CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Lumea Ford > Mediu inconjurator
Our Blueprint for the road ahead

Angajamentul nostru

Cu totii stim ca dioxidul de carbon este general acceptat ca fiind principalul factor ce contribuie la schimbarile climatice, in acest moment neexistand nicio solutie simpla la aceasta problema complexa. Cu toate acestea, suntem angajati sa reducem impactul pe care il avem asupra mediului, prin intermediul unei game extinse de masuri si actiuni. Printre acestea se numara reducerea consumului de combustibil al vehiculelor noastre si sporirea viabilitatii proceselor noastre de productie.

Am dezvoltat deja o gama de vehicule ecologice care sunt disponibile pe scara larga. Si nu doar vehiculele noastre pot face diferenta.

Implementam, de asemenea, o serie de progrese tehnologice care se combina pentru a asigura reduceri semnificative ale nivelului de CO2, inclusiv dar fara a ne limita la tehnologia cu celule de combustibil cu hidrogen.

Strategia noastra este bazata pe schimbarile ce trebuie sa se petreaca in lume. De exemplu, stabilizarea gazelor din atmosfera care provoaca un efect de sera. Contributia noastra pentru obtinerea acestei stabilizari se reflecta in imbunatatirea economiei de combustibil, utilizarea combustibililor alternativi si imbunatatiri din punct de vedere energetic la fabricile noastre.

Mai multa initiativa, mai multe beneficii
In plus, am adoptat o strategie cuprinzatoare privind utilizarea apei, care corespunde cu elementele-cheie ale initiativei Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) cunoscuta sub numele de CEO Water Mandate.

Lansata in luna iulie 2007 de catre Secretarul General ONU, aceasta initiativa unica din sectorul public si privat asista companiile in dezvoltarea, implementarea si dezvaluirea politicilor si practicilor pentru sustenabilitate in utilizarea apei. Mandatul este bazat pe cinci platforme-cheie si este proiectat sa produca un impact substantial, sustenabil si masurabil prin instrumente diverse, cum ar fi, de exemplu, raportarea anuala privind utilizarea apei.

Alte programe si initiative implementate de Ford la nivel global includ:

  • Demersul Ford de alimentare a tuturor locatiilor de productie cu energie regenerabila din surse locale in proportie de 100% pana in 2035, cu tinta de a implementa un sistem de productie total lipsita de emisii carbon pana in 2050.

     Afla mai mullt despre politica de sustenabilitate Ford aici.

  • Aplicarea de politici si directive de mediu stricte valabile la nivel global in cadrul operatiunilor noastre.
  • Certificarea tuturor locatiilor de productie si dezvoltare produse Ford conform ISO 14001, standardul global principal pentru probleme de mediu.
  • Oferirea uneia dintre cele mai variate game de vehicule cu emisii CO2 reduse din Europa, gama noastra globala demonstrand, prin ea insasi, dedicarea noastra catre sustenabilitateMediu inconjurator legal info.
  • Imbunantatirile constante aduse tehnologiilor precum  tehnologiaEcoBoost, injectia directa de benzina sau motorina, transmisiile cu 6 viteze, ECOnetic si propulsiile hybrid si plug-in hybrid, tehnologii care ofera posibilitatea soferilor de pretutindeni de a allege dintr-un spectru larg de optiuni.
  • Lansarea inca din anul 2015 a noului Ford Mondeo Hybrid, primul nostru vehicul hybrid electric construit si vandut de Ford in Europa.
  • Comercializarea  vehiculului full-electric Focus BEV in regiune din 2013 si a vehiculului plug-in hybrid C-MAX Energy in cateva piete europene.
  • Comercializarea vehiculelor ECOnetic in versiuni cu emisii ultra-reduse de CO2 in cazul anumitor vehicule diesel Ford si utilizarea de tehnologii avansate de reducere a consumului. In prezent, oferim 6 vehicule ECOnetic: Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Transit Custom, Transit Connect si, de la jumatatea lui 2015, C-MAX.
  • Completarea gamei oferite spre comercializare cu sisteme de alimentare cu gaz petro-lichefiat (GPL) pentru Ford Fiesta, B-MAX, Focus si C-MAX in pietele unde exista infrastructura dedicata. De exemplu: Spania, Portugalia, Italia, Germania si Turcia.
  • Oferirea, in Europa, de acces la retele de preluare si reciclare pentru vehicule Ford in 19 piete europene si participarea in sisteme de reciclare colectiva in alte 10 tari. Toate vehiculele Ford comercializate in Europa sunt produst avand un grad de reciclare de 85% si recuperare de 95%.

Nu in ultimul rand, si tu poti avea o contributie pozitiva, reducand emisiile de CO2 prin stilul de condus pe care il adopti.

Top