ALOHA WANDERWELL - PIONIERA EXPLORĂRILOR

21 MARTIE 2023

Aloha Wanderwell a fost o exploratoare din America de Nord, soție, mamă, o variantă feminină a personajului Indiana Jones. La vârsta de 16 ani, a fost prima femeie care a făcut înconjurul lumii pe patru roți și a făcut-o la volanul unui Ford Model-T.

Aloha a vizitat locuri pe care niciun occidental nu le mai văzuse vreodată, călătoria ei fiind publicată în ziare ce descriau fiecare pas al aventurii, țară după țară.

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ALOHA ȘI PRIMII EI PAȘI

Susținută de Ford Motor Company, îndrăzneața expediție întreprinsă de Aloha a început la Paris și a durat ani de zile. Modelul T „Flivver“ a fost ales pentru fiabilitatea sa și pentru ușurința cu care putea fi reparat.

De asemenea, Ford i-a pus la dispoziție asistență tehnică printr-o rețea extinsă de dealeri, pe care Aloha a numit-o „singurul serviciu global de piese de schimb”. Călătoria ei s-a întins pe parcursul a șapte ani și a cuprins 43 de țări. Uneori, kerosenul a înlocuit benzina și bananele zdrobite au înlocuit vaselina.

Iar în timp ce se afla în India, automobilul Ford Model-T a trebuit tractat peste terenuri noroioase și râuri cu ajutorul vitelor localnicilor.

Aloha Wanderwell in front of pyramids

CĂLĂTORIA ÎN JURUL LUMII, REIMAGINATĂ

Aproape un secol mai târziu, o altă exploratoare va călca pe urmele lui Aloha. Fă cunoștință cu Lexie Alford. Cunoscută multora dintre noi drept Lexie Limitless (Lexie Cea Fără Limite). O exploratoare modernă, pasionată de călătorii. Este cea mai tânără persoană care a călătorit în toate țările suverane înainte de vârsta de 22 de ani.

Inspirată de Aloha Wanderwell, Lexie îi va recrea călătoria. De data aceasta, în Noul Ford Explorer 100% Electric. Fără îndoială, vor exista provocări neprevăzute de-a lungul drumului, dar tocmai asta îl face interesant!

Explorer 100% Electric

Lexie with a tablet

EXPLORER. REINVENTAT.

Călătoria lui Lexie în Noul Ford Explorer 100% Electric începe aici. Vizionează mai jos.

Explorer 100% Electric

Aloha Lexie Video Billboard