigiilor va recomdam să folosiți platforma instituționalizată pusă la dispoziție de Autoritatea pentru Protecția Consumatorului ANPC (https://reclamatiisal.anpc.ro)

Anexa 1 – Plăți

1. Plățile efectuate în pagina de 'checkout' a Ford Marketplace vor fi procesate utilizând un furnizor terț pentru servicii de plată. Prin continuarea procesului de comanda recunoașteți și sunteți de acord că aceste plăți se fac exclusiv între dvs. și Dealerul dvs. selectat sau vânzătorul terț. De asemenea, prin continuarea procesului de comanda, autorizați furnizorul de servicii de plată să colecteze, să analizeze și să transmită informații generate în legătură cu aceste plăți. În plus, aceste plăți sunt supuse termenilor și condițiilor care guvernează cardul dvs. și oricăror acorduri între dvs. și banca dvs.

2. Detalii de securitate și verificarea identității dvs.:

Este posibil să vi se solicite să verificați că sunteți operatorul autorizat al cardului dvs. de plată pentru a finaliza o plată. Așadar, poate fi necesar să configurați parole de securitate, parole, întrebări de securitate și informații similare (inclusiv amprentă, recunoaștere facială sau alte informații biometrice) („Detalii de securitate”). Atât timp cât sistemele de procesare a plăților v-au verificat identitatea prin verificarea Detaliilor de securitate, vom presupune că avem de-a face cu dvs. și că sunteți de acord să vă dezvăluim informații și să acționăm la orice instrucțiune fără a obține o confirmare suplimentară din partea dvs.

Sunteți de acord:

  • să nu dați Detaliile dvs. de securitate nimănui;
  • să nu vă scrieți Detaliile de securitate într-un mod în care ar putea fi înțelese de altcineva; și
  • să vă asigurați că nimeni altcineva nu vă vede introducând Detaliile dvs. de securitate atunci când efectuați o plată pe site-ul Ford.

Trebuie să ne anunțați cât mai curând posibil dacă:

  • altcineva vă cunoaște Detaliile de securitate (sau credeți că le-ar putea cunoaște);
  • observați vreo greșeală sau plăți neautorizate; sau
  • credeți că altcineva v-a folosit sau a încercat să vă folosească metoda de plată.
  • Vă putem solicita să vă schimbați Detaliile de securitate din motive operaționale sau de securitate.

3. Disponibilitate și răspundere.

De obicei, puteți utiliza Ford Marketplace în orice moment, dar uneori reparațiile, actualizările și întreținerea sistemelor noastre și ale furnizorilor noștri pot însemna că unele dintre caracteristicile de plată de pe site pot fi mai lente decât în mod normal sau temporar indisponibile. Nu vă vom putea anunța întotdeauna când o funcție de plată nu va fi disponibilă și nu vom fi responsabili pentru pierderile pe care le suferiți ca urmare a indisponibilității sau în cazul în care o funcție de plată nu funcționează corect din alte motive în afara controlului nostru. De exemplu, acest lucru include cazurile în care nu se reușește finalizarea unei tranzacții în conformitate cu instrucțiunile dvs. Nimic din acești termeni și condiții nu (a) va exclude sau limita răspunderea Ford sau a Dealerului dvs. selectat pentru neglijență gravă, conduită ilegală intenționată sau alte cazuri în legătură cu care răspunderea nu poate fi exclusă sau limitată în conformitate cu legislația aplicabilă, sau (b) prejudicia drepturile consumatorilor acordate de legislația aplicabilă.

4. Spălare de bani și finanțare a terorismului:

Putem aduna și verifica informații legate de identitatea dvs. înainte de a vă furniza produse și servicii. Vă putem cere, în orice moment, să furnizați informații suplimentare pentru a ne ajuta să facem acest lucru și ar trebui să furnizați astfel de informații cu promptitudine. Vom respecta toate obligațiile noastre de raportare și notificare în temeiul regulilor aplicabile de combatere a spălării banilor și a criminalității financiare și putem, în orice moment și fără notificare/explicație, să suspendăm sau să

Data revizuirii: 22.03.2024